Droomwoordenboek

J

Jong t/m Juwelen

Jong
Als je jonge mensen ziet in je droom, symboliseert dit een eind aan je zorgen en het verwerven van een frisse, nieuwe blik op de wereld. De droom zou ook het jongere aspect van jezelf kunnen vertegenwoordigen.
Jongen
Als je zelf een vrouw bent, en je droomt dat je een jongen ziet (of er zelf een bent), geeft aan dat je de mannelijke aspecten van je karakter aan het ontwikkelen bent.
Juk
Als je een juk ziet in je droom, wijst dit op je onbereidheid om je aan te passen aan de gebruiken of wensen van anderen. Als je droomt dat je ossen inspant, duidt dit erop dat je raad en advies door een vriend(in) of familielid zal worden aanvaard. Als het niet lukt om het rund in te spannen, verwijst dit naar zorgen die je hebt over iemand.
Jungle
Een droom over een jungle wijst erop dat bepaalde aspecten van jezelf enigszins geremd zijn. Je zou chaos en het onvoorspelbare kunnen ervaren in het echte leven. Wanneer je verloren of gevangen bent in de jungle, duidt dit op negatieve gevoelens die je vooruitgang belemmeren. Je zou moeten proberen om je onbewuste gevoel te erkennen.
Jurk
Als je droomt over een jurk, vertegenwoordigt dit een vrouwelijke of feministische blik op de zaak. Je drukt je vrouwelijkheid uit zonder beperkingen. Een witte jurk suggereert dat je puur en engelachtig wilt overkomen op anderen.
Juten
Wanneer je een juten zak draagt in je droom, vertegenwoordigt dit bescheidenheid en nederigheid. Het suggereert tevens dat je moet boeten voor een of andere misdaad die je hebt gepleegd.
Juwelen
Een buitengewoon gunstig teken voor geliefden, of je ze nu koopt, verkoopt, geeft of ontvangt. Als je droomt dat je juwelen gestolen worden, wijst day op financiële problemen. Gestolen juwelen die je weer terug vindt, duiden op een regeling van financiële moeilijkheden