Droomwoordenboek

H

Het weer t/m Huilen

Het weer
Een droom over het weer verwijst naar je emotionele welzijn. Stormachtig of winderig weer duidt op conflicten en agressie. Slagregen en hagel vertegenwoordigen depressie en droevigheid. Een regenboog en zonneschijn symboliseert hoop en blijdschap.
Hitte
Als je hitte voelt in je droom, duidt dit op gevoelens van schaamte of gêne. Een andere uitleg is dat hitte symbool staat voor puurheid en creatieve energie.
Hoed
Als je droomt over een hoed, wijst dit erop dat je iets van jezelf verborgen houdt. Of dat je iets verdoezelt.
Hoer
Wanneer je droomt dat je een hoer bent, duidt dit op een behoefte aan meer sexuele vrijheid en/of sexuele macht. Je zou minder geremd willen zijn en mogelijks zelfs je sexuele grenzen willen verleggen. Een meer negatieve uitleg is dat je een vorm van schuldgevoel met je meedraagt en een negatieve houding hebt ten opzichte van relaties. Je zou moeite kunnen hebben om liefde en sex te combineren.
Hoger
Als je iets boven je ziet in je droom ,betekent dit dat je je doelen wat hoger moet stellen. Leg de lat gerust wat hoger.
Hol
Als je droomt dat je in het hol van een dier bevindt, symboliseert je onderbewustzijn. Het wijst op zelfontdekking. Het zou daarentegen ook een plek kunnen vertegenwoordigen waar je je veilig en beschermd voelt. Bedenk eens waarvoor je je precies verstopt. Denk ook eens na van welk dier het hol is en zoek op Droominfo naar de betekenis van dit specifieke dier.
Homo
Een droom waarin je homo bent (en dat in het echte leven niet bent) duidt op een goede verbinding van eigenschappen. Deze droom is symbolisch voor liefde voor jezelf en zelf-acceptatie. Als je je niet prettig voelt bij homosexualiteit in je droom, dan suggereert dit angst / zorgen over je mannelijkheid (als je een man bent) of vrouwelijkheid (als je een vrouw bent). Je zou onzekerheden kunnen ervaren in relatie tot het andere geslacht.
Hond
Een droom over een valse hond wijst op tegenstanders en ongeluk. Als een hond je vriendelijk gezind is, wijst dat op de aanwezigheid van voordeel en vrienden.
Hondsdolheid
Als je droomt dat je wordt gebeten door een dier met hondsdolheid, duidt dit erop dat je innerlijke woede en onuitgedrukte vijandigheid met je meedraagt. Je woede zou kunnen uitbarsten in geweld als je deze gevoelens niet op een gecontroleerde wijze kan uiten.
Honing
Een droom over honing wijst erop dat je minder zachtmoedig en eerlijker moet zijn in de communicatie met anderen.
Honingraat
Hoofd
Een hoofd in je droom staat symbool voor wijsheid, intellect, begrip en logisch denken. Het kan ook verwijzen naar hetgeen je bereikt hebt, je zelfbeeld en hoe je tegen de wereld aan kijkt.
Hoogtevrees
Dromen dat je hoogtevrees hebt, duiden op een gebrek aan vertrouwen in een bepaalde situatie. Je zou angstgevoelens kunnen hebben of ongemak kunnen ervaren.
Horloge
Als je een horloge ziet in je droom, wijst dit erop dat je wat onbezorgder en spontaner mag zijn. Je voelt je kortgehouden en beperkt.
Hotel
Als je droomt over een hotel, wijst dit op een nieuwe geestestoestand of een verschuiving in je persoonlijke identiteit. Je moet afstand nemen van je oude gewoontes en oude manier van denken. Of je zou simpelweg even tijdelijk willen ontsnappen aan je dagelijkse leven.
Hout
Wanneer je droomt over hout, suggereert dit dat je dood en emotieloos voelt vanbinnen. Je zou puur op de automatische piloot handelen en met de meute meegaan. Je zou ook simpelweg dingen kunnen doen voordat je er goed over nadenkt.
Houtstapel
Een droom over een houtstapel wijst op onbevredigende zaken en misverstanden in de liefde.
Huid
Een droom over je huid symboliseert bescherming, of het afschermen van je innerlijke zelf.
Huidloos
Als je droomt dat jij of iemand anders geen huid heeft, suggereert dit dat je moeite hebt om je emotionele en psychologische wereld aan te voelen. Je wordt bang als je er aan denkt hoe je overkomt op anderen. Probeer voorbij het oppervlakkige te zien, en ontdek de gevoelige waarheid over jezelf en anderen.
Huilen
Als je droomt dat je huilt, suggereert dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf. De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om (weer) emotioneel in balans te komen.