Droomwoordenboek

C

Clown t/m Cruiseschip

Clown
Een clown in je droom symboliseert absurditeit, lichtvoetigheid en de kinderlijke kant van je karakter.
Cobra
Een droom over een cobra vertegenwoordigt creatie en creatieve energie. Een of andere situatie of realtie houdt je als gehypnotiseerd.
Collega
Een droom waarin je collega’s voorkomen legt het accent op bepaalde aspecten van de relatie die je tot hen hebt in het echte leven, inclusief moeilijkheden of steun. Deze droom vertegenwoordigt tevens ambitie, moeilijkheden en competitie.
College
Als je droomt dat je college volgt, geeft dit aan dat er sociale en culturele veranderingen in je leven gaande zijn. Je zou meer kennis willen hebben en je horizon willen verbreden. Deze droom is een goed aanwijzing dat de tijd rijp is om aan zulke behoeften toe te geven, en te experimenteren met nieuwe dringen.
Coma
Als je droomt dat je in een coma ligt, wijst dit op hulpeloosheid en onvermogen te functioneren in een bepaalde situatie. Je bent niet voorbereid op de grote veranderingen die om je heen plaatsvinden.
Computer
Een computer in je droom symboliseert technologie, informatie en het moderne leven. Nieuwe mogelijkheden en kansen worden toegankelijk gemaakt voor je. Een alternatieve droomuitleg is dat computers een gebrek aan individualiteit vertegenwoordigen en het niet kunnen uitdrukken van emoties en gevoelens. Mischien vaak conformeer je je aan de meute, zonder je eigen mening en adviezen te verwoorden.
Computerspelletje
Dromen dat je een computerspelletje speelt verwijst naar je vermogen om anderen te manipuleren zodat ze doen wat jij wilt.
Concentratiekamp
Een droom over een concentratiekamp wijst erop dat je bang bent voor verschillen. Je hebt moeite om anderen met hun verschillen te accepteren. Je zou moeten leren om diversiteit te waarderen, evenals het unieke in jezelf en degenen om je heen.
Concert
Als je droomt dat je een concert bijwoont, vertegenwoordigt dit harmonie en samenwerking in een bepaalde situatie of relatie. Je voelt je waarschijnlijk beter in je vel. Wanneer je droomt dat je zelf een concert geeft, symboliseert dit onaangeboord talent en verborgen potentieel. Je zou je creatieve kant vaker mogen laten zien.
Conferentie
Dromen waarin je een conferentie bijwoont, suggereren dat je de ideeën en meningen van anderen moet overwegen voordat je je eigen conclusie trekt. Wees niet te kortzichtig en luister naar wat anderen te zeggen hebben.
Congres
Als je droomt dat je aan een congres deelneemt, suggereert dit dat je je kennis en begrip aan het uitbreiden bent.
Cowboy
Als je droomt dat je een cowboy bent, symboliseert dit mannelijkheid, ruwheid en hardheid. Je hebt je dierlijke en instinctieve kant onder controle.
Crucifix
Als je droomt over een crucifix staat dit symbool voor nieuw leven, spiritueel advies en bevrijding. Deze droom dient als verbinding met je innerlijke liefde. Deze droom kan ook moeilijkheden of tegenslag verbeelden. is er iets in je leven waardoor je je als een martelaar voelt?
Cruiseschip
Een droom over een cruiseschip staat voor een zelfverzekerde en ontspannen aanpak bij onzekerheid of in negatieve situaties.