Droomwoordenboek

J

J t/m Jezus

J
Als je droomt over de letter J, wijst dit erop dat er iets is dat waar je aan vast moet houden. Het zou ook kunnen dat deze droom de nadruk wil leggen op iemand wier naam begint met een J.
Ja
Een droom waarin je "ja" zegt, symboliseert herbevestiging of acceptatie van een voorwaarde, situatie of besluit. Je onderbewuste zou je toestemming kunnen geven datgene te doen waarover je nog twijfels hebt in het echte leven.
Jacht
Een jacht staat symbool voor rijkdom, plezier en luxe. Je hebt geen grote zorgen en streeft een leven vol gemak na. Deze droom kan ook juist een onbewuste wens aangeven om meer tijd vrij te maken voor recreatie. Mischien zou je het even een poosje kalm aan moeten doen.
Jack
Een jack staat symbool voor hoe je wilt overkomen op anderen. Het kan ook verwijzen naar je beschermende en defensieve persona. Je zou de neiging kunnen hebben om je van je gevoelens te distantiëren en jezelf hierdoor kunnen isoleren. Let ook op de kleur, het uiterlijk en type jack voor aanvullende informatie.
Jackpot
Als je droomt dat je de jackpot wint, suggereert dit dat je te impulsief bent en teveel aan het toeval overlaat. De alternatieve uitleg is dat deze droom juist aangeeft dat je een kans moet wagen om de beloning te verdienen.
Jacuzzi
Als je droomt dat je in een jacuzzi zit, suggereert dit dat je een emotionele grote schoonmaak moet houden en je moet vrijwaren van alle negativiteit die je ervaart in je sexleven.
Jade
Als je jade ziet in je droom, duidt dit op groei, helende krachte, puurheid, harmonie, geluk, onsterfelijkheid en waarheid. Het verwijst naar de vorming en ontwikkeling van je persoonlijkheid.
Jaguar
Een jaguar in je droom vertegenwoordigt snelheid, beweeglijkheid en kracht.
Jak
Als je droomt over een jak, vertegenwoordigt dit dier je uniekheid en betrouwbaarheid.
Jakhals
Een droom over een jakhals verwijst naar manipulatie. Je hebt misschien een beetje de neiging om van anderen te profiteren.
Jakobsladder
Als je een jakobsladder ziet in je droom, symboliseert dit het pad tussen hemel en aarde. Het is de verbinding tussen je spirituele en fysieke zelf. Elke sport van de ladder betekent geloof, hoop en liefdadigheid.
Jaloezie
Een droom waarin je jaloers bent op iemand is vaak 'overgenomen' uit het echte leven: misschien bent je in het echt (onbewust) wel een beetje jaloers op de persoon waarover je hebt gedroomd.
Jam
Als je droomt dat je jam eet, duidt dit op plezierige verassingen, leuke dingen en nieuwe ontdekkingen. Wanneer je droomt dat je jam aan het maken bent, wijst het op een gelukkig gezinsleven.
Januari
Als je specifiek hebt gedroomd over de maand januari, wijst dit op verloren liefde en/of verbroken vriendschap.
Jarretel
Een droom over jarretels wijst op verleiding en een bepaalde 'kriebel'. Je zou misschien sexueel wat avontuurlijk willen zijn.
Jas
Dromen over een jas symboliseren de defensieve kant van je persoonlijkheid. Je zou jezelf kunnen isoleren. Overweeg ook de kleur, kwaliteit en type jas voor extra betekenis. Een droom over een sjofele, versleten jas suggereert dat je niet zo lekker in je vel zit.
Jasmijn
Als je jasmijn ziet in je droom, duidt dit op liefde, schoonheid, bescherming en vrolijkheid. Jasmijn wijst tevens op vluchtige pleziertjes.
Jaspis
Als je droomt over de edelsteen jaspis, wijst dit op een (lange) levensduur en genezing. Wanneer je een droom hebt gehad waarin je een jaspissteen in je mond geplaatst krijgt, suggereert dit dat de waarheid achter een bepaalde kwestie binnenkort aan het licht komt.
Je haar verliezen
Als je droomt dat je je haar verliest, duidt dit erop dat je bezorgd bent over het idee dat je ouder wordt en misschien je sexappeal kwijtraakt.
Jezus
Dromen dat je de jonge Jezus ziet die wordt aanbeden door de Wijzen uit het Oosten voorspelt een periode van vrede, rijkdom, wijsheid en plezier. Als Hij zich in een olijfboomgaard bevindt, wacht je tegenspoed; je zult verlangen naar veranderingen en hunkeren naar liefde. Dromen dat Jezus zich in een tempel bevindt, voorspelt dat tegenstanders zullen worden overwonnen en dat de eerlijkheid zal zegevieren.