Droomwoordenboek

E

Echtgenoot t/m Examens

Echtgenoot
Dromen over je echtgenoot geven aan hoe je relatie met hem is vertellen je iets over de onbewuste gevoelens die je voor hem hebt.
Eekhoorn
Als je een eekhoorn tegenkomt in je droom, suggereert dit dat je iets aan het verzamelen bent. Je houdt teveel vast aan iets en je zou het moeten loslaten.
Eend
Vliegende eenden in je droom symboliseren spirituele vrijheid. Zwemmende eenden vertegenwoordigen het onbewuste. Ze zijn de link tussen het spirituele domein en de fysieke wereld.
Eenhoorn
Als je een eenhoorn ziet in je droom, symboliseert dit hoge idealen, hoop en inzicht met betrekking tot een huidige situatie. Dit mythische dier symboliseert tevens kracht, vriendelijkheid en puurheid. Een alternatieve droomuitleg is daarentegen dat de eenhoorn je eenzijdige mening vertegenwoordigt.
Eenwieler
Als je droomt dat je op een eenwieler fietst, duidt dit erop dat je de totale controle hebt over een bepaalde situatie en gezag uitstraalt in zowel persoonlijke als zakelijke aangelegenheden.
Egel
Als je droomt over een egel, suggereert dit dat je overdreven gevoelig bent. Je neigt ernaar om alles persoonlijk op te vatten.
Ei
Een droom over eieren staat symbool voor vruchtbaarheid, geboorte en je creatieve potentieel. Het geeft aan dat er iets nieuws aan zit te komen.
Eik
Een eik staat symbool voor een lang leven, stabiliteit, kracht, tolerantie, wijsheid en welvaart. Je hebt een solide basis gelegd voor succes in een of andere onderneming. Als er eikels aan de boom zitten, vertegenwoordigt deze droom je klim op de sociale ladder en het stijgen in status.
Eiland
Wanneer je droomt over een eiland, duidt dit op gemak en ontspanning. Als je droomt dat je gestrand bent op een eiland, suggereert dit dat je gevangen bent in de sleur en niet precies weet wat je aanwilt in je leven. Aan de andere kant zou je op zoek kunnen zijn naar stabiliteit. Mischien wend je je af van een bepaalde situatie in plaats van de confrontatie ermee aan te gaan.
Electriciteit
Een droom over electriciteit symboliseert kracht en levensenergie. Je hebt behoefte aan nieuwe kracht, een oplaadbeurt.
Elf
Als je een elf in je droom ziet, duidt dit op een zekere onbalans of disharmonie in je leven. Een elf dient vaak als gids van de ziel.
Emmer
Een droom over een emmer duidt op een verbetering van je huidige situatie. Als de emmer gevuld is, dan wijst het op overvloed, liefde en rijkdom. Een lege emmer daarentegen geeft aan dat je een of ander verlies of conflict zult overwinnen.
Engel
Wanneer je engelen ziet in je droom, duidt dit op een bijzondere verstoring van je ziel. Engelen symboliseren het goede, puurheid, veiligheid, comfort en troost. Let heel goed op de boodschap die de engelen proberen duidelijk te maken. Deze boodschap dient als belangrijke leidraad tot een groter geluk.
Enkel
Als je droomt over je enkels, duidt dit erop dat je op zoek bent naar hulp en behoefte hebt aan richting in je leven. Vraag jezelf eens af wat je nu precies wilt.
Envelop
Dromen over een envelop duidt op verwachting of kans. Als je een ongeopende envelop ziet, wijst dit op verdriet en gemiste kansen.
Eten
Als je voedsel ziet in je droom vertegenwoordigt dit fysieke- en emotionele voeding en nieuwe energie.
Ex
Als je droomt over je ex-vriend/vriendin of dat je weer samen bent met je ex, suggereert dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie met je ex had.
Ex-echtgenoot
Dromen over je ex echtgenoot/echtgenote duiden erop dat je je in een situatie bevind waarin je niet zou willen zitten. Het kan aangeven dat je een soortgelijke relatie of situatie ervaart, waarbij je je niet gemakkelijk voelt.
Ex-vriend
Als je droomt over een ex-vriendje uit je jeugd, refereert dit naar een vrije, niet te beladen relatie. De droom dient om je te herinneren aan een tijd waarin de verantwoordelijkheden van volwassenheid (of huwelijk) niet in de weg zaken van ongedwongen romantiek. Je zou nodig de opwinding, vrijheid en vitaliteit van de jeugd moeten hervinden die je mist in je huidige relatie.
Examens
Dromen waarin je een examen aflegt, geven aan dat je je op een of andere manier voor het blok gesteld voelt.