Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Betekenis van deze droom

13 jaar geleden

Lieve mensen,

Ik kan redelijk normaal mijn dromen uitleggen voor mezelf maar deze keer lukt het me toch even niet...
Ik droomde dat er twee mensen dood waren en zag hen als lijk met lijkstijfheid. Een tante (waar ik eigenlijk geen band mee heb) die 'rechtop' kon staan (?) en ee vroegere vriend van ons die in zijligging als foetus lag.
Over die tante gaat mijn vraag.
Er werd van mij verwacht dat zij niet een kist moest maar fdat ik haar moest laten lopen (?) naar haar eigen begrafenis, de kerk in dus.
Dat ging uiteraard moeizaam gezien de stijfheid maar toch bracht ik haar met mijn oom naar binnen op die manier.

Deze tante noemen we meestal (mijn zus en ik) tante T , naar haar naam maar met een stevige uitspraak omdat ze een nogal koude persoonlijkheid is die vroeger veel met cijfertjes werkte, heel zakelijk dus.

Toen tante weggebracht was in de droom zag ik mijn oom en mij op een zolder. Hij had verfdriet en ik troostte hem met woorden. Ineens viel hij om en viel in een open ovale doos. Hij schrok zich heel erg en ik tilde hem er weer uit.

De andere vroegere dode vriend lag in foetushouding en ik keek naar mijn man hoe hij dit verwerkte.

Ik vind de droom achteraf nogal luguber. Het eindigde dat ik in een groot huis was, kennelijk ons nieuwe huis. Hele grote hal, glas in lood in het plafond.
Het huis grensde aan een winkeltje en een binnenplaatsje scheidde de huizen. Over dit binnenplaatsje liepen twee konijntjes te piepen die waren ontsnapt uit de winkel.

Nou, als jullie er wat van kunnen brouwen..?...graag!!! Ik kan er geen touw aan vastknopen.
Bij voorbaat mijn dank!!!