Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Onbekende woorden bij ontwaken

20 maart 2009

Ik heb al een aantal keren het volgende meegemaakt:

Wanneer ik wakker word schiet er als eerste een woord in mijn hoofd dat ik niet ken. Deze blijft echt de hele dag als het ware 'aan me knagen', net alsof het op de één of andere manier voor mij een betekenis moet hebben.

Zo schoot mij een tijd geleden ineens bij het ontwaken een woord te binnen dat ik nog nooit gehoord had. Na zoeken op het internet, je weet maar nooit, bleek het de naam te zijn van een voor mij onbekend stadje ergens in het zuiden van Duitsland.

Een paar dagen geleden gebeurde het weer: Ik zat een beetje in mijn maag met school en sliep onrustig. Toen ik wakker werd zei ik ineens 'sapere aude' tegen mezelf. Ik schonk er niet echt aandacht aan maar in de loop van die dag schoten die woorden me weer te binnen. Na via Google gezocht te hebben bleek het om een Latijns citaat van Horace te gaan, wat zoiets als 'durf te weten' betekend. Ik stond toch wel een beetje raar te kijken van zo'n opmerking, aangezien ik nooit Latijn gevolgd heb en ik nou niet bepaald iets heb met de werken van Horace. Het leek wel een hint naar de dingen waarmee ik in m'n maag zat voor school.

Heeft iemand anders dit al eens een keer meegemaakt, dus wakker worden met een onbekend woord in je hoofd dat uiteindelijk echt iets blijkt te betekenen?

Innocence
22 maart 2009

Ik heb wel eens meegemaakt dat ik hele gesprekken voerde in mijn droom en mijn vader hoorde dat, het was in talen die allang niet meer bestaan of van ver weg. Na lang gezocht te hebben en naar een specialist te zijn geweest kan het zijn dat het uit 1 van mijn vorige levens kwam.
Misschien is dat bij jou ook het geval.

JJ
22 maart 2009

Dit heb ik inderdaad ook vaak. Na het ontwaken herinner ik me dan inderdaad nooit waar conversaties over gaan/gingen.
Ditzelfde eb ik, als ik bijvoorbeeld in een droom een taak moet vervullen, met teksten. Soms heb ik dan zelfs ín mijn droom de gewaarwording dat wat er op dat bord stond eigenlijk onleesbaar was.
Slecht één enkele keer was een droom zó indrukwekkend (in mijn beleving) dat toen ik wakker werd ik metéén de naam van het betreffende voorwerp in mijn telefoon heb gezet! =O (Ik kon mij de naam dus nog herinneren). Hierna heb ik het woord gegoogled, heilig gelovend dat er een hogere besteing voor mij was.. =P
Vreemde ''ervaringen'', die dromen.

11 mei 2009

klinkt misschien een beetje raar, maar misschien dat je in je dromen teruggaat naar een van je vorige levens? Een soort regressie zegmaar

noortje
17 mei 2009

Ik zag dat mijn zoon in mijn droom zo groot was dat hij tot het plafond reikte. Hij had nette kleren aan, maar liep niet op stelten. Wat kan dit betekenen?

18 mei 2009

Ik heb ook zoiets gehad.. Ik werd 's ochtends wakker met de naam Mattias in me hoofd. Terwijl ik nooit de bijbel lees.. Of naar de kerk ga. Dus wanneer zou ik deze naam ooit gehoord moeten hebben? Misschien toen ik heel jong was op de basisschool. Maar dat was inderdaad ook erg vreemd... Mattias was een schriftgeleerde btw..

mayana
17 december 2011

Deze ervaring is belangrijk. Mijn 'ontwaakproces' in zelfontwikkeling begon op deze manier.

De boodschap kan direkt van je innerlijk kind komen, je verbinding met de Bron, je levenskracht
en kan erop wijzen dat je aangemoedigd wordt om je eigen helderheid en intuïtie aan te wakkeren
tot een hoger bewustzijn. Schrappen wat je nog belemmert, knopen doorhakken en voor jezelf, je doel
gaan. Ook bij mij bleven de berichten steeds hangen, en werd ik in mijn dagdagelijkse bezigheden
eraan herinnert, soms op wonderbaarlijke manier, ondertussen zijn het langere boodschappen, eerder
'lezingen' aan mezelf, maar het allerbelangrijkste : volg je intuïtie en doorgrond dit ganse ook rationeel.
Laat je niet zomaar meeslepen in 'zweverige' toestanden.Hart en Verstand gaan ideaal samen, als men
vanuit zijn intuïtieve kracht kan onderzoeken.Waakzaamheid en alertheid wordt je hierin aangeraden.
Er is hoogstwaarschijnlijk nog een groot talent aanwezig in jou, dat naar buiten wil.
succes !

josje
4 december 2015

dank je mayana!