Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droombetekenis

Ruben
6 jaar geleden

onlangs had ik een droom die ik moeilijk begrijp? Ik beschrijf hem hieronder...

het ging over ophalen van een grote hoeveelheid cannabis bladen en die hadden een grote omvang
ik ging van de ene gebouw naar een ander met een tussenstop die ik me niet goed kan visualiseren (die tussenstop laten we even niet ter discussie)
toen ik aankwam in het andere gebouw moest ik een trap omhoog naar een apart kamertje maar ik zag dat het gebouw in zijn totaliteit een soort van hangaar (sry als dit woord niet correct is) die onder water staat is
en net toen ik het kamertje binnenging verloor ik mijn goederen in het water het zonk tot op de grond en ik durfde er niet achterna te gaan..
stuurde iemand anders die in het water dook maar kon alleen de cannabis bladeren omhooghalen en op dit moment was de cannabisbladeren niet meer relevant er was iets anders achtergebleven een chakra armband die ik in het echt bezit! ik dook het water toch in en liet me naar de grond zakken om deze te zoeken en op dat moment keek ik naar boven en zag door het heldere water de constructie van een hangaar (daarmee dat ik denk dat het een hangaar was maar dit was nog niet duidelijk het moment dat ik naar het aparte kamertje aan het stappen was) ik zocht in een koffer (??) en vond mijn armband die ik meenam toen ik omhoog dook en toen ik uit het water kwam had ik die koffer ook mee die viel terug in het water maar de armbanden had ik mee en toen ik ze bekeek dacht ik dat ik toch ene terug mee had laten vallen (de chakra armband)ik stapte het kamertje binnen beseffende dat de chakra armband toch niet terug in het water had laten vallen en ik was blij maar verder zag ik dat deze toch kapot was dus gooide ik die op een tafel....... en toen werd ik wakker.


vind dit een rare droom en snap niet zo goed de betekenis hiervan? is dit spiritueel zijn er dingen die erop wijzen dat ik een ander pad moet gaan bewandelen? graag wat verder uitleg hieromtrent

6 jaar geleden
Beheerder

Het is de vraag waarom je die handel aan drugs mee wilt slepen en is het niet veel beter als die zooi in het water terecht komt?
Je ruilt als het ware de cannabis voor de armbanden.
De chakra armband lijkt mij een heel waardevol symbool en de droom zegt dus zoek het in de spirituele waarden en niet in drugs die je juist het onbewuste in slepen.
Nu weet ik wel dat cannabis al eeuwen in gebruik is om de geest te "verruimen".
Maar dat is niet de juiste "verruiming", want het is geen bewuste ontwikkeling maar een vorm van vlucht en verslaving.

De hangar is een beeld van een opslagplaats en dat is vaak weer het onbewuste.

De hangar kan een beeld zijn van "verruiming", maar die is dan niet persoonlijk maar meer collectief of opgeblazen grootte.
Zeg maar een inflatie.

Het latere kamertje is dan weer wel persoonlijker.

De duik in het water is als een inwijding. De tocht door het water is de mystieke reis.
Maar je kunt ook verdrinken in hetzelfde water waarin de sjamaan zwemt. De laatste heeft leren zwemmen.
De psychoot verdrinkt letterlijk.

Misschien vergooi je je chakra verbinding wel met drugs?

Een armband of enkelband is een cirkel en dus een volkomenheid of totaliteit.
De cirkel is ook een bescherming.

Als de cirkel niet meer sluit, zou je bijbehorende chakra mogelijk niet meer goed werken.
Geeft ook een beeld van een verstoorde psychische structuur. Schade aan jezelf dus.

6 jaar geleden

Als je droomt dat je cannabis bezit, duidt dit op een verlangen naar een makkelijke uitweg. Je zou naar een mogelijk gevaarlijk alternatief kunnen grijpen als vlucht voor je problemen.

Het gebouw is je lichaam en ziel. Het is zo groot, omdat je dwalend bent. Het water staat voor emotie. De cannabis en water als symbool geeft aan dat je emoties niet goed kan uiten. De basischakra is uit balans. De basischakra symboliseert de aarde en die moet goed gegrond zijn. Door cannabis ga je zweven. Er zijn zeven chakra’s. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

ruben
6 jaar geleden

Dag Sheherazade het volgende is wat latijn voor mij..... De hangar kan een beeld zijn van "verruiming", maar die is dan niet persoonlijk maar meer collectief of opgeblazen grootte. Zeg maar een inflatie. Wat bedoel je met niet persoonlijk maar meer collectief want nu je dit hebt gezegd beeld ik me in dat de hangar mijn onderbewuste is maar die zag groot en leeg en vuil hoe moet ik deze interpreteren? het kamertje hangt vast aan het gebouw waar de hangar aan gekoppeld is.. stelt de een mijn ego voor en het andere mijn ruime onderbewustzijn die wel weet wat dit betekent door het heldere water maar door het leeg en vuil en verval wil betekenen dat mijn spirituele leeg is of nog zoekende ben?? of zoekende hoe ik deze kan mooi inrichten zal ik maar zeggen. en ik ken het gezegde van de sjamaan die zwemt en de psychoot die verdrinkt in het zelfde water maar dit voelde niet zo in het begin had ik schrik om in het water te duiken niet wetende wat er in het water zit snapje? maar eens ik erin was voelde dit vertrouwt niet als verdrinkend maar als iets van mij. toen ik op de bodem was kon ik de ruime hangar zien door het heldere water het was niet troebel ofzo en ik was onder de indruk van de grote en het verval van de hangar. zakte in het water alsof het niets was en dook weer omhoog zonder een keer adem te nemen maar had dit niet echt nodig adem.. het laatste in jou antwoord kan wel kloppen want ik ervaar uit mezelf een destructieve psyche een soort van vicieuze cirkel een patroon waar ik niet kan doorbreken. daarvoor ga ik op regelmatige basis over gaan praten met een ervaren persoon snapje

ruben
6 jaar geleden

Dag esme je zegt dat cannabis een teken is naar de zoektocht in een makkelijkere uitweg in mijn destructieve leven. het is nu zo dat ik op persoonlijk gebied tot besef ben gekomen dat cannabis niets meer betekent voor mij (niettegenstaande dat ik soms wel nog een jointje rook) maar opzoek ben inderdaad naar een alternatief. ik denk niet dat ik zal grijpen of zoeken naar een gevaarlijker iets juist nu ik tot besef ben dat ik een ander pad moet inslaan. ik ben een beetje blijven hangen aan jou zin: Het gebouw is je lichaam en ziel. Het is zo groot, omdat je dwalend bent. Het water staat voor emotie.

dat het gebouw mijn lichaam en ziel is kan ik volgen maar waarom is de hangar die ik me voorstelde zo groot en leeg en vuil en deze hangde samen met het kamertje die aan de hangar verbonden is en deze voelde aan of die alles had het was klein maar had niets te kort. een zetel en een tafel stonden erin maar voelde alsof het alles had dat een mens moest hebben, tv kast eigenlijk alle materiele dat een mens wilt en de hangar stelt dan mijn spirituele voor die in verval is?? nochtans het water was helder als drinkwater waardoor ik onder water alles heel duidelijk kon zien. hoe verbind ik dit water dan met mijn emotionele? en de hangar met het dwalen?

6 jaar geleden
Beheerder

Als het water vervuild is betekent het dat het onbewuste is belast met "afvalproducten". Dus onverwerkte of gedumpte zaken.
Het kan een ware Augiasstal zijn. De hangar zou daar model voor kunnen staan.
De grootte zegt niet alleen iets over het formaat maar ook over de problemen die er kunnen liggen.
De hangar is in een vervallen staat. Dat betekent dat je het onbewuste verwaarloosd hebt.
Een kamertje opruimen valt nog mee, neen hele loods is een ander verhaal. Misschien net als Hercules een rivier omleiden?
De duik in het water is dus ook je problemen opduiken. Tegelijk zal het onbewuste dan gaan meewerken en mogelijkheden presenteren.
Het is niet juist dat de mens niet verantwoordelijk kan zijn voor zijn dromen.
Zijn houding bepaalt namelijk in belangrijke mate de opstelling van het onbewuste als compenserende factor.

Als je werkt aan jezelf zul je zien dat het water minder troebel wordt.

Doet mij altijd denken aan die prachtige Tibetaanse parabel over het bergmeer.
In het begin is het water troebel en rimpelt de oppervlakte door de bergwind.
Maar na verloop van tijd zal door bezinning de wind gaan liggen en het water wordt een gladde spiegel.
Door bezinking zal het water klaren en dan wordt ook de bodem zichtbaar.

Dat is een diep in zichzelf schouwen en toch de reflectie behouden van het zelfbewustzijn.
Twee werelden die elkaar ontmoeten op de grenslaag.

Narcissus verdronk in zijn spiegelbeeld. Maar ik zie dat anders.
Hij raakte gefascineerd door de inhoud van het onbewuste, want dat is precies wat er met je gebeurd, als je in contact komt met het onbewuste. Daarom is die spiegel zo belangrijk.
Denk aan het schild van Perseus, waarmee hij in reflectie de Medusa kon zien zonder te verstenen.

De leegte van de hangar kan ook voor de leegte in je bestaan of je innerlijk staan.
Dus een vorm van zinloosheid of gebrek aan een werkelijk doel.
Soms moet je de zooi aanvatten, om het doel te ontdekken.
In de modder kan namelijk iets waardevols tevoorschijn komen.
Of het goud in de drek.

Dat staat metaforisch voor de schatten die je verzamelt in het aardse leven. (de stof, of prima materia)2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Een huis of gebouw staat symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche of eigenschappen. Dat de hangar (je omhulsel/lichaam) zo groot, leeg en vuil is symboliseert dat je van binnen niet het ritme (gezond zijn) of structuur kan vinden. Het kan dan leeg voelen (evt. depressieve klachten) van binnen. Het is vuil, vanwege het roken of passieve zelfhulp. Het kamertje is één van je eigenschappen, die ook leeg en klein voelt. Het is nog niet doorontwikkeld.

Citaat: “het water was helder als drinkwater waardoor ik onder water alles heel duidelijk kon zien”. Dit houd in dat je je emoties wel erkent. Water symboliseert altijd emotie. Je kan het vergelijken met tranen laten. De hangaar is groot en leeg. Het is groot en onoverzichtelijk. Je (ver)dwaalt erin.

Ruben
6 jaar geleden

Dank aan Sheherazade en esme voor de mooie en duidelijke uitleg jullie hebben mij voor nu wat verder geholpen dank u wel daarvoor dit is een prachtige site en heb deze dan ook gelijk in favorieten geplaatst. jullie zijn allen mooie mensen en helpen me dan ook terug een beetje vertrouwen te krijgen in de mensheid want er zijn vele naïeve slapende kinderen die nog moeten ontwaken voor de waarheid dat alles een is en 1 in alles..

het geluk aan jullie zijde!!