Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bevalling maar geen placenta

Hester K.
6 jaar geleden

Ik droomde vannacht over dat ik ruzie had met een vriendin, ze scheelde mij uit en deed heel lelijk. Ondertussen vond in een nieuwe vriendin die heel goed bij mij paste waarmee ik alles kon delen. Maar op een gegeven moment moest ik bevallen, ik zat op het strand en opeens kwam er eerst 1 kindje en vervolgens nog een kindje eruit zonder enige moeite. Later in de droom belde ik mijn moeder om te vertellen dat ik 2 baby's had gekregen maar dat ik realiseerde dat ik nog een placenta in me had en daarvan nog niet bevallen was, daar maakte ik me erg zorgen over, ik viel neer maar wist niet wat er uit me kwam het was heel onprettig.

6 jaar geleden

Ruzie staat voor onbegrepen worden gevonden van vaak twee kanten. Of je emoties botvieren op een ander. Het kan ook om een conflict gaan met jezelf. Eigenschappen waar je niet blij mee bent botst inwendig. De nieuwe vriendin staat voor houvast. Of je weet een negatief gevoel om te buigen in iets positiefs.

Er broeit wat in jezelf (zwanger). Iets vruchtbaars. Het strand is een grens van het onbewuste (zee) en bewuste (aarde). Een geboorte staat voor nieuwe ideeën. Maar de placenta wat voeding geeft en afvalstoffen scheidt is niet zichtbaar. Het staat symbool om de nieuwe ideeën uit te voeren op een ander moment. Oude problemen dienen eerst opgelost te worden om ruimte te maken voor wat anders.