Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geen reactie

5 jaar geleden

Hoe kan dat toch, dat er geen reactie wordt gegeven? Ik kijk regelmatig op de site om te kijken waar ik op kan reageren, dus ben eigenlijk elke dag, zodra ik tijd heb, best wel bezig met het forum. En als ik dan een droomvraag krijg, reageer ik.
Ik snap alleen niet waarom mensen niet reageren. Zou ik in mijn uitleg moeten aangeven of ze alsjeblieft willen reageren op mijn bericht. Ik geef er best veel aandacht, tijd en energie aan, maar reacties zijn mager. Wat kan ik eraan doen?
Of is gratis te goedkoop?

5 jaar geleden
Beheerder

Dat laatste is zeker juist.
Verwacht geen lauweren.
Het gebrek aan waardering of fatsoen is helaas vaak schrijnend.
Lijkt op proletarisch winkelen.

We zouden kosten in rekening moeten brengen, eens zien hoe snel ze dan zouden reageren of reclameren.
Dat is precies wat Jung aanvoerde, een therapeut moet iets in rekening brengen, zodat de hulpbehoevende/ raad vragende een schuldgevoel kan afkopen en de therapeut niet het gevoel heeft te worden gebruikt. Hetzelfde beargumenteerde de grondlegger van Reiki.
Sommigen plempen hun droom neer en verwachten niet eens een antwoord.

Gelukkig zijn er nog die wel blij zijn met een duidelijke uitleg en daar gaat het toch om.
Als het lukt een beangstigende droom een handvat te geven waarmee ze iets kunnen ben ik tevreden.

Maar soms zou je er echt de brui aan geven omdat er geen reactie komt op al je inspanningen.
Verwacht niets dan kun je ook niet teleurgesteld worden.

Het ligt niet aan jou Esme, op andere sites is het al niet anders, wat voor onderwerp het ook is.
Beter zitten ze op de sociale media met drielettergrepige (on-)zinnen.
Beetje in de stijl van Hemingway.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Ze zouden gratis als een geschenk moeten zien. Ik verwacht zeker geen lauwerkrans. Maar inderdaad, is het wel zo netjes om maar iets te reageren. Graag zou ik wel willen weten wat rijmt aan mijn uitleg of waar ik de plank mis sla.

Het is denk ik ook een schreeuw naar aandacht. Dat gebeurt hier ook vaak. Van kijk mij is, wat haast het zelfde is als die selfies. Maar wat mij vooral irriteert is dat ze een titel plaatsen als een noodkreet. Dan denk ik: “Daar moet je rustig mee omgaan.” Of dan laat ik jou de droomvraag alleen behandelen. Je doet dan een uitgebreide uitleg en vervolgens hoor je er niets meer van. Dat vind ik wel zo onbeschoft. Waarom die HELP! in een titel. Dan heb ik ook zo iets….van ik reageer niet meer. Maar ja, het blijft toch een hobby.

Ja, gelukkig zijn er nog wel mensen bij die het wel waarderen. Dat vind ik wel het mooie aan deze liefhebberij. Soms lost een bepaalde negatieve gedachte ook op door de uitleg.

Vanaf nu vermeld ik er wel bij of ze het kunnen plaatsen, want ik wil gewoon weten wat ze ervan vinden. Of kan het zijn dat de uitleg te plastisch is. Maar daar kom ik ook weer niet achter, als ze het niet begrijpen. Zelf dat is denk ik te veel moeite.

Hemingway heb ik van gehoord. 'k Bezocht een keer KEY WEST, waar hij gewoond heeft. Alleen de stijl qua romans ken ik niet. Nooit gelezen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden
Beheerder

Hemingway schreef voornamelijk in zeer korte one-liners.
Ben er ook eens geweest, een heel apart havenstadje, nou ja meer vissersdorp.
Brengt je wel in het sfeertje van zijn boeken, zoals "The old man and the sea".
Ik zou er beslist ook gaan schrijven.
Key West en de Caraïbische zee, Florida.
Houd niet meer zo van zulke lectuur.
Toch een groot schrijver.

Soms zou je een molensteen als reddingboei moeten werpen. (kopje onder in de modder, willen ze er misschien wel uitkomen)
Het kan heel soms ondankbaar werk zijn.
Het ergste is als ze "werkgevers ambities" gaan spelen en jou tot "personeel" reduceren.

Of het alleen om aandacht gaat? denk ik niet.
Ze verwachten geen reactie, of ze plempen het op het internet als stortkoker vaak op meerdere sites of facebook.
Het lijkt meer op een tegen een draadloze praatpaal leunen als Freudiaanse ersatz voor de tepelnijd. LOL.
Of ze vinden de uitleg niet egosynthoon, ze denken dan een sensationele droom te hebben en zien niet de fijne ironie of de werkelijke inhoud.
Het onbewuste drijft graag de spot met het ego dat zich graag de veren glad strijkt. Beetje zoals de hofnar de koning bespeelde.
Als trickster een mooi voorbeeld.

5 jaar geleden

Sheherazade, Ja, idd. op de forums is er haast geen reactie meer. Vandaag heb ik afscheid genomen van een spiritueel forum die ermee stopt. Ik zal het wel missen, want dit forum heeft ervoor gezorgd dat ik niet zweverig ga worden. Met beide beentjes op de grond. Dan mag ik wel zeggen dat op dit forum best veel wordt gepost. Nu ik vraag om een reactie, wordt er ook werkelijk gereageerd (tot nu toe). Daar hou ik van!1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden
Beheerder

Esme,

je weet nooit waar je woorden wortel schieten.
Dat is net als de parabel van de zaaier.
Anderen lezen mee en zonder dat je het beseft hebben die er iets aan.
Ik vergelijk dat met kringen in het water.
Werp een steentje in een plas en dat dijt zich uit en raakt weer andere kringen.

Bij weer anderen duurt het jaren voor het kwartje valt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Ce
5 jaar geleden

Hierbij wil ik zeggen dat in ieder geval ik jullie mooie reacties dankbaar ben!
Soms reageer ik ook niet al te uitgebreid maar prober zo veel mogelijk dit wel te gaan doen.

:)

5 jaar geleden

Dank je CE. Over jou geen klachten, überhaupt niet. Jij bent eigenlijk al de familie van het forum. Maar vaak is het zo dat mensen een heel lang verhaal inzenden of een dringende hulpvraag hebben. Met het laatste kan ik nogal knorrig om worden. Want Sheherazade en ik geven al onze energie erin en dan is er totaal geen reactie. En dan vraag ik me af: "Waarom help, help".
Of de droom is heel precaire, waarbij ik dan heb.... Sheherazade kan beter een reactie geven en hou ik me handen er vanaf en dan nog....geen reactie.
Bij sommige droomvragen moet ik het antwoord in etappes beantwoorden, omdat het redelijk veel energie vraagt. Soms is het een intuïtie dingetje. Het vraagt gewoon heel veel energie.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Ik vind het inderdaad prachtig dat de nachtmerries meestal een goede betekenis hebben, ook al word ik met een erg naar gevoel wakker. En ik merk dat ik jullie verklaring van de droom weer kan gebruiken om een stap in de goede richting te zetten, als onderdeel van verwerking. Ik vind het heel erg fijn om jullie interpretatie van de droom te lezen. Soms post ik heel veel, soms een tijdje niets, maar in ieder geval heel erg bedankt voor jullie uitleg :)

5 jaar geleden

Nou, het is zo dat elke droom bij ons een andere kijk heeft. Soms kan het idd. zijn dat de betekenis van een droom zwaar kan zijn. Maar dat is afhankelijk van de droom en het gevolg. Meestal zijn de beelden spannender dan de uitleg. Dat is die symboliek dat spreekt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.