Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over mijn dochter waar ik een heftige ruzie mee heb

Adrieoostzaan
7 jaar geleden

Hoi , ik heb al een geruime tijd een heftige ruzie met mijn dochter die zo ver is gegaan dat ik de keuze heb moeten maken het contact definitief te verbreken met haar .de oorzaak van die ruzie moet gezocht worden bij mijn ex ( haar moeder ) Die haar constant voor haar kar spant ... maar om het kort te houden , afgelopen nacht droomde ik dus over mijn dochter en we hadden het in die droom dus weer bijgelegd . Wat kan de betekenis zijn van die droom ? Aangezien ik absoluut niets meer met dat kind te maken wil hebben ? Ben erg benieuwd naar de reacties

7 jaar geleden

Hoe erg het ook botst het is je dochter, het blijft toch je kind. Onbewust is er een lichtje die toch eigenlijk niet wil dat deze ruzie er is. Dat je droomt dat het weer bijgelegd is, is een wensdroom. Je zegt wel dat je niets meer met haar te maken wilt hebben, toch is de wens naar rust tussen jullie. Eerlijkheid wint altijd.

Adrieoostzaan
6 jaar geleden

ik heb weer een droom gehad over mijn dochter , deze ging alsvolgt :

ik liep met mijn zoon door een groot gebouw ( soort bedrijfscomplex of zo )en zag een stukje verder mijn dochter en haar man ruzie maken /vechten met de politie ...ondanks mijn ruzie met haar rende ik erop af en probeerde haar tot kalmte te manen...mijn kleinzoon was ook aanwezig ik zag hem en wilde hem beschermen voor die ruzie die ze maakte ...hij keek me aan en zei <<< ik ben bang voor jouw opa !!!

deze ruzie met mijn dochter is overigens al een aantal jaren gaande , en is eigenlijk door mijn ex alleen maar erger geworden , ik reageer nergens op ( lijkt mij echt de beste manier ) maar het gaat van haar kant steeds verder . incl. een keer samen met haar moeder bij mij thuis binnenstormen om mij letterlijk aan te vallen terwijl mijn kleinzoon daar ook bij aanwezig was ..................kortom alleen maar slechte voorbeelden en ellende , waarbij ik soms over haar droom .

wat betekend deze droom nou eigenlijk ??

6 jaar geleden
Beheerder

Het gevecht vindt plaats in jezelf.
Het gevaar is dat er door een projectie ook een inflatie ontstaat waardoor je dus iets assimileert dat je precies dat oplevert wat je bestrijden wilt. Echter de vijand is dan bij jezelf te vinden. Vandaar dat het kind ook terecht bang is.
Wie de duivel wil bestrijden wordt niet zelden zelf een duivel.

Van haar kant bestaan er uiteraard ook projecties waardoor de innerlijke duivels elkaar in de haren vliegen.
Het grote kale gebouw wijst op een mechanische zakelijke sfeer waar zeker een kind zich niet gelukkig in zal voelen.
In de droom is geen warmte of liefde te ontdekken.
Een conflict vermijden is soms goed, maar het kan ook tot een verergering leiden van de agressie en woede want de brullende leeuw zoekt altijd brandstof. Het is eenvoudige om woedend te zijn dan iets aan zelfreflectie te doen en het uit te praten.
Met woede schep je afstand en vermijdt zelfinzicht. Het probleem ligt immers bij voorkeur bij de anderen.
Denk aan de beroemde parabel van de splinter en de balk.

Voedt het kwade niet en bestrijd het niet, is het onthouden van energie naar een conflict, waardoor het niet verder gevoed wordt.
Dat is geen fatalistisch pacifisme, maar een wijs standpunt dat voorkomt dat je meegesleept wordt in de maalstroom van het escalerende conflict.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.