Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik zit in een spelen

L
18 september 2016

Sinds een paar maanden droom ik vaak over dat ik in een spelen zit. Niet als bijv. De Olympische spelen, maar meer als de hongerspelen, al hoef ik niet altijd dood maar vaak wel. In die Arena zitten vaak mensen die ik goed ken in het echte leven.
Weet iemand wat dit betekent?

18 september 2016

De originele Olympische Spelen werden gehouden in de oude Griekse stad Olympia. Deze stad was sinds de 10e eeuw v.Chr. een religieuze en politieke ontmoetingsplaats. De Olympische Spelen van nu zijn een internationale sportmanifestatie. Er doen duizenden atleten aan uiteenlopende sporten mee. Tegenwoordig gaat het om krachtmeting en sportiviteit. De politieke discussies blijven een punt van aandacht.

In deze droom speel je de competities met vrienden en bekenden in de huidige omstandigheden. De plek waar je staat. De status die je hebt. Het gevecht om je mannetje te staan in de groep, school of bijbaantje.

Hongerspelen gaat om voedsel. Dit kan slaan op spirituele voedsel. Voedsel om meer inspiratie te krijgen om zaken op een rijtje te krijgen.

Het doodgaan staat voor nieuwe kansen. Oude en lastige eigenschappen die je de das om doet en dan verder gaat om te groeien.

18 september 2016
Beheerder

Je bent dus een soort hongerkunstenaar of asceet?
Hongeren kan hang naar hogere inzichten betekenen en abstinentie ten opzichte van het materialistische bestaan.
Het doet denken aan de Endura die de Katharen beoefenden. Dat hielden de perfecti ook vol tot ze werkelijk stierven. De Katharen zwoeren het aardse leven af omdat het hen afhield van het geestelijke leven en de Demiurg hen bond aan het voortduren van het ellendige bestaan.

Er zijn ook mensen die competities houden in anorexia, een heel riskant waagstuk.
In kloosters beoefende men ook "versterving". Waaronder de strenge vasten.
Sommigen hielden zelfs honger-toernooien.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2016 door Sheherazade.