Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over begravenis

Jolanda72
5 jaar geleden

Ik droomde dat ik te laat was voor de begravenis van mijn zus???... Ik kwam thuis aan en familie , ook mijn ouders stapten uitveen grote zwarte rouwauto..ze wRen niet blij dat ik er niet bij was...maar ik vond upbeat raar dat mijn zus vandaag begraven was terwijl ze gisteren oas was overleden....toen werd ik wakker en kon niet meer slapen..de droom houd mij al de hele dag bezig...en ik weet niet wat het betekent?...

5 jaar geleden

Hai Jolanda,

In plaats van je emoties te confronteren, probeer je ze liever te vermijden, en ze als het ware te begraven. Je zus in dit geval je vrouwelijke kant; zorgzaamheid, emotie, intuïtie enz.
Ouders geven houvast en kunnen veel steun bieden. Dat je te laat bent wil zeggen, dat achter de feiten aangelopen wordt. Misschien wel bewust uitstellen. De confrontatie niet aan willen of durven gaan.

5 jaar geleden

Daar sluit ik me helemaal bij aan Esme.

De grote zwarte limousine kan staan voor het feit dat je een keuze hebt. Ook zegt het iets over "opgemerkt willen worden" Misschien zit iets in het alledaagse leven je meer dwars dan je je realiseert? Het kan zijn dat je het in je leven niet altijd met je ouders eens bent en je eigen weg aan het zoeken bent. Want je hele familie zit in de auto en jij niet. In je droom verwachtte je niet dat je zus al zo snel begraven zou worden omdat ze gister pas is overleden. Dat is een hele terechte en logische conclusie. En uit je reactie lijkt te spreken dat je je niet kunt voorstellen dat je zoiets belangrijks over het hoofd gezien hebt. In het leven zal het nu en dan voorkomen dat je heel belangrijke zaken over het hoofd ziet en dat zul je een plek moeten leren geven. Iemand fouten leren vergeven inclusief jezelf?
Dood kan staan voor een fase in je leven die ten einde komt en plaats gaat maken voor een nieuwe fase.

5 jaar geleden
Beheerder

We weten niet wat die zus voor je betekent aan eigenschappen.
Zo zou ze iemand kunnen zijn die je wel kunt begraven.
Of het zou kunnen zijn dat je waardevolle dingen in haar ziet.
Een zus is ook een deel van jezelf.
Iets begraven is iets wegstoppen in het onbewuste.

Maar misschien voel je je wel een buitenstaander?1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.