Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over witte hond

Silvia
7 jaar geleden

Ik weet niet meer precies wat ik droomde maar goed. Ik liep en opeens kwam ik een witte hond tegen. Gemiddelde grote, wit en hij lijkt op d hond van de buren. Maar dan groter en wit hij had ook een schone vacht n je kon duidelijk de richting van zijn haren zien. Ik nam de hond mee naar het erf van mijn huis. Dat huis was ook gwn mijn huis in het echte leven. Mijn zus was daar en zei: Ahh wat een lief hondje! En ik zei opeens: Nee het is een vuile viezerik. (Ik bedoelde het soort van voor de grap maar het klonk serieus) die hond hoorde dat en opeens trok hij me mee. Aan mijn arm. Ik weet nog dat ik naarbemeden keek en zijn ogen heel kwaad zag kijken maar me. Hij sleepte me mee naar de voortuin maar omdat ik in het echte leven opeens realiseerde: He eit is een droom! Maakt ik mezelf wakker omdat het waarschijnlijk eng was afgelopen... Kan iemand mij vertellen wat dit betekent?

7 jaar geleden
Beheerder

Wel je oordeelt verkeerd over het dier en ziet zwart waar wit is.
Dat is een projectie.
De voortuin heeft te maken met hoe jij je presenteert. (bewuster kant)
Wellicht heeft de hond je iets te onthullen, zo van: kijk eens naar je zelf en het onkruid.

Een hond staat meest voor instincten en trouw.

7 jaar geleden

Een hond staat voor trouw en loyaliteit. Alleen deze hond is niet echt een vriend, wat je in de eerste instantie had gedacht. Het is als een wolf in schaapskleding met zijn witte camouflage kleur. De straathond sleurt je mee en trekt je aan je arm. Je wordt door hem meegesleept naar de ellende. Wees niet te goed van vertrouwen.

Dunja
7 jaar geleden

Wanneer een droom me aanspreekt vind ik het leuk om het verder te onderzoeken. Leuke van dromen vind ik dat je vaak zelf kunt voelen welke uitleg van toepassing is. En zodoende met dingen aan het werk kunt.

Wanneer je uitgaat van de native american dierentotem en de hond dus in een droom aan je verschenen is kan het zijn dat het dier je een boodschap komt brengen. De hond is een bewaker, een trouwe vriend, beschermende energie. Je droomt over je zus, dromen over een zus staat symbool voor je relatie met haar. Ben je beschermend over haar? Vind je haar te goed gelovig? Het feit dat je de vacht van de hond duidelijk kan zien, met oog voor detail en het feit dat je doorziet dat het dier anders is dan het zich voordoet kan betekenen dat je in het leven goed aanvoelt of er iets al dan niet in de haak is. Vacht kan staan voor instinct, voor aanvoelen. (Het kan ook rijkdom en geluk betekenen maar dat lijkt me voor deze droom minder toepasselijk) Je schrijft dat de hond je meesleurt en je het gevoel hebt dat het slecht met je af gaat lopen.
Het kan zijn dat de hond je waarschuwt voor een periode waarin dingen die je wilt ondernemen teveel beslag op je zullen leggen en gedoemd zijn om te mislukken. Dat je een teleurstelling staat te wachten wanneer je niet voortijdig wakker wordt. Het kan ook zijn dat je je krachtig moet opstellen tegenover iemand die jou probeert mee te slepen?
Maar het hoeft niet over anderen te gaan. Je neemt de hond mee naar huis, huis staat voor jezelf. Misschien wil de hond je laten zien dat je niet trouw bent aan je eigen gedachten en je jezelf meesleurt in verkeerde richtingen? Misschien ben je in het dagelijks leven te veel bezig met totale controle hebben over een situatie. En wordt het tijd dat je je eigen uitingen van trouweloosheid onderzoekt. Maar wat het ook precies is, de hond vertelt je dat het belangrijk is dat je een liefdevolle vriend voor jezelf wordt. Dat je een situatie doorziet en er iets mee doet. Tijd om
Wakker te worden?

7 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij dat een straathond je niet in de voortuin sleept.
Hier trekt de hond je binnen een veilige omgeving, dat kan alleen maar als beschermend worden opgevat.
Echter kan het ook een beletsel vormen als je geen risico's durft te nemen.
Misschien is de hond een leider?

De hond is keurig verzorgd, dus waarom zou het een viezerik zijn?

Uit de droom blijkt niets dat wijst op een wolf in schaapskleding.
Alleen omdat de hond boos is?
Hoe zou jij je voelen als je zo werd behandeld? (als een hond)

De witte hond kan als geest worden opgevat.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

7 jaar geleden
Beheerder

Geen licht zonder schaduw en duisternis.
Vraag mij dus af, of het een compensatie is van het zuiver witte?
Wie zich teveel met het goede en lichte identificeert, zal geconfronteerd worden met de duistere of schaduwkanten.
Yin en Yang horen onverbrekelijk bij elkaar.