Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over zwanger zijn, maar niet zwanger kunnen worden

Nikki
7 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vanacht gedroomd dat ik zwanger was. Ik moest al bijna bevallen. Het voelde levensecht. Ik kon het beentje in mijn buik voelen en de hartslag van het kindje ook. Ik was met mijn ex naar het ziekenhuis gegaan omdat ik dacht weeën te voelen.

Ik kan ik het echte leven niet zwanger raken. Ik zit al vervroegd in de overgang vanaf mijn 19e. Ik heb wel een kinderwens.

Wat zou dit kunnen betekeken? Ik ben er een beetje van slag van.

Groetjes nikki

7 jaar geleden

Ik kan wel begrijpen dat je van slag bent. Het is niet niets. Je bent aan het verwerken in je droom. Het moederschap is een instinct. Wij zijn ook gemaakt om kinderen te baren. Je hormonen werken ook mee.
Op een bepaalde leeftijd kun je beseffen, dat het niet gaat en dan begint de rouw.
Dat je het kind levensecht in je buik voelt, zijn ook de hormonen die je voorbereiden voor het echte werk. Dit gebeurd ook vaak met schijnzwangerschap. Elk maagschokje lijkt alsof er een foetus in je buik zit.

Als ik naar je droom kijk dan heb ik de tarotkaart (als inzichtkaart) van Zwaarden Drie. Drie zwaarden doorboren een groot rood hart. De lucht is bewolkt en zeer somber. De regen stroomt neer, het lijkt of het hart huilt. Op deze kaart worden verdriet en zielenleed weergegeven. De drie zwaarden wijzen op een beslissing van het verstand, die tegen het gevoel ingaat.

Sterkte Nikki!

7 jaar geleden
Beheerder

Zwanger zijn is vaak een beeld van met een plan rondlopen.
Broeden/ incubatietijd.
Soms ook een probleem.
Het kan ook betekenen dat het Zelf tot uiting komt.
(Zelfbebroeding)

Het is typisch dat je met je ex naar het ziekenhuis gaat.
Dat kan wijzen op een verwerkingsproces.
Misschien moet je dat probleem lozen?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Suuz
7 jaar geleden

Dit heeft inderdaad met het verwerkingproces te maken. Na mijn miskraam droomde ikvaak over een klein meisje, en toenwij in het ziekenhuis was droomde ik vaak over zwangerschap. Dit houdt op zodra je er enige vrede mee krijgt. Zelf moet ik er ook nog wel vaak om huilen, maar ik denk er niet meer dagelijks aan. Gun jezelf ook tijd om te rouwen! En het komt zoals het komt.