Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom over oa een vis

Suuz
7 jaar geleden

Ik was op zoek naar een cadeau en ondertussen was ik aan het kijken hoe ik 1 van mijn vissen het beste kon verzorgen. Ik wou niet dat hij eenzaam in zijn bol zat, maar de grote vissen in mijn vijver was ik bang dat deze mijn kleine zou verzwelgen. Dit cadeau ging van een ketting naar bloemen en alles was niet goed genoeg. Vaak ga ik met mijn vis naar het zwembad waar ook een helderziende is, ik heb geen vraag, maar vind het fijn om toe te kijken. Mijn vis vervoer ik in een klein flesje met een kurk erop. Om bij het zwembad te komen moet ik over een lang pad lopen, het is prachtig (lijkt wel een schilderij, letterlijk). Het pad is langs het water en ik woon aan dat pad met mijn hond en vissen. Onderweg naar het zwembad kom ik een man tegen die hetzelfde ras hond heeft als ik heb en hij is aan het trainen met de hond. Hij loopt onder de houten brug door terwijl de hond een groot stuk slik (is een soort klei, maar er zat veel mos op) (echt enorm) voortrekt met een touw. Ik ga over de brug en loop naarde winkel samen met mijn vis, ik kijk daar weer naar cadeautjes. Stella is thuis en ik ineens ook. En staat een man voorde deur die van mijn probleem hoorde en kwam met een oplossing. Het perfecte cadeau, in ruil voor mijn haar. Op het moment dat mijn haar in zijn bezit is, kom ik erachter dat hij me beduveld heeft. Echt een vossenstreek. En ik stuur mijn hond achter hem aan, ik zeg "pak hem". Mijn hond begint te blaffen en rent achter hem aan. Zo hard ik kan het niet bijhouden en ik ben haar kwijt. Al ben ik niet bang haar nooit weer te vinden, ben ik wel intens verdrietig. Mijn lieve hond kwijt. Stom cadeau. Zo voel ik me.
Ik ga naar de helderziende en heb een vraag. Hoe kan ik mijn hond terug krijgen? Zij komt met mij mee naar huis en verder weet ik het niet precies meer, het moest in ieder geval heel bijzonder zijn want ze behandeld niet veel vragen. Ik begon toen wakker te worden, daarom is het allemaal vaag...

7 jaar geleden
Beheerder

De vis leeft in het onbewuste maar ben je ergens zelf.
Deze leeft in een glazen bol, Kan een kijkglas zijn (intuïtie), maar hier vooral beperking/ levensangst, rondjes draaien en er niet uitkomen, zoals die twijfelzucht met het cadeau dat nooit goed genoeg is.

Dan is er de al wat ruimere vijver maar daar zwemmen volwassen vissen/ gevaren.
Daarna het zwembad, het wordt steeds groter. Geestverruiming.
De viskom is een persoonlijk kijkglas/ gevangenisje, het zwembad een collectief onbewuste.

Er komt een helderziende in voor als personificatie van het kijkglas.

Nog erger is de vis in een flesje waar het arme diertje helemaal niet meer uit de vinnen kan.
Bovendien nog een kurk erop, zodat er geen lucht of geest meer bij kan. (geest in de fles)

De hond als beeld van trouw sleept zijn levenslast mee, het slijk der aarde maar ook de vruchtbare materie. Het lijkt wel op hij de hele wereld aan zijn staart heeft hangen. (Atlas met zijn wereldbol).
Ook dit dier is niet vrij.

Het leven is helaas geen romantisch schilderijtje.

Je laat je haar knippen voor een cadeau. Haren zijn spirituele krachten en gedachten.
Je weet niet wat het voor cadeau is maar offert wel je levensjaren en wijsheid.
Lange haren staan voor jaren of de tijd. Ook langdradigheid.

Nu raak je je hond ook nog kwijt.
Waar zit je hoofd zou ik zeggen?

Je loopt letterlijk met je ziel onder je armen.

7 jaar geleden

Het cadeau is het zoeken naar iets gevoeligs vinden in jezelf. Er is een leegte. Er is iets wat je nog niet ontdekt hebt. Het verzorgende is één van je vrouwelijke eigenschappen, dat goed ontwikkeld is. Vissen horen vrijelijk te zwemmen in de vijver en horen niet in een kom thuis. Maar je laat ze in de kom zwemmen, want je bent overbezorgd. Dromen over vissen kunnen diepgewortelde wensen en angsten weergeven die nog niet tot je bewustzijn zijn doorgedrongen of je in contact brengen met je emotionele kant. Dat is ongeveer hetzelfde als het cadeautje. Ben je zo kieskeurig of perfectionistisch, dat het cadeau niet goed genoeg is? Wat zwemt er in jou wat niet goed genoeg is? De vis in deze droom staat niet voor vruchtbaarheid, maar gedraagt zich meer als een slaaf.

Ook de hond is strak afgericht. Het lijkt wel of je baasje wilt spelen. De hond is ook eigenaardig. Honden zijn van nature niet vegetarisch. Het zijn jagers en carnivoren. Een brug staat normaal gesproken voor een overgangsfase. Het perfecte cadeau weet je te vinden, maar je betaald een gruwelijk hoge prijs voor en ook nog in natura. Waarom laat jij je zo inpakken? Je bent bestolen en bedrogen. Het is beter om rustiger aan te doen en de lat niet te hoog te leggen, want je zult het later berouwen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Esme.

Suuz
7 jaar geleden

Het klopt inderdaad dat ik graag veiligheid voel zoals jullie beiden zeggen. En dat ik me soms afsluit zodat de grote vissen mij niet kunnen kwetsen.

Ik sta op het punt om een nieuw avontuur te beginnen, een studie. Waardoor ik uit mijn veilige omgeving moet stappen.

Wat jullie beiden zijn zegt mij veel. Dank jullie wel!!

??

7 jaar geleden
Beheerder

Denk nog aan de vos en zijn haren.
Haar is het sieraad van de vrouw.
Haren hebben vooral een erotische betekenis.

7 jaar geleden

Deze heb ik uit het droomwoordenboek:
Als je droomt dat je je haar knipt, suggereert een verliest aan kracht. Het zou kunnen voelen alsof iemand je probeert kort te houden. Het zou daarentegen ook betekenen dat je de manier waarop je denkt verandert, en ongewenste gedachtes/gewoontes de deur uit gooit.