Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen voordat ik slaap

Roy
8 jaar geleden

Hey!

Ik dacht laat ik eens kijken of meer mensen dit hebben.

Ik heb bijna elke nacht dat als ik rustig in bed lig een droom terwijl ik wakker ben. Mijn gedachten die dan heb veranderen dan in een droom. Ik zie dan ook echt alles gebeuren in mijn hoofd. Als ik de droom dom vind, denk ik altijd dat de droom nergens op slaat en dan ga ik automatisch ergens anders over dromen.

Dit heb ik ook soms als ik wakker ben geworden en dan verder wil slapen.

hebben meer mensen dit?

groetjes,

Roy

8 jaar geleden

Ja, dat zijn dagdromen. Dagdromen of bewuste fantasieën is ongeveer gelijk aan nachtdromen. Dagdromen gebeurt in het bewuste van een persoon. Er zijn twee soorten dagdromen. De monoloog met jezelf en de fantasieën. Met dagdromen bereikt de geest verschillende delen van de hersens die anders slapende of onbewust zijn. Hierdoor kom je bij stukjes informatie die je nooit in overweging hebt genomen. Dit is goed voor je creativiteit, inzichten van wijsheid en het vinden van de juiste oplossing.
Tijdens het dagdromen werken de hersenen op volle toeren en daarmee kun je net als nachtdromen dingen verwerken. Te veel dagdromen kan ook negatief uitvallen. Het kan als een escape worden. Het ontvluchten van de realiteit. Bij teveel kun je onrust krijgen, in een depressie raken of zelfs doordraaien.

8 jaar geleden
Beheerder

Het is uitzonderlijk als je dat kunt.
Maar dromen zijn zelden dom.
Wie weinig van dromen begrijpt denkt dat dromen bedrog vormen.
Maar uit ruime ervaring weten wij dat dit een dom vooroordeel is.

Geleide meditatie en amplificatie komen het dichtste bij bewust dagdromen.
Het is zeker mogelijk bewust te dromen maar het onbewuste moet wel voldoende ruimte krijgen om het spontane en vaak irrationele karakter ervan te kunnen uiten.
Zo niet, dan zal het vroeg of laat in opstand komen en symptomen of stoornissen veroorzaken.