Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wakker worden in een droom

KimW
6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Vannacht heb ik het voor de zoveelste keer gehad: wakker worden uit een nachtmerrie en vervolgens gaat de nachtmerrie verder en word ik echt wakker. Ik snap niet hoe dit komt, maar wel dat ik er erg bang van wordt. Ik heb al vanalles gelezen over lucidedromen en vals ontwaken, maar mijn ervaring is toch weer anders dan deze 2.

Mijn nachtmerrie van vannacht:
Ik droomde dat ik met een paar mensen aan het praten was (dit gedeelte weet ik niet heel precies meer). Vervolgens werd het donker en werd ik bang maar ik weet niet waarvan. Later droomde ik dat ik shakend in mijn bed lag. Ik had geen controle over mijn lichaam en het leek alsof iets mij van bed probeerde te sleuren. Ik schrok wakker en zoals altijd wilde ik zo snel mogelijk het licht aan doen. Maar ik kon mij niet goed bewegen. Ik kwam wel dichterbij het lichtknopje maar werd nog steeds zo hard heen en weerd geshaked dat ik er niet bij kon komen. Toen raakte ik echt in paniek en schrok ik wakker en was ik echt wakker. Op dat moment lukte het me dan ook weer om mijn lamp aan te doen.

Zulke ervaringen heb ik vaker gehad. Het voelt alsof ik totaal geen controle over mijn lichaam heb. De volgende dag heb ik vaak ook overal spierpijn alsof ik echt gevochten heb tegen het shaken.

Ik weet dat het niet kunnen bewegen een 2e nachtmerrie is doordat het lichtknopje die ik aan wil doen dichterbij is dan normaal. Dit klinkt raar omdat het minder eng lijkt, maar dit is niet het geval omdat ik er door het shaken nog niet bij kan komen.

Zijn er mensen die dit herkennen? En weet iemand hoe deze ervaringen ontstaan?

6 jaar geleden
Beheerder

Tijdens de slaapparalyse kun je niet bewegen.
Het ontwaken is een schijn, want je droomt half verder.
Dat lichtknopje is een beeld van je bewustzijn aanzetten. (Licht is bewustzijn)

Bij een uittreding, die tijdens de slaap vaak voorkomt, kun je gaan trillen en draaien, zweven, wegglijden enz.
Het is dus een gevoel van verplaatsing, niets bijzonders en eigenlijk een mooie kans gemist om een heldere droom te starten, want je weet dat je droomt.

Je kunt altijd nog Quaker worden.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.