Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Help aub mijn droom verklaren!

Jody
5 februari 2016

Hoi,

Ik heb al mijn hele leven steeds dezelfde droom, maar ook nog 2 die er op lijken. Ik zal beginnen met de meest voorkomende: Ik ga met mijn moeder en mijn zusje eten bij Mc Donald's en we bestellen alle 3 een happy meal, maar er is 1 happy meal als je die pakt komt een wolf je halen. (net als je bij de gouden flippo vroeger geld won zeg maar, maar dan een negatieve prijs.) en elke keer heb ik de verkeerde hamburger waarna mijn moeder en zusje en iedereen heel angstig kijken en alles donker wordt en roodgloeiend en de wolf er aan komt. Dan zit ik plots in de volgende scene waarin ik in het ziekenhuis op een brancard lig in een lift met 3 wolfachtige mensen met mondkapjes op, ik weet niet of de lift omhoog of omlaag gaat maar ik zie steeds de verdiepingen van het ziekenhuis voorbij komen met daar ook steeds wolfmensen. Dan gaat de lift vallen heel snel en dan schrik ik ineens wakker. (dit was de meest voorkomende wolven droom.) de volgende is dat mijn Vader vanuit de slaapkamer van mijn ouders naar mijn slaapkamer komt en onderweg naar mijn kamer ook veranderd in een wolf. Dan schrik ik wakker en wil mijn moeder roepen maar er komt dan geen geluid uit mijn keel! <-- terwijl ik wakker ben! (dan nu de laatste droom) dit is dat ik met mensen (bekenden of familie, ik kan niet duidelijk zien wie het zijn) in een wereld ben waarin ook een wolf of iets dergelijks de baas is, en ik heb iets uitgevonden dat als ik grom die wolf groter en machtiger wordt, maar als ik dit laat zien aan de mensen die bij me zijn vinden ze dit eng geloof ik, kan me het niet meer helemaal herinneren. Maar goed ik vind het leuk of zoiets terwijl ik in mijn andere dromen als de dood ben voor die wolven. Maar ik ga dus steeds vaker en harder grommen waardoor die wolf steeds groter en machtiger wordt. Tot op een gegeven moment heel die wereld begint te trillen en iedereen heel bang is, en dan grom ik nog een keer zo hard en zo lang als ik kan en dan knalt die wolf uit elkaar als bijvoorbeeld een ballon die je te ver opblaast en dan is de droom voorbij. het zijn 3 hele vreemde dromen, maar ik heb ze al heel mijn leven en wil heel graag weten of en wat dit betekend. Het zijn geen wolven als een dier maar echt het type weerwolf of monsterachtige wolf. Terwijl ik toen ik ze voor het eerst zag toch nog nooit een horror film of iets dergelijks gezien had. alvast heel erg bedankt voor wie me hier mee kan helpen.

5 februari 2016

Je moeder en zusje symboliseren het volwassenere en jonge vrouwelijke kant met eigenschappen zoals zorgzaamheid, intuïtie en creativiteit.
De Mc Donalds is een fast food restaurant. Als je droomt over een fast food restaurant dan wordt je in je leven overweldigd door keuzes. Je neemt het kleinste menu, dus je bent redelijk bescheiden. Maar bij deze keuze ligt er een addertje onder het gras en dat is de wolf die komt. en wolf symboliseert schoonheid, mysterie, zelfvertrouwen en trots. Je bent een eenling omdat je daarvoor kiest. Een negatievere uitleg is dat de wolf duidt op vijandigheid en agressie. Deze droom kan tevens een oncontroleerbare macht of situatie in je leven symboliseren.

In een brancard loop je het risico om ergens door overweldigd te worden. Met dit probleem zou je hulp moeten vragen. Wanneer je droomt over een ziekenhuis, symboliseert dit je behoefte om je fysieke- of mentale gezondheid te (her)vinden. Je zou nodig terug moeten keren naar de normale dagelijkse gang van zaken.

De wolfachtig mensen vertegenwoordigen de dierlijke, oer gevoelens in jezelf. Een droom over een weerwolf geeft aan dat iets in je leven niet is wat het lijkt. De weerwolf staat symbool voor angst, onderdrukte woede of oncontroleerbaar geweld. Een mondkapje vertelt dat anderen zich wel beschermen terwijl jij het tegenovergestelde doet. De lift geeft de ups en downs aan in het leven.
Ook staat de weerwolf voor transformatie en acceptatie en een gespleten ziel. Het kan zijn dat je moeite hebt om volwassen te worden.

De wolf als totemdier is geboren tussen 19 februari tot 20 maart, met de elementen water met lucht. Het water staat voor emoties die vloeien en de lucht staat voor je denken en ideeën.
De Wolf is welwillend, grootmoedig en zachtaardig. Hij is gevoelig en sympathiek, creatief en intuïtief, maar soms niet zo erg praktisch. De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden. Wanneer de wolf verschijnt zou je aandacht moeten schenken aan de manier waarop jij deel uitmaakt van jouw 'roedel'. Met andere woorden: het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van jezelf is verstoord, en daar moet je wat aan doen.
Graag een reactie op de uitleg.

Jody
5 februari 2016

Hoi,

Oke dank je voor de uitleg, dit is totaal niet wat ik verwacht had. Omdat de droom zo eng en negatief overkomt. Ik zie wel raakvlakken op sommige punten. Weet je misschien ook een verklaring voor de andere 2 dromen? En weet je hoe het kan dat er geen geluid uit me komt de eerste minuten als ik ontwaak? En waarom steeds weer dezelfde dromen zich herhalen, en ik tijdens het dromen steeds weet hoe het afloopt en toch weer dezelfde keuzes maak? Dankje.

5 februari 2016

Wat dacht je zelf wat de droom inhoud? Wat ik bij een droom doe, is zoeken naar steekwoorden en het opzoeken van de betekenis van het symbool. Ik ben geen helerziende, voor alle duidelijkheid.
Dat je geen geluid krijgt is een soort brok in je keel. Je kan je gevoelens die je in je onderbewuste tegenkomt niet kan plaatsen en kan uiten. Wat zijn de punten die wel raakvlakken hebben?
De wolf die je zelf bent vertegenwoordigt is de manier hoe je met anderen omgaat op sociaal gebied. Dat je groter wordt en daarbij gromt geeft aan dat jij je niet wilt laten ondersneeuwen door anderen. De wolf ontploft en dat geeft aan dat de energie die je erin hebt gestoken als een ballon ontploft.
Dat de droom zich herhaalt betekent dat je dezelfde oplossingen zoekt voor een probleem, wat niet werkt.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 februari 2016 door Esme.

jody
5 februari 2016

Ik ben zelf geen wolf in mijn dromen. Maar je wilt dus zeggen dat alles los staat van elkaar en je de droom in stukjes moet hakken en die stukjes 1 voor 1 verklaren?

6 februari 2016

Ja, precies. Een droom is de verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart terwijl je slaapt. Dromen vertellen over je voorbije dag, je gemoedstoestand, of willen je voorbereiden op foute beslissingen of vervelende situaties.

6 februari 2016
Beheerder

Denk dat de wolf meer staat voor een beeld van angst.
Hij is immers een roofdier.
Hoewel wolven sociale dieren zijn horen ze niet in de mensenwereld thuis en zou je in het echt ook bang zijn.
Je bromt en brult maar wie in aanraking komt met het kwaad wordt er ook door besmet.
Je neemt dus een deel van die wolf in je op.
Daarmee ook een deel van zijn instincten en weerbaarheid.

In een restaurant hoef je niets zelf te doen alles wordt je op wens voorgeschoteld.
De wolf als rover heeft het minder gemakkelijk.

Wie het kwaad voedt zal merken dat het toeneemt.
Hier klapt het dan wel als een zeepbel uit elkaar maar de schaduwkanten van je zelf laten zich niet zo gemakkelijk verjagen.

Soms heb je de wolf nodig in gevaar of als gids in het donkere bos.
De wolf symboliseert de levensdrift.
Maar vaak ook het kwaad.

Je ziet overal wolven en beren lijkt het.
Zelfs in een ziekenhuis waar ze je willen helpen.

Op een brancard liggen is passiviteit.
De wolf prikkelt je echter tot actie.
Kom van dat bed af anders eet ik je op, net als dat maal op een bord.

Het onbewuste heeft een wolvennatuur, wat je niet benut neemt het terug, zoals Kronos zijn kinderen verslond.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 februari 2016 door Sheherazade 2.