Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat een knaller van een droom niet normaal

Patrick
6 jaar geleden

Gisteravond heb ik eindelijk mijn bed op orde gekregen, hij was maandenlang (of jarenlang) te hard, nu
heb ik een stevig matras op een zacht matras gegooid en het resultaat is top...sterker nog...wat ik in de eerste nacht (deze nacht) voorgeschoteld kreeg dat heb ik echt in tijden niet meegemaakt.
Wat een knaller van een droom.
Ik beschrijf alles, omdat dat hier misschien de bedoeling is, het plezier en de verbazing mogen er vanaf spatten. De droom bestond uit drie onderdelen die niet bepaald met elkaar te maken hebben.
In één deel stond ik in een erg grote slaapkamer met hoge deuren richting tuin, witte muren, witte deurkozijnen, muggen te meppen. Een rare bezigheid ja.
Daarna kwam ik op een voetbalveld terecht waarbij ik geen prettige emoties kreeg bij het zien van rellen op de tribunes die erg ver gingen (vuur, brand, mensen in brand).
En toen opeens kwam ik in een deel drie terecht, ik lig te slapen, scène van weinig actie, slaapkamer in groter huis met wel meer gezelschap, maar ik was op bezoek met mijn vrouw, die sliep ook daar in die kamer, plots wringt zich een gedaante in mijn bed die een mengeling is van vrouw en meisje, blond haar, kort (heb ik geen voorkeur naar), noemt een deel van mijn voornaam (totaal ongebruikelijk intiem) op een toon die even vertrouwd als verleidelijk klinkt, ze komt op me liggen, géén absoluut géén erotische lading, dat was absoluut níet het geval, maar de hele scène was er één van totale verrassing dat dit uiterst prettig aanvoelde en vertrouwd en totaal perfect, door de toon, de timing, de houding.
Het is lange tijd geleden dat ik heb gedroomd, want de kwaliteit van mijn matras liet echt veel te wensen over, maar ik ben nu nóg verbaast dat de menselijke geest in staat is om zó gedetailleerd persoonlijkheid, stemtoon, timing, aanraking na te bootsen, ik heb waarschijnlijk te lang niet meer een droom gehad maar dit is écht een knaller geweest, niet normaal..einde verhaal!

6 jaar geleden

Een grote kamer betekent dat je jezelf de ruimte geeft om je te ontplooien. Maar een slaapkamer is wel een intieme plek en dat houdt in dat je de ruimte die je geeft liever voor jezelf houdt. Een hoge deur staat voor het doel die jezelf stelt en je vind het heel belangrijk. Ik weet niet hoe die tuin eruit zag en daarom kan ik niet verklaren of het gaat over je persoonlijk geluk, ontwikkeling of dat je behoefte aan voeding hebt.
Wit staat voor reinheid, perfectie en nieuw begin. Die muggen, zijn een soort parasieten of bloedzuigers. Je bijt duidelijk van je af.

Een voetbalveld is groen. Groen staat voor vernieuwing en is een soort tuin met gras. Dat staat voor persoonlijk geluk. Dat je je niet prettig voelde kan zijn omdat je geconfronteerd wordt met iets wat je voor de buitenwereld moeilijk vindt om over te praten. De tribune is een plek waar toeschouwers een mening hebben over iets. Dat zie je totaal niet zitten i.v.m. eventueel commentaar, waar je geen zin in hebt.

Weer komt de slaapkamer in beeld. Je zoekt toch de rust weer op en later kun je het toch niet weerhouden om waar je mee zit te delen met een ander. Je gaat terug in je gevoel, want de vrouw het meisje is het vrouwelijke deel in jezelf. Het blonde haar verteld dat het zachte en vanuit je gevoel gaat handelen. Het is ook weer het vrouwelijke deel dat in je samensmelt.

6 jaar geleden
Beheerder

Ik denk aan de in dit geval Prins op de erwt.

Nu hij eindelijk denkt rustig te kunnen slapen komen de muggen hem weer pesten.

Dan de hoge deuren, alsof het een herenhuis betreft. (of een overmatig ego?)

Het kontrast van de knokpartij op het ruige voetbalveld en de lieftallige jongedame als "bedvulling"

Die vrouw is waarschijnlijk je anima (ook gevoelens/ ziel) die niet echt gecharmeerd is van dat ruige spelletke op de tribune. Wat een kontrast van mannelijke agressie en vrouwelijk affiniteit.
En natuurlijk lag Cupido op de loer, want zo'n kontakt zonder erotiek is ondenkbaar.
Of je moet al zo versteend zijn dat er geen gevoel meer rest.

Het voetbalveld geeft de strijd van de tegenstellingen in jezelf aan.

De vraag is ook of er een relatieconflikt speelt?