Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom uitleg alsjeblieft!

13 mei 2012

Ik heb al een paar keer dezelfde, rare droom gehad en ik heb geen idee wat het betekent.
Het gaat als volgt:
Ik ben bij mijn oom en tante op hun boot en krijg ruzie met mijn ouders. Dan ben ik boos en ren ik weg en de drang om niet gepakt te worden wordt steeds groter. Aan de achterkant van de boot hangt prikkeldraad zigzag opgehangen en ik weet niet waarom, maar ik probeer erachter te klimmen. Op een gegeven moment merk ik dat ik vast zit maar dan komen mijn ouders eraan. Ze zien niet dat ik in het prikkeldraad zit, gaan er voor staan en laten een foto maken. Net als de foto gemaakt is, weet ik uit het prikkeldraad te komen en ren ik hard weg naar het strand wat iets verderop ligt. Op hetzelfde moment zie ik hoe mijn ouders de foto met mij in het prikkeldraad zien. Ze zijn erg geschrokken daarvan en gaan me zoeken. Dan is het opeens nacht en ren ik over het natte zand op het strand. Mijn slippers schop ik uit en ik vlucht over een stalen steiger die over zee loopt. Ik ben overigens heel bang om in de zee te vallen in de droom. Ik ben zowat de zee overgestoken als ik eindelijk aan het einde van de steiger ben gekomen. Voor me staat een enorm huis gehuld in een spookachtig, lichtgroen licht. Toch ga ik het huis binnen en ik weet dat er iets niet klopt. In het huis kom ik doodenge clowns en andere monsters tegen. Toch weet ik dat dit mensen in kostuums zijn die proberen me bang te maken. Ik weet dat iedereen naar me op zoek was gegaan toen ik weg was gelopen en dat zij nu proberen me een lesje te leren door me bang te maken. Toch speel ik het spelletje mee en ga het hele huis door totdat ik bij de uitgang ben. Daar word ik door mijn ouders opgewacht die hun excuus aanbieden en ze willen dat ik de mensen die in het complot zaten bedank voor het helpen. Dus loop ik de volgende ruimte waar een heleboel mensen zitten. Ik bedank ze allemaal maar ze vertellen mij dat zij helemaal niet in het complot zaten, ze zaten daar gewoon maar ik weet niet waarom. In de ruimte daarnaast zitten wel de mensen die hebben geholpen. Nadat ik hen bedankt heb is de droom afgelopen.
Deze droom heb ik al drie keer gehad maar ik weet echt niet wat hij betekent, kan iemand het me misschien uitleggen?

Groetjes, Indigo

24 mei 2012

Hoi Indigo,

Bij het lezen van jou droom krijg ik het idee dat je het vervelend vind om advies en raad van ouders en andere mensen aan te nemen, maar ook dat je het spannend en eng vind om het allemaal zelf te moeten doen.

Nu sla ik mijn dikke boek open:

Boot: Als je droomt dat je op een groot schip zit wijst dat op hoe je met groeps-relaties om gaat.
Als je in je eentje op een klein bootje zit betekend dit dat je moet leren hoe je met je isolement om gaat.
De boot staat dus voor hoe jij in je leven staat, en om gaat met jezelf en de contacten om je heen.

Prikkeldraad: Prikkeldraad kan gezien worden als een ongepaste verstrengeling.
Het kan zijn dat jij anderen probeert te dwingen of te kwetsen, het kan ook dat anderen jou proberen te dwingen of te kwetsen (of dat je misschien dat idee hebt).

Strand: De zee staat voor jou emoties, het strand staat voor het allerdaagse.
Het strand toont ons de grens tussen realiteit en emotie, ons vermogen om perceptie en gevoel te combineren.

Het huis ben jij zelf, en elk vertrek staat voor een ander deel van jezelf. Groen duidt op evenwicht en harmonie (niet echt spookachtig!)

Dat een droom zich herhaald betekend dat je niet "verder" bent dan de vorige keer dat je dat droomde.
Wanneer je wel verder gekomen bent zul je zien dat je droom iets verandert, of dat je een andere droom krijgt met bijvoorbeeld het zelfde huis.

Jou droom is niet heel makkelijk te verklaren met dit boek er naast, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes Lieke

ger
28 juni 2012

afgelopen nacht ervoer ik in miin droom het volgende
ik hoorde een gong en zaten geknield met zijn vieren ik links twee onbekenden personen en mijn vrouw rechts een budetische monink in het wit
reikte ons rode bloemen aan <anjers> en begonnen intens te bidden
wat mag ik uit deze droom opmaken?

groetjes ger

Jannie
28 juni 2012

Ik droom vaak overeen grote scholencomplex ,dat ik daar rond loop en mijn klaslokaal niet kan vinden, ik loop dan eerst de andere leerlingen achterna maar raak ze kwijt, ik loop dan steeds maar onrustig te zoeken en te zoeken, en word dan heel naar wakker.

hofney esperance
30 juni 2012

hallo ik droomde dat ik derde keer dat ik tot koning gekroond wordt,eerst was het in india ik zit op een op zwarte paard en de hindoe priester zalfde mij
met bloemetjes,de andere keren had een meisje de kroon om mij hals geplaats wat betekent het.

jessy
23 oktober 2012

hoi ik had zo een bizare droom ik ken het nog uit mijn hoofd
ik zag me zelf liggen in een zieken huis bed ik werd weggevoerd en beademd ze zijden dat ik meer lucht of zo nodig hadden en
ik had een beetje later echt bloed geproefd in mijn mond
een vrouw kwam mijn bloed stelen en daarna kwam er een verschrikelijke straal bloed in mijn mond heeft hier iemand een verklaaring voor het is een heele rare droom

23 oktober 2012

beste Jessy,

Waarschijnlijk heeft jouw droom iets te maken met je angst voor het ziekenhuis.
Het komt wel vaker voor dat er zulke dromen over angst naar buiten komen, maar het gebeurt zelden dat je het bloed proeft als je dat ziet.
Zulke dromen zijn tekens dat je op moet passen voor wat je doet, een verkeerde beslissing kan fataal zijn.

343
6 november 2012

Hi Jessy,

Ziekenhuizen staan over het algemeen voor 'genezing', want daar ga je heen voor je gezondheid en meestal als er iets mis is. In je droom kan het aangeven dat er een probleem is (van de psyche/gevoel/iets in je manier van leven) dat geheeld moet worden of aandacht nodig heeft. Dat je meer lucht nodig had, kan verschillende dingen betekenen. Heb je teveel hooi op je vork genomen? Of heb je het te druk? Heb je het idee dat iedereen wat van je 'moet' of wil? Ren je van hot naar her? Dat je aan eisen moet voldoen? Wat benauwt je? Het bloed staat voor energie. Wie of wat kost jou veel energie? Ik denk dat de bloed stelende vrouw voor jou zelf staat. Met andere woorden: je droom geeft aan dat je te veel van jezelf vergt en even pas op de plaats moet maken. Zo put je jezelf uit.

Groetjes

21 november 2012

in mijn droom had ik een vriendje en was samen met hem in een kledingwinkel, we liepen ieder een andere kant uit, ik stond bij een allesbak en zag bloembollen (en dat in een kledingwinkel?!) wat waarschijnlijk tulpen zouden zijn, die wou ik graag hebben. Maar mijn vriendje had 2 strakke boxershorts gevonden die samen zo'n 200 euro zouden kosten!! hahaha (gek) dus hadden we een beetje onenigheid saampjes en toen werd ik wakker door de wekker hahaha

D. L.
4 mei 2013

Ik droom heel vaak over m'n behandelaar, die ik ruim 7 jaar heb gehad. Ik had ook 'n hele goede band met haar. Sinds 'n jaar heb ik 'n andere GGZ behandelaar. Ook wel aardig maar toch heel anders.

De behandelaar die ik ruim 7 jaar heb gehad, betekende heel veel voor mij en heeft ook heel veel voor mij gedaan.
O.a. gezorgd dat ik al ruim 6,5 jaar heel fijn vrijwilligerswerk heb. Ze heeft me geholpen met de inrichting van m'n huis, in het begin. Verder was ze heel begripvol en ik kon bij haar echt "m'n ei" volkomen kwijt. Ze begreep me ook heel goed en ik heb heel veel advies van haar gehad, zodat ik mijn leven weer redelijk op de rails kreeg. Ik mis haar nog altijd heel erg.
Ik zie haar nog wel 2x in de maand, maar dat is dan groepstherapie en is ze er niet echt meer voor mij, maar voor de groep, waar ik deel van uitmaak.
Ik droom heel vaak, dat ik haar wel zie maar dat ik voor haar onzichtbaar ben. Dat ik wel met haar praat, maar dat ze mij niet hoort en meer van dat soort dingen.
Vaak word ik transpirerend wakker, omdat ik dan helemaal ontdaan ben, omdat ik geen contact met haar krijg in m'n dromen en dat vind ik heel erg.
Het zijn geen fijne dromen.
Kunt u mij enige uitleg geven?

Anita Rubie
23 juli 2013

Mijn droom.

Ik ben schoolspullen aan het verzamelen om bij een collega ( deze is vorig jaar overspannen weggegaan bij onze school) alvast te gaan voorbereiden voor aankomend schooljaar.

Ik voel dat mijn haar in 1x vol zit met luizen. Als ik boven de wasbak hang springen er verschillende in de wasbak. Ik wil ze kapot pletten maar dat lukt niet. Ze springen weg.
Ik voel een walging en afkeer opkomen voor deze beestjes. Ik voel me vies.

Ik loop naar buiten en onze hond katja ( zwarte bouvier ) krijgt zijn voorpoot tussen de deur.
De poot is helemaal plat. Ze jankt het uit van de pijn. Ik weet even niet wat ik moet doen en wil om hulp schreeuwen. Ik voel me misselijk worden in mijn buik en een enorm schuldgevoel maakt zich meester van me. Dan leg ik mijn handen op de voorpoot en de poot krijgt weer zijn oorspronkelijke vorm terug. Katja legt haar hoofd neer en wordt rustiger.
Ik wordt wakker met een rot gevoel.

Met vriendelijke groet,

Anita

12 augustus 2013

Ik was in de tuin van men opa en ik ging naar zijn kastanje boom
ik begon te praten tegen de boom en zei moet je niet weg gaan
opeens verscheen er een meisje met zwart haar uit de boom
ze zei wauw knap dat je de dood kan zien niet veel mensen kunnen mij zien
ze ging terug in de boom en zei ik ga nooit weg
de volgende dag kwam ze weer terug in men droom en ze speelde met me, steeds vond ze me, ze zei ren maar weg ik vindt u toch?

Tina Daneel
7 augustus 2014

Ik droom steeds over hetzelfde gebouw. Ik kan er niet uit. Het is mijn oude school van vroeger en ik ben het er beu. Mijn ouders komen me niet halen en soms zijn er vrienden en andere keren niet. In tegenstelling van mij kunnen zij binnen en buiten wanneer ze willen. Hoe hard ik ook duw, iets trekt aan me waardoor ik niet weg kan. Niemand komt me ophalen, wat normaal zou moeten. Daarom probeer ik zelf naar huis te gaan, maar iets trekt aan me in de school. Daardoor gaat naar huis gaan heel moeilijk en ik moet vechten tegen datgene dat zich in de school bevindt. Ook lijkt de straat niet op die dat er horen te liggen. Ik voel me hopeloos verloren en mis thuis en mijn familie en vrienden. Wat betekend deze droom. Elke nacht zit ik vast in hetzelfde huis, mijn oude lagere school. Meestal is er niemand behalve ik. Soms zijn er vrienden van vroeger.





Deze discussie is gesloten.