Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droomuitleg

Ladybird18
11 jaar geleden

Vannacht had ik ineens een droom over een aankomende tsunami.
Ik stond in een huisje op het strand en die stroomde over, daarna trok al het water ver weg de zee in en begon ik te redden om iedereen van mijn gezin bij elkaar te vinden en naar een hoger gebied te verplaatsen. Helaas rende de hond een heel andere kant op en kindlief wilde bij het zwembad blijven zitten. Moeder was gelukkig al onderweg naar een hotel en toen werd ik wakker.

wat houdt dit in??

gr

marius
11 jaar geleden

Tsunami in augustus ,maak dat je wegkomt uit west Nederland!! zie ook mgls61

Ronald
9 jaar geleden

Ik heb vannacht gedroomd dat ik een overdosis medicijnen hebt genomen en langzaam aan doodging.
Ik was gewoon naar mijn werk gegaan nadat ik die medicijnen had ingenomen. En langzaam aan werd ik duizelig en zakte naar de grond.
Er werd wel een ambulance gebeld en die kwam wel maar die kwam te laat.
Het klopt wel grotendeels (ik wil heel erg graag dood , maar weet niet precies hoe).

Wat betekend deze droom?

Met vriendelijke groeten,
Ronald.

benthe
9 jaar geleden

Beste Ronald,


Je droom vertelt je dat wat jij over je situatie denkt: je verkeert in de veronderstelling dat de dood de oplossing biedt (je neemt een overdosis) maar je beseft in je droom dat er hulp bestaat voor je probleem (de ambulance) en dat die hulp niets voor je kan betekenen als jij er voortijdig de stekker uit haalt (de ambulance komt te laat). Ik zie dat jij in je droom jezelf vertelt hoe je wanhoop zich tegen je keert.

Als de reden van je doodwens een andere is dan dat je door lichamelijke aftakeling zo gebroken bent dat je euthanasie overweegt, bedenk dan heeeeeeeel goed of je niet tóch hulp wilt zoeken voor genezing. Hoe zwart het gat ook is waar jij in kijkt; er zijn plekken waar ze je op kunnen lappen. Zelfs na jaren van ellende! Ieder mens verdient om voor gezorgd te worden, jij ook.

benthe

Ronald
9 jaar geleden

Beste Brenthe,

Dank je wel voor je antwoord.
Mijn dromen zijn altijd heel erg echt en die blijven nog dagen in mijn hoofd zitten.

Ik ben vanaf midden juli tot en met eind november opgenomen geweest. En daar konden zij toch niet helpen met het probleem wat ik heb.
En men heeft gezegd dat therapie mij niet zal helpen, maar een gewoon mogelijk ritme van de dag volgen en dan zou alles weer goed gaan lopen. Het zou altijd wel bij mij blijven maar dat dit het beste voor mij zal zijn.

Terug naar mijn droom. Ik droom vaak over spinnen (ik ben doodsbang voor die dingen). Ook droom ik over hele mooie oude bomen die groene bladeren hebben maar een enkele zijn rood/geel/bruin en vallen van de boom in mijn gezicht. Op het moment dat die bladeren op mijn gezigd vallen dan word het een skeletblad en meer ook niet.
Groet,
Ronald

benthe
9 jaar geleden

Beste Ronald,

Spinnen zijn natuurlijk niet echt eng. Maar moeders mooiste zijn ze helaas ook weer niet. Dat zal er wel mee te maken hebben dat veel mensen ze griezelig vinden. En dan is er nog dat verraderlijke web. Je ziet het haast niet, maar owee als je er verstrikt in raakt, dan is er geen weg meer terug. Geen wonder dat spinnen in de droom symbool staan voor angst en onzekerheid. Je geeft zelf al aan dat je bang voor ze bent. De spinnen uit je onderbewuste vertellen je dus hoe je je voelt.

De mooie oude bomen staan groots en ruim in het groen heerlijk boom te zijn. De tijd lijkt geen vat op ze te hebben. Ze staan daar op hun eigen stukje aarde stevig in de grond. Hun dikke stammen geven geen krimp, wind en regen deren hen niet.
Hier en daar kleurt er een blad, als in de herfst. Van lenteloot naar sappig groen om de zonnestralen te vangen en nu neemt de boom afscheid. Hij schudt het oude van zich af , zal weldra nieuwe energie opdoen in de troostende winterrust waarin hij zich op maakt voor een nieuwe ronde met een nieuwe lentegroene kruin.
Als zo'n blaadje jouw gezicht zachtjes aait is het al een winterblad geworden, een ragfijne essentie van een boomblad. Igdrasil, de levensboom wil je troosten. Ze nodigt je uit voor een nieuwe ronde, om je kans te grijpen, zo veel kansen als er bladeren zijn in die machtige kruin van hem.

Ja Ronald. Een regelmatig dagritme is belangrijk voor iedereen. De morgenstond heeft goud in de mond, zet de wekker op 7 of 8 uur en geniet van je ontbijt. Proef wat je eet, bedenk wat je lekker smaakt. En dan eerst maar eens een wandeling van een half uur. Goed doorstappen is voldoende. Dan weer een vaste tijd voor middageten en avondeten. En tussendoor veel in de benen, geen olympische ambities, nergens voor nodig, zelfs joggen is al overdreven. Gewoon flink doorstappen, daar geniet je lichaam het meest van. Minder tv, computer en mobiel, beeldschermen zuigen alle aandacht en energie. Ruik de vrieskou, hoe ziet de lucht er morgenvroeg uit?

benthe

9 jaar geleden

beste ronald,
dromen zijn misschien een goede uitweg voor onze verlangens. en ik weet hoe je je voelt ik heb best vaak naar de dood verlangt. maar als je daaraan denkt bedenk dan ook wat je gaat missen, wie het meeste van je houd. praat erover met iemand. desnoods met iemand hier op het forum, met mij, met een vertrouwens persoon, met een familielid, met een dokter( dokters hebben geheimhoudingsplicht en mogen dus niks door vertellen) dokters kunnen je ook medicijnen voorschrijven als het nodig is. mocht je het nodig hebben stuur me een prive berichtje. mocht je iemand nodig hebben om erover te praten. ik begrijp je ik heb er nog steeds problemen mee. ik kan er niet echt over praten die ik ken omdat ze dan zullen oordelen. daarom is het vaak makkelijker open te zijn tegen vreemde dus als je iemand nodig hebt stuur mij een berichtje.

xxx droomlezeres

Ronald
9 jaar geleden

Sorry dat ik nu pas reageer op alle lieve berichten.
Met mij gaat het voor alsnog niet goed.
Ik ben nog steeds van mening dat ik beter dood kan zijn dan leven.
En ja ik kan beter hier wat vertellen hoe ik mij voel en wat ik droom dan dat ik dat tegen familie en vrienden vertellen kan.
Doordat ik Borderline stoornis hebt reageerd men altijd wanneer vertel dat ik dood wil dat het niet zo ver zal komen omdat dat éénmaal bij die ziekte hoort.
Nou ik wil alleen mededelen dat ik echt van plan ben om uit het leven te stappen. En dat is ook wat ik ga doen.
Ik ben ook van mening dat wanneer ik doodga word men eerst zeker wel verdrietig, maar het leven gaat voor hun door.
Ik heb ook een datum geprikt en daar ga ik niet meer verzetten. Praten met een dokter, daar heb ik geen zin in (om te blijven leven).
Als ik zelfmoordpleeg dan ga ik dat alleen doen en ik zal niemand tot last brengen alleen de mensen die van mij houden.
Dit is mijn besluit. Alleen moet ik nog een aantal dingen doen voordat ik er uit stap.
Ik waardeer jullie berichten echt. En het heeft mij laten nadenken.
Please melt dit niet aan de politie of andere instanties omdat ik gewoonweg niet meer geholpen wil worden.
Er zijn mensen die denken dat zij mij helpen maar dat eigenlijk niet doen.
Groetjes
Ronald

mare
9 jaar geleden

Hoi Ronald,

Ik lees net een boek uit dat gaat over het leven van je eigen legende. Vervolgens lees ik jouw bericht op een site waar ik eigenlijk nooit kom. Ik kon het niet nalaten je een hart onder de riem te steken, vandaar een woord over wat ik net heb geleerd:

De meeste van ons zijn bang ons hart te volgen uit angst te verliezen wat we hebben en niet weten wat er komen gaat als we het bekende loslaten. Iedereen heeft zijn eigen legende, datgene waarmaken waar je hart het meest naar uit gaat, maar vaak zijn we vergeten hoe we ernaar kunnen luisteren. We vergeten hoe je kunt luisteren, door datgene wat we vinden dat we zouden moeten zijn of datgene dat we denken dat anderen van ons verwachten. Misschien ken je de beeldspraak: je levenlang klimmen tegen een hele steile ladder op en er boven-gekomen uitgeput achterkomen dat hij tegen de verkeerde muur aanstaat.

Het vraagt moed en kracht om halverwege, tegen alles en iedereen in, toch te besluiten van die ladder af te stappen en hem te zetten tegen een muur die het waard is te beklimmen. Zoek niet en je zult vinden, de schatten liggen altijd op plekken waar je ze niet had verwacht.

Wat je ook gaat doen: Respect man, voor waar je bent gekomen met alles wat je hebt doorstaan!

Mare

Johanna
9 jaar geleden

Hallo Ronald,

Ik droomde dat ik in mijn auto zat en ik de motor niet kon uitzetten, omdat de sleutel was afgebroken...
En dat, terwijl in niet eens een sleutel heb...ik start nl. dmv een knop

Kan je mij vertellen wat deze droom betekent?

vr groet,
Joke

Joanna
9 jaar geleden

Ik had een droom dat ik in bed lag te slapen met een klein babytje naast mij.
Ik ben al 9 jaar single no man no kids .

Ik wil wel heel graag een relatie en evt kids maar ben al een 30 plusser , gaat er in 2013 nog wat positiefs gebeuren !!! voor mij

sini
9 jaar geleden

Hallo
Ik had een poos terug een angstige droom
Er lag iets of iemand boven op me in mijn belevenis een dikke steen
en kon geen kant op
Ik kreeg het spaans benauwd ik riep aan mijn man help me help me
Op het moment dat ik dacht dat ik stikte ,was het ineens weg het voelde als een gootsteen ploper
en was erg opgelucht
Mijn zus en vriendin hebben bijna dezelfde ervaring gehad in hun slaap
Wie kan me vertellen wat dit betekend

9 jaar geleden

Hallo ik ben Patrick (35jr),
Ik heb al "veel" gevonden over dromen irt vliegtuig craches op deze interessante site, maar wil toch mijn droom(en) voorleggen.
Ik hoop dat "iemand" me iets meer kan vertellen over de betekenis ervan.

De droom begint als volgt (ik weet niet waarom ik daar ben op dat tijdstip/locatie...)
Vanuit de hoek waar ik het vliegtuig zie aankomen en waar ik het zie "crashen" weet ik dat ik ongeveer voor het huis sta van mijn opa (overleden toen ik 12 was). Ik ben niet de enige het vliegtuig zie neerstorten, mensen die voorbij fietsen (over de dijk) stoppen en aanschouwen de gebeurtenis. In de polder naast zijn huis waar het vliegtuig neerstort waar normaal alleen grasland is,staat mais. Ik zie dat het vliegtuig gaat neerstorten, maar om een of andere manier ben ik er "gelaten" onder, ik zie het gebeuren en aanschouw het. De mensen op de fiets zijn wel in paniek. Uiteindelijk "land" het vliegtuig in het maisveld en laat een spoor van gebroken mais-stengels achter zich, het vliegtuig lijkt op standaard 737 met de kleuren wit met rode en gele strepen. Het vliegtuig vliegt niet in brand of iets dergelijks, volgens mij land het "goed". maar ik weet niet wat er uiteindelijk met de inzittende gebeurt, en dan wordt ik elke keer wakker...

Dit is de locatie waar het vliegtuig neerstort: 52.205818, 4.666613 (via google.maps)

Kage
9 jaar geleden

Ik heb een paar dagen geleden gedroomd dat er aardbeiden groeiden op mijn linkerbeen. In het begin plukte ik ze en at ik ze op, daarnee vond ik dit plots heel vies omdat er dikke witte worteltjes aan zaten. Sindsdien ben ik slecht op mijn gemak en denk ik vaak terug aan deze droom. Door spiertrekkingen in mijn been heb ik soms de indruk dat de aardbeien inderdaad aan het groeien zijn en door mijn huid zullen barsten.
Wat kan dit betekenen (of kan ik maar beter meteen de psychiater raadplegen ?)