Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen waar waarheid in zit

Char
24 februari 2010

Ik heb vaak dromen waar iets van waarheid in zit. Ik weet 2 kenmerken van deze soort dromen, die zijn:

1. Het is vaak een bepaald detail in je droom, dat je extra goed kan herrineren
2. Ik heb vaak het gevoel dat het een 'toekomst droom' is of dat hij iets betekent.

Hebben jullie nog meer tips hoe ik deze kan herkennen?

28 februari 2010

Als je een depressiefe of angstige droom hebt ofzoiets zeg maar, kan het op dingen van je onderbewuste duiden, ik heb de laatste tijd 2 dromen gehad en de omschrijving hiero met die woorden klopt met hoe ik me toen voelde.

ik droomde over onweerswolken, onrustige zee, zombies, en klasgenoten die op het strand waren en ineens al hun vlees verloren waren, dus levende skelleten zeg maar en ik wist dat ik er niet naar het strand gegaan moest worden, maar ik ging mee, misschien dat ik nog wat kon veranderen.

of: een droom over een spel waar je je moet verkleden naar de personages en waar je je dus ook kunt verkleden als iemand anders dan dat je in dat spel bent. In ieder geval het ging hierom: diegene die als laatste overeind staat heeft gewonnen. En dus ook met gevangen nemen en dergelijke (dit is maar een gedeelte hoor..)

Dus dit soort dingen, of dromen over een bepaalde vogel.. nou ja, dat soort dingen dus..

Die laatste droom helpt trouwens, want nu weet ik wat ik tegen mn vriend moet zeggen.. maar dat is een ander verhaal.

Je dromen zeggen dus iets over hoe je je voelt, misschien onopgemerkt, of juist heel duidelijk, ook al merk je dat niet meteen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes, Theartoflife

bleubell
14 mei 2011

in een mooie grote oude huis waar ik met mijn dochtertje en ex in wonen (In droom)wat betekent dat als eesrt de mooiste dieren(salamander,klein mooi gekleurde vogeltje.vissen die ik en mijn dochtertje stiekem had gekregen van my ex de vissen waren heel gelukkig spelend op een ding met allemaal balletjes aan.
dan komt het ik lig op de bank net als vandaag ik op de bank.eigelijk wilde ik een klein tukje doen maar werd pas rond 2.00 wakker( telkens merk ik wel als ik met mijn hoofd naar plafond zonder deken over me heen gericht heb dat ik enge dromen krijg.
Nu komt het ik lig op een bed in een slaapkamer te slapen en dan word ik plots wakker in droom en dan zie ik wolken die tegen de gordijnen blaast en i kreeg een naar gevoel over en het leek te leven en te reageren als ik keek ik ging naar beneden en zag mijn kleine dochter telkens in de wind kijken ik ging als een speer alles dicht doen toen begon het te stormen pffff ik kreeg uiteindelijk alles dicht.
en er waren andere mensen bij broer en vreemde kinderen van mijn broer a-so familie alles ging weer open bijna en toen wilde ik een grote deur van binnen plaatsje dichtdoen en zag een roze broek van mijn dochtertje met dikke korrelige bloed erop.Toen keek ik rond en mijn dochtertje was weg ik was haar kwijt.
En iedereen werd zombie ik ontsnapte en werd wakker (in droom)en keek uit de raam telkens als ik keek dan blaasde de wind zachtjes tegen de gordijnen/vitrage aan en werd ik bang en keek toen uit de raam en ging naar buiten en iedereen was sdombie geworden.
en zaten achter me aan ik miste mijn dochter en ik had haar toen eerder bescherd maar had haar in de steek gelaten en was haar kwijt ik was zo moe en kon het niet meer aan dat ik mezelf toen wilde overgeven.
En toen werd ik Echt wakker.