Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vos - wie kan deze droom uitleggen

24 februari 2010

Hey,

Ik heb vannacht heel vreemd gedroomd en vroeg me af of iemand weet wat de betekenis van deze droom kan zijn..

Ik ben zelf een vos (een mannetjesvos, terwijl ik een meisje ben) en bevind me in een rijdend treinstel. Ik ben in paniek omdat mijn kindje (ik ben geen ouder) zich in het treinstel achter me bevindt, maar omdat de tussendoor op slot is kan ik er niet bij. Ik ben er zeker van dat iemand het kindje van me afpakt. Ik trek aan de handrem, de trein stopt, maar ik kan daarna mijn kindje nergens meer vinden.
Ik voel me vreselijk teneergeslagen en wil mijn kindje terug. Enkele momenten later ben ik een tijdje verder in de tijd, en denk ik mijn kindje in de verte te zien rennen. Ik kan hem niet vangen en stop uitgeput met rennen. Zodra ik stop, draai ik me om en zie ik een ander vosje. Ik herken gelijk mijn kindje en besef me dat ik eerder achter de verkeerde aan zat. Ik sluit hem gelijk weer in in mijn armen en ben heel blij.
Hier werd ik wakker.

Waarom ben ik een vos, een mannetje, en droom ik over ouderschap?
De meeste dromen over vossen gaan over een onbetrouwbaar persoon in de omgeving,maar hier kan ik het moeilijk begrijpen.

Alvast bedankt

24 februari 2010

Hallo Dromer

Een vos kan inderdaad staan voor onbetrouwbaarheid, maar een vos is ook een slim dier.

Je droomt dat je een vos bent, ik weet niet wat het zou kunnen betekenen, als je droomt dat je een dier bent. Misschien een deel van jezelf, die op instincten werkt, misschien een moedergevoel, omdat in deze droom ook sprake is van een jong. Je bent een mannetjesvos, terwijl je zelf een vrouw bent. Misschien staat het ook voor je mannelijke (praktische, logische) kant.

Je zit in een trein, die kan aangeven hoe we door het leven gaan. Je hebt een kind, dit zou misschien ook een project kunnen zijn, maar je maakt je zorgen omdat je er niet bij komt en je er zeker van bent dat iemand je kind van je af wil nemen. Ben je misschien in het dagelijks leven ergens mee bezig, waarvan je bang bent dat het je afgenomen wordt?

Je trekt aan de handrem, om de trein te stoppen. Dit doe je alleen in noodgevallen. (Ik zie nu een vos aan een handrem hangen :) )
Maar ondanks dat je stopt kun je je kind nergens vinden.

Je denkt hem dan in de verte te zien rennen, en je gaat er achterna, maar dit put je uit, en je beseft uiteindelijk dat het de verkeerde is, als je een ander vosje ziet, die je herkent als je eigen kind. Je sluit hem gelijk weer in je armen.

Misschien dat je in wilde paniek achter iets aanloopt, waar je achterkomt, dat het de verkeerde is, maar uiteindelijk vindt je toch je kindje terug.

Ik vraag me af, wat dit kindje moet voorstellen. Is het een idee, waar je mee rondloopt, plannen. En ben je bang dat het je afgenomen wordt? En wat betekent een vos voor jou?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt
Groetjes Wolkje

26 februari 2010

Hoi dromer.

Zien we onszelf in de droom als vos of koesteren we in de droom liefde voor een vos, dan willen wij in het waakbestaan zelf op listige wijze ons doel bereiken.

Kinderen die in de droom verschijnen zijn niet altijd even positief uit te leggen. Evenals in het waakbestaan zijn kinderen niet altijd de onschuldige lieve wezentjes die tegen ons beschermd moeten worden.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

Pelle
16 maart 2010

Hoi Dromer,

Heb je wel eens een echte vos gezien? Ze zijn ontzettend speels; de volwassen vossen spelen ECHT; je wordt er gewoon vrolijk van om naar te kijken. De ouders spelen ook met hun kinderen. Vossen zijn in veel opzichten als brutale mensen kinderen; ze zijn speels; zeer brutaal en zeer nieuwschierig maar zo ontzetend slim dat het moeilijk is om een vos te slim af te zijn.....Misschin helpt dit je iets?

Femmetje
26 februari 2013

ik heb een droom gehad die me blijft achter volgen ik ben trouwens 11jaar

ik wordt steeds heel hard huilend wakker door deze droom

het dieren opvang centrum heeft een wild vosje gevonden en gaan het diertje proberen op te voeden , maar hij is heel erg wild en niet te behandelen ,dan willen ze hem laten doden door een jager , toen zei ik niet doen ik zal het diertje opvoeden het ging allemaal goed en na 2 maanden komt de baas van het dieren opvang centrum om te kijken hoe het met het vosje gaat , hij aait het dier en ging met m'n ouders praten ik mocht het dier houden ik hield ziels veel van het dier ik ging naast hem op de de grond zitten gaf hem een knuffel en vertelde hem het goede nieuws dat ik hem mocht houden en gaf hem een kus op zijn hoofdje ik keek hem aan , en toen kreeg hij geen lucht hij stikte en viel dood in mijn armen neer dan lag ik te huilen in mijn slaap en iedere keer maakt 1 van m'n ouders me wakker omdat ik zo hard lig te huilen wat betekend dit ik vind het dood eng ik heb deze droom om precies te zijn al 6 keer gehad in 2maanden tijd ik wordt er bang van help me

steph
26 augustus 2013

Mijn zoontje, 5jaar, heeft al enkele malen dezelfde "nachtmerrie" gehad. Hij zegt dat hij niet voorbij de vos kan en zijn papa wel. Hij komt er 's nachts soms al wenend van wakker en het is steeds hetzelfde dat hij zegt. Ik vind het een beetje beangstigend.

dvdm
16 januari 2016

Had een droom dat ik op een weg rij en daar een half dode vos zie,... ik terug,...sjamanen geloven dat als je iets neem van een dood dier en het dus 'hergebruikt' het dier nieuw leven inblaast (zoals een aangereden das of ree, ivm klauwen en of huid-tamboer). Ik dus terug om te kijken bij de vos,.. hij is aan de achterkant aan 'flarden gereden' maar leeft nog wel,.. twijfel help ik met uit zijn lijden of niet,... nu komen er wilde honden aan die aan zijn vlees willen eten en ik bescherm de vos,... toen werd ik wakker,... ik hoor graag uw interpretatie. grt

Dvdm