Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lieve mama

12 jaar geleden

Hey,

Deze droom heb ik al een keer opgestuurd, maar daar heb ik geen antwoord op gehad. Ik zal de droom nu wat duidelijker opschrijven, want de vorige keer had ik maar weinig tijd.

In deze droom word ik wakker op mijn stage. Ik loop naar de winkel en ineens word alles verbouwd. De muren zijn allemaal blauw geschilderd en de spullen waren allemaal weg.

Dan gaat de duur uit zichzelf open en komen mama en mijn zusje Noëlle naar binnen. Ze zien er allebei uit zoals toen we in Venetië op vakantie waren en ze hadden zelfs dezelfde witte kleren aan (dat weet ik omdat er heel veel foto’s en een film zijn van toen). Deze vakantie is al zeker 10 jaar geleden en mijn zusje was toen nog maar 4 of 5. In mijn droom krijg ik van mama een vaas en een witte bloem. Van Noëlle krijg ik dezelfde bloem. Ik heb later opgezocht wat voor bloem het was, het is een Calla Lelie (een soort schelp met een geel sprietje uit de kern).

Dan komt er ineens een grote groep vrouwen binnen, ze lijken een beetje op schoonmaaksters, die de verbouwing deden. Ik wist niet wie ze waren, maar zij wisten alles over mij, wat ik had meegemaakt, hoe ik in elkaar zit, alles. Ik werd een beetje bang voor die vrouwen en wou weer teruglopen naar mama, maar ze was er niet meer. Zij en Noëlle waren allebei ineens verdwenen.

Ik ging op zoek naar mijn tas, want ik wou naar huis. Ik kon hem nergens vinden en werd verdrietig omdat ik hem kwijt was. Toen stond papa ineens op de plek waar ik mama voor het laatst had gezien. Noëlle was er ook weer bij, alleen nu waren ze allebei in de gedaante van nu.

Ik vertelde papa dat ik mama had gezien en wat er allemaal gebeurd was toen hij er niet was en moest ineens erg huilen. Ik liep toen met papa naar buiten, want hij wilde me naar huis brengen. Noëlle heb ik sindsdien niet meer gezien.

Ineens veranderde het beeld en ik keek in mijn eigen ogen. Ze waren ineens net zo blauw als die van mama. Toen leek het alsof er een touw om mijn middel zat en werd ik daaraan de lucht in getrokken. Alles was langzaam aan het vervagen, maar ik zag nog net hoe ik met papa naar de auto liep. Ik draaide af naar de wolken en het laatste wat ik zag was mama’s gezicht in de blauwe hemel. Toen werd alles ineens zwart.

Het is misschien belangrijk om te weten dat mijn moeder 2 januari is overleden aan kanker. Ze heeft 4 jaar aan de ziekte geleden.

Ik zou hier graag een antwoord op willen hebben, wat betekend dit? Dit is best een belangrijke droom voor mij, dus help me alsjeblieft.

xx L.

12 jaar geleden

hey

weet niet als je er in gelooft, maar overledenen kunnen wel soort teken geven in dromen of contact zoeken via dromen.
heb ik ook gehad met mijn overleden beste vriendin.