Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

niet kunnen praten

hoi
12 jaar geleden

Hoooi , als ik soms een nachtmerrie heb , of gewoon een normale droom heb dan kan ik nooit praten! Dat is echt een heel eng! Weten jullie misschien wat dat betekent ?
:S

12 jaar geleden
Beheerder

Het duid denk op het feit dat mensen om je heen soms onopvallend je mond snoeren. Je kan jezelf niet zijn en misschien is dat maar beter ook in jou ogen. Dit is maar een mogelijkheid, Misschien doe je jezelf wel tekort door niet te zeggen wat je werkelijk wilt en krop je je daardoor wel te veel op. Dit is dus ook een mogelijkheid. Het kan er ook gewon simpelweg op duiden dat je graag zegt wat je denkt, omdat je je wel eens kan irriteren aan dingen die anderen zeggen. Allemaal mogelijkheden dus. Ik hoor het wel hoop ik.

MvG Feneaux

Maria71
11 jaar geleden

kan me van afgelopen nacht een droom herinneren waarin ik in een woning werd overvallen door twee gewapende mannen.
M'n hond lag op de bank toen ze binnenkwamen en 1 kale man (best wel een lekker ding) richtte zijn pistool op mijn hond.. Ik smeekte hem om niet te schieten en toen hij dat dus ook niet deed bedankte ik hem..
Maar het geluid wat uit mijn mond kwam was eentonig, bijna niet te verstaan en het voelde alsof ik maar een klein kiertje keel overhad, alsof ik een flinke keelontsteking had..
In de droom probeerde ik hulp in te schakelen, belde tot 3x toe 112 maar ze konden me gewoon niet verstaan.
Uiteindelijk heb ik de inbrekers maar geholpen met het 'leegroven' van de woning.. en toen later de hulp arriveerde kon ik nog steeds geen normaal geluid uitbrengen.

het 'de mond snoeren' zoals Feneaux zegt kan in dit geval wel kloppen; ik start binnenkort met een assertiviteits training ivm een huiselijk geweldsituatie afgelopen jaren. (ben er nu uit gelukkig)
Ik geloof dat ik nu deze droom ook helemaal begrijp.. dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat ik hem nu nog steeds helemaal tot in detail herinner..

T
11 jaar geleden

OMG! Ik heb dat ook een keer gehad in een nachtmerrie! De droom zelf doet er niet echt toe, maar het gaat erom dat toen ik om hulp wou vragen aan mijn broer, ik niet kon praten! Ik denk dat het een soort van voorbereid plan was van het kwade persoon in mijn droom... ik weet niet of je de film 'The ring' kent, maar het was precies dat meisje... Als je de droom wilt weten dan kun je dat ff vragen door op dit bericht te reageren, oké? Xx Mvg T

vvh
9 jaar geleden

hey
Ik heb regelmatig nachtmerries waarin ik mij niet meer kan bewegen of roepen voor hulp. Het is gelijk of er iemand op mij ligt de drukken. Ook al wordt ik wakker het duurt toch een aantal seconden vooraleer ik terug kan bewegen of praten
Ik heb deze dromen minstens 1 maal per week. Kan ik daar iets tegen doen
mvg vvh xxx

Eenmeisje
6 jaar geleden

Ik heb ALTIJD dromen/nachtmerries waarin ik niet (of heeel zachtjes) (kan) praten. Geen idee waarom en ik hoor graag een uitleg waarom. Ik doe mijn best om te praten en mijn mond beweegt maar je hoort niks/bijna niks. Wat betekend dit?

Meisje(anoniem)
6 jaar geleden

Hoi ik heb precies het zelfde meegemaakt pas nog precies het zelfde maar dan met gillen ik probeerde het ook maar ik kon niet gillen...als je facebook heb kom dan is een kijkje nemen of kijk of je lid kan worden wnt dat ben ik zelf ook:) of je daar advies kan vragen. Die hebben daar altijd raad mee..de facebook groep heet..paranormaal advies
Dat gaat ook veel over dat soort dromen Etc.. Groetjes! (13 jarig meisje)