Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

absurde droom

Joey
13 jaar geleden

Ik ben een zeer levendig dromer, maar laatst heb ik een droom gehad die ik niet kan plaatsen; hopelijk heeft iemand een idee...

Ik liep in het donker door een bos waar het hard waait. Als ik achter me kijk zie in in de verte het silhhouet van een man in 18de eeuwse kleding; hij draagt een brandende lantaarn. Hij loopt achter me aan, maar versnelt zijn pas niet. Ik ren weg en kom uit bij een groot Victoriaans thuis die je wel eens in parken ziet staan. In het midden staat een grote hutkoffer. De man komt eraan en het begint steeds harder te waaien. Ik open de koffer en zie dat de bodem een trap is die naar beneden lijdt ik stap in de koffer en ren de trap af voordat de man er is. Ik open de koffer weer en die staat in een typisch Amerikaanse highschool, met van die hoge kluisjes. Als ik uitstap zingen kinderstemmen dat ik dood ga. De deur van de gang zwaait open en dorre bladeren waaien naar binnen. Het silhouet met de lantaarn staat in de deurpost. Ik schrik, maar kan niets doen of zeggen. De hutkoffer valt uit elkaar en er verschijnt een brede trap die de grond inloopt en eindigd bij een muur met een deurgat die helemaal wit is van licht. Een goede vriendin (die ik al tijden niet meer gesproken of gezien heb) komt er huilend uit en zegt dat er geen hoop meer is. Ik sta nog steeds in de gang en kijk naar de man die er nog steeds staat. De vloer zakt onder me weg en ik val in een grote ruimte, waar vuur om me heen is. IK bedenk me dat m'n longen verschroeien en dat ik dood ga. Ik accepteer het, maar ik voel me echt ongelofelijk kwaad dat het gebeurt.

Bovendien droom ik de laatste tijd heel vaak over een ander onderwerp waarvan de kern iedere keer weer terugkomt, maar in een ander verhaal. De kern is in principe dat bijna iedereen om me heen zombies zijn en mij (of als ik niet alleen ben) vrienden/ familie probeer aan te vallen. Iedereen gaat er ook vanuit dat ik ze red. Ik heb altijd iets van een wapen. Een geweer of bijv een toverstok, maar nooit werkt iets van de wapens ze doen niets. Uit het geweer komt geen kogel, etc. De mensen zijn altijd boos op teleurgesteld als ik de zombies niet kan tegenhouden uiteindelijk accepteer ik altijd dat ik dood ga als ze zombies naderen....

Heeft iemand informatie?

Groet

13 jaar geleden

Hoi Joey.


Het is van belang of het om een onbekende of een bekende man gaat. De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer. Vaak is de onbekende achtervolger in onze dromen de duistere kant van onszelf.

Als een lantaarn in de droom onverwachts aangaat dan zal ons in het waakbestaan spontaan een licht opgaan. Vaak weet men in dat geval dat men een onzekere toekomst tegemoet gaat indien we de huidige levensweg blijven bewandelen.

Is ons droomhuis een villa of herenhuis dan willen we in het waakbestaan tegen over de buitenwereld meer zijn dan we in feite zijn. Renovaties zijn aanpassingen aan onszelf, vernielingen zijn zelfdestructieve gedachten of bezigheden.

Overledenen of sombies verschijnen vaak in de droom als we in het waakbestaan raad of hulp nodig hebben. De raad die overledenen ons in de droom geven kunnen van grote waarde zijn bij het oplossen van onze problemen. Soms kondigen dergelijke dromen ook de genezing van ziekten aan of de bevrijding uit een gevaarlijke of netelige situatie

De hut Koffer kan symbool staan voor bekrompenheid, beperkingen en benauwdheid maar ook voor avontuur en verlangen naar vrijheid en rust

Gaan we daarentegen de trap af dan komen we in het onbewuste terecht.

Vuur is het archetypische symbool van liefde. Het kan het liefdesvuur zijn dat brand, maar het kan ook de verterende hartstocht of jaloezie zijn. Het vuur kan ook verbranden wat we in feite niet meer nodig hebben zodat we ons weer kunnen richten op de toekomst.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

Wie in de droom met een geweer bezig is, streeft in het waakbestaan snel zijn doel voorbij. De dromer zou er goed aan doen in het waakbestaan zijn hoofd koel te houden en niet zo snel zijn geduld te verliezen.

13 jaar geleden

Hey Joey

De meeste dromen lijken op het eerste gezicht absurd, maar ik heb het idee dat jouw dromen een belangrijke boodschap voor je bevatten. Ik kreeg de volgende indrukken over je dromen.

Uitleg eerste droom, De Lantaarndrager:

Belangrijk figuur is de man met de lantaarn. Ik heb het idee dat hij staat voor (de brenger van) licht en waarheid. Hij wil geestelijke verandering bij je brengen (de wind/leven/zuurstof begeleid hem). Telkens steekt de wind op en dat betekent dat er een verandering zit aan te komen, je wordt in beweging gezet: de ‘winds of change’ van de lampdrager. De man kent jou heel goed, hij volgt jou je hele leven, zelfs al in je voorgeslacht, hij weet altijd waar je bent, zoekt jou. Een baken in een donkere (gedachte)wereld. Jij voelt (bewust of onbewust) angst voor deze figuur en je bent bang voor de nieuwe manier van leven waar die voor staat. Maar als je goed kijkt en eens stilstaat zie je dat de figuur niet bedreigend is. De man dringt zich niet op. Hij haalt je niet in. Hij geeft je ruimte, hij dwingt niks af. Het liefst wil hij dat je zelf tot inzicht komt en je leven gaat veranderen. Jij mag zelf de keuze maken. Maar je gaat de confrontatie met hem niet aan en vlucht.
Het historische huis staat voor je ‘oude leven’. ‘Oude leven’ dat wil zeggen: ten opzichte van het nieuwe, betere leven dat in het verschiet ligt als je een andere keuze gaat maken. In je leven ben je druk op reis (hutkoffer), zonder dat je weet wat je bestemming of je doel is. En je kiest er voor om af te dalen, weg van het licht, naar beneden. En tijdens je reis zijn er signalen die je er op wijzen dat er verandering in aantocht is of dat iets in je leven tot een einde zou moeten komen. Dit is een les voor je (school): iets in jou moet gaan veranderen, sterft af. Eens komt er een moment dat je niet meer verder kan met je oude vertrouwde manier van leven (koffer uit elkaar) en kom je voor een principiële keuze te staan: de weg naar beneden of de weg naar de man met de lantaarn. De waarheid staat in een opening op de drempel naar een ander leven. De dorre bladeren kondigen het ook aan: er is een einde van een seizoen in je leven in aantocht als je deze weg kiest. De makkelijkste (vlucht)weg naar beneden is op het eerste gezicht aantrekkelijk en toegankelijk (breed) en lijkt naar het licht te gaan. Maar het leidt naar een heilloze bestemming. Betrouwbare bronnen (vriendin) geven het gevaar van deze verkeerde keuze of ‘way of life’ ook aan.
Als jij zelf niet een keuze maakt zal de verandering je overvallen. En dan is het te laat. Je zal dan geen grip meer hebben op de situatie en je wordt overgeleverd aan de elementen. Je hebt dan spijt dat je het zover hebt laten komen.

Uitleg tweede droom, Gevecht met de zombies:

Je ervaart bedreigingen om je heen. Soms heb je misschien het idee: iedereen is tegen mij. Maar je angsten of problemen zijn niet zo reëel als jij denkt (zombies bestaan immers niet). Je hebt een bepaalde autoriteit en je ervaart een druk van je omgeving. Ze verwachten dat jij de problemen en gevaren het hoofd zou moeten bieden. Of jij denkt dat ze dat van jou verwachten. Je gebruikt niet altijd de meest effectieve middelen (wapens) om doelen te bereiken. Daarnaast is je doel of focus ook niet altijd verstandig (zombies zijn al dood dus die zou je ook niet dood kunnen schieten). Je kunt niet alles op eigen kracht. Je omgeving weet het ook niet en die verwacht van jou het onmogelijke. Jouw reactie is dat jij je schikt in de situatie en geen keuze maakt tot een verandering. De verandering overvalt je dan.

Einde uitleg.


Nog enkele nawoorden van mij:
- De dromen hebben een onderwijzend en waarschuwend karakter voor jou. Ik heb de indruk dat je je mag bezinnen op zaken als visie, levensdoel en/of aanpak van bepaalde gedragingen of gewoontes in je leven.
- De donkere en duistere sfeer in de dromen viel me op. Dat geeft mij een indruk dat er meer licht in je leven mag komen. Ga niet meer naar beneden maar neem trappen omhoog. Ga niet meer rennen, maar sta stil en zoek de man met de lamp. Deze figuur is een symbool voor de gever van je droom: God. Hij wil je leiden naar je bestemming. Zoek hem, loop er niet meer voor weg Joey. Door middel van deze droom wil hij je een keuze laten maken en nieuw leven inblazen, voor dat het te laat is.


Veel succes en wijsheid Joey met je keuze.