Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verliefd op een droom...

2 januari 2010

Hmmm...ik moet weer een ervaring kwijt hoor.....Ik heb me toch weer wazig gedroomd zeg....Het was in ieder geval een lucide droom, want ik ervaarde hem heel aanwezig en kon er ook in sturen (bepaalde gedeeltes)

Bij vlagen weet ik het me nog te herinneren... ;-)

Ik was op een groot terrein met een groot grasveld, en verschillende dingen waar je iets kon drinken, heel open en mooi!
Ik ging bij een ander drinkgelengeheid koffie halen voor 2 vrienden, dus 3 koffie. Staat daar een hele mooie meid achter de counter in...( kan me niet meer precies herinneren hoe ze eruit zag, maar blond haar, super ogen..) Dus wat met elkaar gebabbeld en gevraagd hoelaat ze klaar was met werken.... Ik terug met de koffie naar mn vrienden.

Toen die meid klaar was moest ze met het vliegtuig weg.... Dus nog wat gepraat (nu mis ik een stukje) op een gegeven moment sta ik ontzettend heftig en intens te zoenen met haar in een vliegtuig... En we moeten afscheid nemen want ze gaan vliegen... Dus ik zie de deuren sluiten van het vliegtuig..
(nu mis ik weer een stukje)

Want sta weer op het gras, te kijken naar het opstijgen.... Ik zie dat het vliegtuig opstijgt, een 90 graden bocht draait en achter het gebouw crasht....Ik begin me toch te janken en zak op mn knieen van verdriet.... Op dit moment wordt ik wakker en voel echt het verdriet van in de droom. En ik huil dus echt!!!! (dus terwijl ik sliep)
Ik concentreer me en probeer weer te slapen....Mn droom gaat verder...
Ik zie allemaal hulpverlening naar de plek toegaan. Ik wil er ook heen maar in mn droom lukt het niet om de weg te vinden.....(nu mis ik weer een stukje) Op een gegeven moment weet ik dus dat ze het overleefd heeft en komt ze uit het ziekenhuis en is weer geheel de oude..... Toen werd ik echt wakker!

Het balen is dus dat ik me niet precies voor de geest kan halen hoe ze eruit zag.... En ik loop de hele dag al met zo'n wazig gevoel rond, een mengeling tussen verliefdheid en verdriet.
Echt zo'n gevoel dat deze hele droom echt was/is....


Wat is dat toch met die dromen zeg....deze voelt weer zo intens, zooo heftig!!!!! Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik met tranen in mn ogen wakker werd, en ook nog nooit zo'n gevoel gehad. Kun je verdriet hebben om iemand uit je dromen??? Kun je een verliefd gevoel hebben op iemand uit je dromen??
Die kus was zoooooooooo heftig dat ik hem gewoon echt voelde.....
Ik denk dat ik rijp ben voor het gekkenhuis.....pfffff. Of is er iets of iemand wat iets probeert te vertellen tegen me? (dit zeg ik omdat ik de laatste tijd steeds meer van deze 'echte' dromen heb, ze worden steeds heftiger)

Aaaaaarghhhhhh..........................

Laat jullie licht er eens op schijnen aub?
Groetjes,
Erik



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 januari 2010 door Erik.

LostSoul
3 januari 2010

Hoi Erik,

Wat een spannende droom zeg!
De gedachte dat je misschien rijp bent voor het gekkenhuis, dat is natuurlijk helemaal niet waar!
Zoals ik het lees, komt het op mij heel mooi over, en realistisch, want zulke dromen betekenen iets.
Soms vraag ik me ook af, wat deze bewuste dromen nou betekenen.
Ik kan het je niet vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat er veeel meer mensen zijn die dit hebben.
Iemand zoals ik bijvoorbeeld, en ja ik wordt ook wel eens wakker met hele intense gevoelens.

Soms denk ik bij dit soort dromen dat het echt is, omdat het zo echt voelt. Maar waarom niet? Waarom zou dat niet kunnen?
Waarom zou je in je dromen niet tegen anderen kunnen praten die op hun beurt weer dezelfde droom hebben als jou en met jou praten?
We kunnen als mens gewoon niet echt erachter komen wat dit allemaal betekend, ook al zou ik je graag het antwoord willen geven.
Heb je wel eens dat je in je bed half slaapt en opeens het gevoel hebt dat je valt?
Dat je jezelf moet vasthouden aan je bed omdat je anders naar beneden valt in een diep gat?
Ik denk dat ik deze wel weet: als je slaapt ben je een beetje uit je lichaam, je zweeft erboven.
Op een gegeven moment wordt je weer bewust van jezelf, en val je terug in je lichaam.
Dat denk ik, en misschien heeft dat weer te maken met lucide dromen. Misschien verzamelen zielen zich om elkaar te leren kennen, omdat dat nodig is? Wie weet bestaat dat mooie blonde meisje echt.
In ieder geval, de gevoelens waren echt... en daar gaat het om. Als het echt de bedoeling is, dan kom je haar tegen.
Het is alleen een theorie, maar Zoals je weet, ik ben ook maar een mens met levensvragen.

Ik zou zeggen, klamp je er niet teveel aan vast, en laat de droom gaan waar die gaat.
Als er iets moet gaan gebeuren, dan gebeurt het toch wel... als je die droom nog eens krijgt weet je dat er nog een boodschap te ontdekken is.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze theorie, om in ieder geval uit te sluiten dat je gek bent hihi.

Groetjes, LostSoul.

eliza
11 januari 2010

ben je zelf verliefd op iemand die je kent van gezicht?

11 januari 2010

@Eliza

Ja klopt ;-) Daar had ik zelf ook al over nagedacht of zij het zou kunnen zijn. Zou kunnen uiteraard maar dan blijft het natuurlijk nog een vage droom....