Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vreemde droom over dochter

matheus666
13 jaar geleden

Besten ,

Ik had een droom over mijn docter van 7 die ik kwijt was. Ik ben ze in de nacht samen met mijn zoontje van 8 gaan zoeken in een bos.
Ik hoorde ze wenen en in de verte roepen.
Ik wandel het donkere bos door tot aan een prikkeldraad en een open vlakte.
Ik hoor het roepen beter , klim over de prikkeldraad.
zoontje blijft met lamp in bos achter , maar we blijven verbaal contact houden.
Op het veld zie ik mijn dochter wenend schommelen op een imens grote houten schommel.
Als ze mij ziet springt ze er af en neemt ze mij vast.
Op dat moment komen er vijandige wezens van op het veld naar ons toe gelopen.
Ik pak mijn dochter en vlucht voor mijn leven terug naar de draad.
ik gooi ze erover en spring er zelf over.
ik vind mijn zoontje en samen vluchten we weg in de richting van andere stemmen die ook naar mijn dochter aan het zoeken waren ( vrienden denk ik ).
en dan stopt de droom
Wat zou dit kunnen betekenen ?

13 jaar geleden

Hoi matheus666Als de eigen dochter in de droom voorkomt dan moet men er rekening mee houden dat de dochter in het waakbestaan een probleem heeft waardoor zij in de droom van één van de ouders verschijnt. Een enkele keer is het een waarschuwing dat ons gedrag tegenover onze dochter enigszins nalatig is geweest.

Kijk eens of dat ook zo is? en zo ja probeer daar dan wat aan te doen.

Groeten H@ns.

LostSoul
13 jaar geleden

Hoi,

Ik krijg hier een idee ontwikkeld van in mijn hoofd. Ik zal wel opschrijven wat ik denk.
Ik ken je natuurlijk helemaal niet, maar misschien heb je er wat aan. Het gaat over het dagelijkst leven verwikkeld in een droom.

Misschien weet je onbewust dat je dochter zich losmaakt of losgemaakt voelt van jou en je zoon tijdens moeilijke tijden. Misschien heeft ze het gevoel dat ze er alleen voor staat, waardoor ze de weg even kwijt raakt.
Op dat moment komen jullie in actie, en gaan haar weer terug zoeken, omdat jullie haar juist willen helpen en niet los willen laten.
Jullie vinden haar terug, maar dan komt er een probleem dat jullie alle raakt, namelijk omdat jullie haar willen helpen en willen weten wat er aan de hand is. Op dat moment raken jullie ook een beetje emotioneel gestrikt in het probleem. De vijandige wezens zijn in dit geval haar probleem, maar jullie hebben er nu ook last van omdat jullie haar gingen zoeken. (niet lullig bedoeld).
Je wilt je kind natuurlijk beschermen en laat haar probleem op jou schouders rusten, je helpt je dochter erdoorheen (door je dochter te pakken en weg te halen bij deze vijandige beesten of wat het ook moge zijn.)
Omdat jij nu haar probleem opgelost heb, loopt ze van je af naar anderen waarbij ze haar probleem weer neer kan leggen.
Zodat zij hetzelfde kan doen bij die vrienden of wie dan ook. Dit verhaal wat ik nu schrijf is alleen een gedachte die bij me opkomt, meer niet. Als er niks van klopt kan het, maar het gaat over het dagelijks leven. Misschien voelt je dochter zich zo veilig bij jou, dat ze haar problemen bij je neerlegd. Of misschien heb jij het gevoel dat je haar kwijtbent, en ze wilt niet dat je haar problemen kent. Maar dat dat het probleem is.
Als hier niks van klopt, hoor ik het graag. (ik hou van theorieen).

Groetjes.

13 jaar geleden

Hoi Matheus

Dit is een mooie en belangrijke droom voor jou en je gezin. De uitleg die me is gegeven wil ik graag met je delen.

Je dochter voelt zich verloren. In haar eenzaamheid staat ze open voor angsten en moeiten. Ze wil heel graag gevonden worden. En het allerliefst door jou, haar vader. Om bij haar te komen zal je risico’s durven nemen en uit de vertrouwde omgeving komen. Dus neem die barrières en begeef je in de openheid, ga contact zoeken met je dochter. Toon haar je vaderhart die in je klopt Matheus! Blijf tijdens dit proces ook in contact met je zoon. Want ook hij zoekt naar liefde en verbondenheid met zijn zusje en jou.
Van een afstand lijkt het een spelend kind maar als je haar nadert, als je dichtbij haar komt, zie je dat het nog een eenzaam klein meisje is in een grote boze mensenwereld. Ze wordt heen en weer geslingerd door emoties. Emoties die te groot zijn voor een klein meisje om alleen te dragen. Ze verlangt en wil alle hulp en liefde van jou. En dat kun je, want jij bent haar natuurlijke, voorbestemde redder, haar vader.
Als je dochtertje ziet dat je naar haar zoekt zal ze zich ook volledig aan je geven.
Breng je dochter in veiligheid en verlos haar van de angsten en moeiten die haar bedreigen. In de vertrouwde en veilige omgeving waarin je haar brengt is geen plaats voor de achtervolgende negatieve emoties.
Weet ook dat er mensen in je omgeving zijn die contact met jullie zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen. Je mag ook rekenen op mensen in je vertrouwde omgeving die er willen zijn voor jou en je gezin.

Einde uitleg.

Nog enkele gedachten en opmerkingen van mij:
- Ik werd bepaald bij het ontbreken van een moeder. Ik kreeg de indruk dat de afwezigheid van een moeder ook te maken had met de angsten en emoties van je dochter.
- Dit is gaaf Matheus. Besef dit wat de droom je wil zeggen: van alle mensen in het hele universum verwacht je dochter het alleen van jou! Zij wil alleen gered worden door haar liefste eigen vader! De gever van de droom heeft er alle vertrouwen in dat jij dit kunt Matheus.
- Ik heb uit mezelf niet de wijsheid en inzicht om deze droomuitleg te geven. Het is de gever van jouw droom die me de uitleg geeft en dat is God (heeft ook een vaderhart).


Veel succes Matheus met je gezin!