Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik droomde vannacht mijn hele linker oog eruit was

debby
12 jaar geleden

hallo,
kan iemand mij vertellen wat de betekenis hiervan is,
ik droomde mijn hele linker oog eruit was,
ik zag hem ook.
ben gewoon vanalles gaan doen
zonder dat linker oog

12 jaar geleden

Iedere droom over het oog, heeft te maken met het observeren, en onderscheid maken. Verlies van gezichtsvermogen wijst op verlies van helderheid.
Het rechteroog betekent meer het verlies van logica. In dit geval ging het om jouw linker oog dat eruit gestoken was, je bevindt je in een periode waarbij je minder scherp bent. Dus dat je minder intuiitief bent geworden. Debby ben je te druk? je zal de oorzaak zien te achterhalen waardoor het gekomen is dat je dingen minder scherp bent gaan aanvoelen of weten.? het komt goed. ga met je zelf rustig in discussie en wordt weer die heldere waarnemende Debby van toen, je kan het. want je gaat rustig verder als of er niets aan de hand is. Er is wel degelijks iets met je aan de hand. veel licht, kracht, en kosmische liefde.1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Lucinda.

Jessie belle
12 jaar geleden

ik droomde vannacht dat allebei mijn ogen heel erg raar waren en dat opgegeven moment me linker oog eruit was en ik kom hem zien en hij was heel dik en raaar .. wat is hier de betekenis van .. ?

Hypertrax
10 jaar geleden

Ik had PRECIES dezelfde droom vannacht. Dit topic is niet meer actief zie ik maar toch.

In mijn droom, liep ik op een boulevard langs een witte zeilboot. Ik weet niet precies hoe maar me (linker) oog lag er opeens uit in me linker hand. Het was naar mijn idee nog geen probleem ik legde hem op de grond en ging ermee rollen. Toen rolde ik hem iets te hard en ging die naar het water, daar viel die in maar hij bleef drijven. Ik schrok pakte me oog om hem weer in te doen maar hij stuk. Er zat een scheur in waardoor al het 'oogwater' eruit wat gelopen en het net als een stuk plastic aan voelde. *stuk dat ik niet meer weet* Kennelijk was ik naar huis gegaan om het aan me vader en moeder te vertellen. (We woonde opeens in een vuurtoren -.-). Er waren meerdere mensen bij hun die ik niet ken ik het echt, en sommige vonden het grappig en me ouders namen het niet echt serieus. Ik besloot naar een spiegel te lopen om te kijken en zag dat ik een oog miste aan de linker kant. Overigens zat ik ook de hele tijd met me linker hand over me lege oogkas omdat ik niet aangekeken wou worden. Het kapotte oog had ik in mijn handen en zat er een beetje mee te spelen / naar te kijken.

Toen ik wakker werd was ik heel blij met me linker oog haha!!
Het staat voor de maan die oog zeggen ze, maar wat word daar dan eigenlijk mee bedoeld.
Als iemand hier nog actief is wil die dan proberen mijn droom te verklaren .

Hypertrax
10 jaar geleden

Edit:
Was vergeten te vermelden wat ik heb gedaan op de dag voor die droom.
Aangezien het over hetzelfde onderwerp gaat is het misschien handig.

Ik heb de hele dag lopen 'wikipedia-en' op: 'eye floaters' / 'visual snow' omdat ik daar last van heb en na jaren zoeken was ik er gister achter gekomen hoe het heette en dus gevonden op internet.

Ferdinand
9 jaar geleden

@debby.

De situatie is zo dat het oog, dat emotioneel gezien de waarheid benadrukt, eenzijdig ontbreekt. De ik-persoon heeft naar alle waarschijnlijkheid er voor gekozen een eenzijdige versie van de waarheid te zien. Wellicht probeert het onderbewustzijn ook nog te definiëren waarmee de waarheid te maken heeft en waar je dan aan zou moeten denken, maar het is mij tot dusver onduidelijk wat voor algemeen emotioneel verschil er heerst tussen links en rechts. Daarom laat ik dit ontbreken in deze analyse.

Feit is dat het eigen oog in het gezichtsveld ligt, wat naar alle waarschijnlijkheid inhoud dat het tijd word om naar zichzelf te kijken. Het feit dat ze van alles doet houdt in dat ze hier totaal geen aandacht aan besteed. Moraal: de ik-persoon dient meer aandacht te besteden aan de volledige waarheid, door te kijken welke rol deze zelf speelt in de waarheid. Dit is aldus mijn vermoeden, een hele fijne dag.

Ferdinand
9 jaar geleden

Laten we deze droom die rijk is aan attributen eens analyseren. Het eerste attribuut dat naar voren komt is boulevard, wat in feite een verbrede straat inhoud. Een straat dat goed begaanbaar is, en in emotionele toestand is dat toch wel de soort weg die we het liefst bewandelen mocht er weinig mensen zijn, daarom beschrijf ik dit ook als een positieve loop door het leven. Terwijl hij gemakkelijk door het leven loopt passeert hij een witte zeilboot. Zoals ons wellicht eerder is opgevallen staat wit voor reinheid en schoonheid en is dat een emotioneel iets die we trachten te vinden. Nu is nog alleen de taak om uit te vogelen wat voor ons emotioneel gezien een zeilboot betekent. Ons is algemeen bekend dat een zeilboot gebruik maakt van de wind om vooruit te komen, iets wat de mens als positief ervaart. De aanwezigheid van deze zeilboot in onze droom laat dus samen met de verbrede straat zien dat alles om de persoon heen positief oogt of anders gezegd: het gaat hem voor de wind, als we dan toch het attribuut zeilboot geheel mogen benutten. Oud-Nederlandse uitdrukkingen zijn dan ook vaak erg bijzonder. Echter, bij het derde attribuut aankomende vertelt het onderbewustzijn dat het tijd was om even naar jezelf te gaan kijken. De ogen zijn nu niet misvormd, zoals in andere dromen, maar ze zijn in goede staat. Waar het nu om draait is hoe hij er mee omgaat. De ik-persoon gaat met het oog rollen op de grond, wat inhoud dat hij het probleem op een adequate manier aanpakt door naar zichzelf te kijken. Het attribuut ‘ Rollen’ is altijd een makkelijke manier van vervoeren, vandaar dat ik dit attribuut als comfortabel en efficient beschouw. De manier van aanpak is gedreven en leid er toe dat het omringt word door emoties, echter het kijken naar jezelf is wel zodanig in balans dat het als positief ervaren kan worden. (drijven = evenwicht). Zodra hij het oog op wil pakken is deze gescheurd, wat inhoud dat er nu dan toch wel een andere fase komt, waarin hij niet meer naar zichzelf hoeft te kijken, maar verder kan gaan. Dit kan vergeleken worden met gescheurde kleding, die dan ook de bak in kunnen. Daar waar je op moest terugkijken bevat geen emotie meer en het leeft niet meer in jouw leven (attribuut: plastic). Het oog kan dan ook niet meer terug in het oogkas, het maakt geen deel meer uit van de persoon.

Dan komt het gedeelte dat hij zich niet meer kan herinneren, iets wat wellicht geeneens toevallig is omdat dit deel van de droom toch wel aardig goed afgerond is. Einde deel 1.

Dan komt er een vervolg dat hij naar zijn ouders terugkeert, wat inhoud dat de ik-persoon zich weer in een staat van veiligheid en liefde begeeft. Zijn ouders leven in een vuurtoren wat inhoud dat hij dus naar een emotionele staat gaat waarin overzicht verkregen wordt van de emoties, en tevens wordt daar de weg gewezen uit de emoties. Er is nu een tijd gekomen waarin de onbekenden(het onderbewustzijn) het oog negeert en ook de ouders zien datgene wat in zijn leven emotioneel afspeelt als onbestaand.

je kijkt wederom naar je innerlijk en ziet dat hetgeen wat je hebt verwerkt ondertussen ontbreekt. Je laat niet zien aan de buitenwereld dat je deze progressie hebt doorgemaakt. De manier waarop je nu met dat oog omgaat is in de zin van ontspannenheid wat zou kunnen kloppen omdat de droom in eerste instantie wou laten zien dat je je zeer gemakkelijk en fijn voelt.

Het moraal van dit verhaal is danwel positief, je loopt triomfantelijk door het leven, je hebt naar jezelf gekeken en een probleem ongedaan gemaakt. Wat het is, is in deze droom onduidelijk voor mij, maar het is gedaan en (emotioneel) verwerkt. Voor de buitenwereld vermijd je het danwel, maar je gaat er in hun richting er lichthartig/ontspannen mee om. Gaat dit over liefde?
Nee, na een reactie heb je gezegd dat je die dag er voor er achter was gekomen wat de benaming was voor uw aandoening. Wellicht brengt dit dan wel het triomfantelijke gevoel in uw naar voren, echter staat u er niet mee te koop aan uw medemens.

radha
6 jaar geleden

Ik heb geroomd dat er een flapje bij mijn rechter ook is weggehaald. Maar kon daarna wel zien.
Graag wil ik weten wat de betekenis hiervan is