Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Voorspellende droom met duif?

16 juni 2009

Beste dromers,

Een paar dagen geleden droomde ik dat ik in de trein zat. Ineens zag ik een gewonde houtduif (dikke duif, groter dan een
postduif) door het gangpad lopen. Ik wilde hem meenemen om hem naar de dierenarts te brengen. Ik stopte hem in een plastic tas, omdat ik niets anders bij me had om hem in te stoppen. Ik zorgde dat zijn kopje boven de tas uitkwam zodat hij niet zou stikken. Ik bedacht dat ik hem thuis in een kooitje zou doen, hem in mijn box zou zetten (omdat ik thuis 3 katten heb) en hem de volgende ochtend naar de dierenarts zou brengen.

Ineens was het in mijn droom de volgende dag. Plotseling ging het als een schok door me heen dat ik de duif in de plastic zak had in mijn box had gedaan. Dus niet in hetkooitje. Ik raakte compleet in paniek. De duif is dood, de duif is dood, ging het steeds door mijn hoofd. En dat is mijn schuld. De droom was afgelopen.

Toen ik opstond was ik totaal niet meer met deze droom bezig. Ik liep naar mijn box om mijn fiets te pakken. En wat lag er bij mijn buurvrouw voor haar boxdeur? Een dode houtduif!!

Ik woon al bijna 20 jaar op deze plek en er heeft in die tijd ong nooit een dood dier bij onze boxen gelegen. Ook heb ik de dag ervoor geen zieke of gewonde duif gezien. De duif was duidelijk gepakt door een kat of rat, hij was niet aangereden.

Wat zou dit alles betekenen? Puur toeval??
Alvast dank voor eventuele reacties.

Elles

21 juni 2009

Hoi Elles

De zieke die we in de droom zien zijn we altijd zelf. Mogelijk zijn we ons innerlijke evenwicht kwijt geraakt als we in de droom een zieke zien of zelf ziek zijn, of zijn we op gevoelsmatig vlak het een en ander kwijtgeraakt.

Duiven zijn het symbool van vrede, geluk, vernieuwing, het erotische, het zachtzinnige en het gevoelige. Soms brengt de duif ons gewoon een boodschap.


Wie in de droom van alles verzameld en in zijn tas stopt zou in het waakbestaan zuiniger aan moeten doen. De symbolen die we in de tas doen kunnen ook nu weer meer duidelijkheid geven.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Soms probeert het ons duidelijk te maken dat onze buren echt over ons roddelen.

Kijk maar of jeer wat mee kan.

Groeten H@ns.

dickgast
15 december 2009

ik vind het werkelijk absurd dat je denkt dat ratten duiven pakken. wilde ratten zijn schuw, die komen heus niet zomaar hun habitat uit voor een dooie duif..
verder, bel voortaan de dierenambulance, die weten wél hoe ze dit soort dingen moeten aanpakken.