Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verschillende vragen

13 jaar geleden

Ik droom vaak over mijn ouderlijk huis,dat is x aantal jaren geleden afgebroken.En ik komp altijd op de bovenverdieping uit,de grote slaapkamer en mijn vroegere slaapkamer,die is altijd donker (vroeger ook al) .En alle details totdat ik wegging blijft ik zien,de grote kast , het bloemenbehang.Kortom vreemd.Vanacht gedroomd dat mijn bovenverdieping was uitgebrand heb gegild en ben waker geworden.

Nu maak ik mij zorgen.Veel van mijn dromen komen uit,niet zoals ik het gedroomd heb maar het heeft verband met elkaar.

paar voorbeelden :

Ik had vriendje , ik droomde dat hij terug met zijn ex ging trouwen,niet veel later erna heeft hij mij laten zitten voor iemand die hij ooit op een trouwfeest had leren kennen.

mijn oma hetzelfde verhaal,ik had nachtmerries dat ze stikte in groen gas,deze kwamen enkele jaren veel voorbij,op een nacht dacht ik eraan en ze is toen gestikt in het vocht van haar longen (was ook groenachtig slijm)

Hoe wat?ik wil gaar wat uitleg,moet ik mij zorgen maken over mijn dromen?

13 jaar geleden

hallo, ik weet niet of je hier iets mee bent maar dit heb ik gevonden in de droomwoordenboek toen ik zocht bij vuur :

Vuur
Afhankelijk van de context van je droom, staat voor in je droom symbool voor vernietiging, passie, verlangen, verlichting, transformatie of woede. Het kan betekenen dat iets ouds in je leven plaatsmaakt voor iets nieuws. Je manier van denken is aan het veranderen. Dit wordt nog eens benadrukt als het vuur onder controle is. Dan is vuur een metafoor van je innerlijke transformatie. Vuur staat tevens voor je drive en motivatie.

Als je in je droom in vlammen opgaat, duidt dit erop dat je temperament de overhand op je krijgt. Een of andere kwestie laat je koken van binnen. Als je droomt dat je een vuur uitmaakt betekent dat je de obstakels in je leven zal overwinnen door hard werken en moeite.

Wanneer je droom dat een huis in brand staat, suggereert de droom dat je een verandering moet ondergaan. Als je deze droom wel vaker droomt, dan betekent het dat je nog niet klaar bent voor de verandering of dat je de verandering tegenhoudt. Een andere uitleg is dat vuur de passie en liefde voor je geliefden symboliseert

als je huis opzoekt staat er in dat elke verdieping een ander beeld van jezelf voorstelt,
maar hoe of wat weet ik niet juist meer

groetjes