Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom over de dood

Daan
5 maart 2009

Ik heb laatst een rare droom gehad en kom er maar niet echter wat het betekent.

ik liep een witte gang binnen vanaf de bewoonde wereld het zag er uit als een heel klein ziekenhuis.
bij 1 deur waar ik doorheen kon kijken waren veel mensen met lichaamen bezig om ze open te snijden enzo ik zag veel bloed op deze mensen zitten.
maar wat mij het meeste heeft geraakt van deze droom is dat er 2 kinderen op de gang liggen allebij nog in leven en in een ziekenhuis bed die een zoort gif van een vrouw krijgen. het meisje rechts van mij overlijd vrij snel maar de anderen begon net met het gif en ik probeerde ze over te halen dit niet te doen. en vroeg ook waarom ze dood wilde, daar kreeg ik eigenlijk niet echt een goed antwoord op en ik wou hier iets aan doen. ik probeerde haar over te halen om het niet te doen en ze luisterde wel maar voor het andere kind was het al telaat die was al zo ver heen dat het niet meer te redden was.

ik snap echt hellemaal niks van deze droom en vind het ook iets heel raars. ik was in die tijd wel verkouden dus mischien dat het daar iets mee temaken heeft gehad dat ik mezelf niet hellemaal 100% voelde.

Bedankt.

7 maart 2009

Hoi Daan.

Soms is de gang slechts een etappe op onze levensweg.

Werken we in de droom zelf in een ziekenhuis dan komen we in het waakbestaan onze eigen depressies snel te boven.

Het bloed is het symbool van levenskracht en de zetel van de ziel. Het betreft hier wel de lichamelijke ziel en niet de geestelijke. Sommigen geloven dat zich in het bloed een magische kracht bevindt. Het bloed heeft ook te maken met verraad, vriendschap en liefde.

Meisjes verschijnen vaak in de droom van mensen die seksuele fantasieën hebben, welke in het waakbestaan als immoreel worden beschouwd.

Soms zijn we in de droom bang vergiftigd te worden alleen maar omdat we in het waakbestaan weten dat we anderen onrecht aandoen. Soms kan men in het waakbestaan ook genezen van een ziekte als we in de droom een kleine hoeveelheid gif toegediend krijgen.

De twee staat voor tegenstellingen, voor goed en kwaad. De twee symboliseert dus de obstakels die we op ons levenspad tegenkomen. Het zijn de keuzes die gemaakt moeten worden en de twijfel die daarbij ontstaat.

Overledenen verschijnen vaak in de droom als we in het waakbestaan raad of hulp nodig hebben. De raad die overledenen ons in de droom geven kunnen van grote waarde zijn bij het oplossen van onze problemen. Soms kondigen dergelijke dromen ook de genezing van ziekten aan of de bevrijding uit een gevaarlijke of netelige situatie.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche

Zo maar een paar woorden uit je droom vandaan, misschien kan je er wat mee.
.
Hoi Daan, kan het zijn dat je zelf nog in de problemen zit? en waar je aan werken kan om die op te lossen.

Groeten H@ns.

Wendy
26 mei 2009

Hallo,

Ik heb laats gedroom dat mijn vriend me vermoorde. ik vond dit erg vreemd en wil wel eens weten wat het betekend.
Toen ik wakker werd was ik er wel een beetje beduust van.

Liefs wendy.

Mandy_018
26 mei 2009

Hallo,

Ik droom bijna altijd dat ik neergestoken word of dat ze me steeds gemeen langzaam in me snijden. Vaak word ik dan ook achtervolgd. ik schiet dan 's nachts wakker en het maakt me gewoon bang dit gebeurd zo vaak. Ik vraag me af wat het betekend mijn dromen blijven steeds terugkomen.

Groetjes,

Mandy

27 mei 2009

Hoi Mandy en wendy

Dromen over de dood.

Vrienden die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

Soms worden we er op gewezen dat er iets in onze gedachte of gevoelsleven in leven wordt gehouden dat het beste zou kunnen verdwijnen. Op deze manier kan een mogelijk gevaar dat op ons pad ligt tijdig worden ontweken.

Hoi is er iets waar jullie inwendig mee knokt wat je liever kwijt wil, maar niet over durft te praten?

Groeten H@ns.

natascha
21 juni 2009

hallo
ik had een droom dat mijn tante kaarten legde en zij je hebt nog 9 maande te leven
ik wier ni goe in mijn droom en dan lachte ze en ze zij da was maar een grap dat was de droom kan dat zijn omdat ik toen bang was want dat was in de periode dat ik problemen had met mijn darmen en ik had bang dat ik kanker had ofzo bang om te sterven grz natascha

natascha
21 juni 2009

dag mandi
zon dromen betekend dat je ergens een put achter iets zet bv relatie of werk zon dromen heb ik ook wel veel grz

P'er
21 juni 2009

had je haast ofzo:P Positief bedoeld he:P ik vind het wel grappig zo'n kort antwoord

Francisca
17 juli 2009

Hallo,

Mijn droom van vanochtend waarvan ik 1 minuut voor de wekker van mijn vriend van wakker werd;

Mijn vriend en ik zouden naar vrienden gaan en mijn broer ging ook mee.
Ik had weer eens een baby zoals ik vaker heb en vergeet daarbij altijd eten te geven, te laten slapen, verschonen enz.
Onderweg in de auto vertelde mijn broer dat hij mijn baby bij iemand heeft gelaten om op te laten passen.
Ik werd heel erg kwaad, op mezelf omdat ik het kind alweer vergeten was en ook op mijn broer omdat hij mijn kind weg gaf.
Na dat moment moesten we de auto stoppen en mijn vriend rende uit de auto om over te geven, hij begon ontzettend te wankelen en overal uit zijn lichaam kwam bloed stromen.
Op zijn bortskas zat meer een gaatje waar het bloed iets harder stroomde, terwijl de rest van zijn lichaam geen wonden vertoonde, maar wel bloedde. Ik hield hem vast terwijl het bloed uit zijn hele lichaam stroomde waarvan ik wist dat hij zou gaan sterven.
Toen schrok ik wakker.

lilo
28 november 2009

hey

in mijn dromen pleeg ik altijd zelfmoord
de 1ne keer spring ik af een gebouw, de andere voor een auto
en maastal word ik niet wakker als ik dood ben maar blijf ik naar mijn levenloze lichaam kijken
vind dit een beetje raar...

grts.

kevin
29 november 2009

heyy

laatst had ik een echte raare droom. Ik leefde gewoon in een normale bewoonde wereld , een wereld zoals we nu kennen.
alleen was er iets aan de hand met alle mensen in de wereld. als je je emotions in het openbaar liet tonen , dan aten ze je op ,
of vermoorde je . en ik zag een grappige vrouw , en ik moest lachen , en me moeder en vader stonden er bij. ik rende weg en liet me ouders achter.
en zagen hoe ze werden vermoord en opgegeten. vond het echt akelig.

maar een jaar er na , kwam er een film uit , en die film gaat over een buitenaardse ziekte die over de wereld gaat , en alle mensen worden dan emotionloos , en liet je je emotions zien , dan spoten ze die zelfde ziekte over je heen zodat je het zelfde word.

de film en mijn droom lijken erg verdacht veel op elkaar. toen ik die film zag , was ik echt zo verbaasd .
de film heen : The invasion,

weet iemand waarom dit gebeurde.

veerle
9 december 2009

Hallo,

Ook ik heb een eigenaardige droom gehad vorige nacht en ik moet er wel bijzeggen dat ik het echt allemaal gedetailleerd heb gezien precies of het echt was. Ik was in een ziekenhuis op een kamer met mijn moeder (denk toch dat het mijn moeder was) en er was een baby waar ik heel de tijd naast zat (de baby lag op een groot ziekenhuisbed) en de moeder van die baby zat in de badkamer en had hele erge diaree, ze is ook niet de badkamer uit geweest tijdens mn hele droom. Ik heb wel een eeuwigheid naar die baby gestaard en naar die badkamer gelopen en altijd maar terug (de moeder jaagde me altijd maar de badkamer uit omdat er weer een diaree bui opkwam) en plots wil ik me terug gaan zetten naast de baby en mijn moeder geeft me een potje met vergif en vraag me dit aan de baby te geven (vind ik echt een verschrikkelijke gedachte trouwens daarom ik hier ook wil te weten komen wat dit allemaal betekent) dus ik geef het vergif aan de baby en moet er nog een grote muts over het hoofdje trekken. Toen was ik opeens in een kamer met superveel licht en kan me ook niet echt iets herinneren van dat gedeelte. Maar dan ging ik terug die kamer binnen en daar was al een verpleegster bij de baby en had hem dood gevonden en ze was het braaksel in een potje aan het bekijken om te zien of ze iets kon vinden dan vroeg ze aan mij of ik daar iets mee te maken had en ik begon in een andere taal te praten die ik zelf niet begreep. Dan 5minuten (het leek wel 5 minuten in de droom) had ze de baby terug tot leven kunnen brengen en waren we opeens 18jaar verder maar ik bleef dezelfde leeftijd (21J) en toen liep ik op een school of universiteit en had ik een relatie met die jongen (baby) en we liepen hand in hand en toen werd ik wakker. Als ik het zo bedenkt slaat het echt op niks en is het echt heel raar aangezien ik niemand een vlieg kwaad zou doen en al zeker een kind niet dus hoop ik dat jullie me kunnen helpen mij droom te ontcijferen. Bedankt!

niqu
19 januari 2010

ik heb een droom die telkens terug komt maar er zijn toch wel wat verschillen
in de omgeving waar ik ben.
Ik droom dat ik met familie/bekenden ben in een onbekende omgeving,
soms herken ik de familie niet in me werklijke leven maar in mijn droom
zijn ze heel close met mij.
Eerst is het allemaal goed maar dan word ik herinnerd aan mijn afspraak
om dood te gaan, soms is de kist al aanwezig waar ik in moet.
Ik geef duidelijk aan dat ik zeker nnog niet dood wil, ik heb tijdens deze
gesprekken een naar gevoel bij me, en dat gevoel blijf ik hebben
als ik ook weer wakker ben, soms gedurende dag komt dat gevoel
steeds weer terug ook al denk ik niet aan de droom.
Soms kan ik tijdens de droom de mensen overtuigen dat
ik niet dood wil.

Tall
19 februari 2010

hallo,
ik heb vanacht een droom gehad over dat ik doodgeschoten werd.
ik was bij mijn ouderlijk huis, ik kwam daar aan in de nacht, en ik had een man zien inbreken.
ik rende zo snel mogelijk naar de oprit van mijn ouderlijk huis en ik kon maar net op tijd de goede sleutel vinden om binnen te komen.
binnen was ik niet veilig, er kwamen 2 mannen door de deur en omdat ik mijn moeder die op dat moment thuis was in gevaar wilde brengen gaf ik mij over. ik liep met mijn handen omhoog mee naar buiten en begreep maar al te goed dat het eionde oefening was.
op dat moment kwam mijn broer de oprit opgereden en die bleef in ze auto zitten, mijn moeder stond te huilen voor het raam.
omdat ik de 2 inbrekers heb gezien moest ik dood, ik offerde mijzelf op. ik ging midden op straat op mijn knieen de 1e inbreker schoot 2 keer maar er kwamen geen kogels uit.
de andere inbreker zetten aarzelend een pistool op mijn voorhoofd en op dat moment voelde ik alle energie uit mijn lichaam naar mijn voorhoofd stromen omdat ik wist dat hij zou gaan schieten en ik dood zou gaan.
voor hij schoot huilde ik keek ik nog 1 x naar mijn moeder en broer en schreeuwde ik dat ik van ze hield.
en pang!.. zo door mijn hoofd, en ik realieerde dat ik niet dood was, ik voelde wel een vleserig rond gat in mijn voorhoofd maar ik weet nog dat ik dacht, okee nu moet ik doen alsof ik dood ben dan laten ze me met rust, mischien heeft de kogel niet genoeg geraakt.
en toen was de droom voorbij,.. kan iemand mij hier wat over vertellen ?

mirella
23 maart 2010

Ik heb ook een keer gedroomd dat ik kaarten legde en hij viel op 39. Ik ben nu 33. Ben nu ook bang ik hoop toch ouder te worden dan 39. Misschein is het wel angst voor de dood. Soms denk ik wel eens over de dood na,gewoon wat is de zin van het leven en zo en waarom sterven wij? Maar ik vind deze droom toch vreemd. Of is het juist het tegenovergestelde,dat ik juist oud wordt. Ze zeggen weleens in een droom is het het tegenovergestelde. Klopt wel,want mijn moeder droomda vroeger dat ze heel hard lachtte en later ging haar moeder dood. En als je jezelf heel mooi in een spiegel of moi gekleed ziet,voorspelt niet veel goeds volgens mij.

kevin
14 april 2010

Dat je droom het tegenovergestelde is lijkt me niet.
anders zou mijn leven er nu dramatish uit zien. Ik droom namelijk wel eens dat ik de jackpot heb gewonnen en dat ik in een heel groot huis woon met een mooie auto enzo.

Iris...
10 mei 2010

Hallo,
laatst is een dierbare van mij overleden.Ze is van een flat af gevallen tijdens het ramen lappen.
Nadat haar dochter (mijn beste vriendin) bij mij gelogeerd had, had ik een beetje een rare droom...
Ik droomde dat ik ergens was (weet niet waar) maar mijn lerares Latijn was er ook. Ze had een soort pop/mummieachtig iets vast wat heel erg op die dierbare leek.Ze wilde die "pop"op een soort tafel legde maar de pop viel uit haar handen. Dat vond ik heel erg. (het leek nameijk een soort crematie) Nadat ze de "pop" weer opgepakt had en opde tafel gelegd had, weet ik niet meer precies wat er gebeurde. Maar na een tijdje leek het net asof de "pop"steeds echter werd. Na een tijdje ging ik naar haar toe (want ondertussen was het heel echt) en hadden we een heel gesprek. Het enige wat ik me nog van dat gesprek kan herinneren is "Het was ook dom".

Kan iemand mij uitleggen wat dit betekent? Soms denk ik dat het een soort van afscheid ofso is....
Alvast bedankt..

Mayy
6 oktober 2010

Hai

Mijn dromen zijn heel vaag,
soms word ik achtervolgd en vermoord, een andere x word ik gelijk vermoord,
soms zelfmoord, dromen over het vreemdgaan van me partner waardoor ik weer zelfmoord pleeg
ik bijna geen enkele droom blijf ik nog leven.
ik word er gek van, als ik opsta barst ik in tranen uit, het beinvloed mij zo erg
savonds voordat ik ga slapen ben ik bang om weer wakker te worden in tranen.
ik heb gelezen wat het kan betekenen maar het dromen houd maar niet op

groetjes marjolein

11 november 2010

De witte gang staat voor het pad dat je volgt in je leven, dat de gang wit is, wil zeggen dat het positief is, je zit op de goede weg.
Het feit dat de kinderen dood gaan wil niet iets slechts zeggen. Het wil zeggen dat het kind in jezelf aan het 'sterven' is.
Je wordt ouder en/of wijzer.

klaas
18 december 2010

hoi,

mijn droom is vaag, en ik heb hem heel vaak.

Ik sta dan op de rand van een vulkaan, en 2 mensen hangen aan de rand van die vulkaan.
Dat zijn dan vaak 2 van me best vrienden die heel belangerijk zijn in mijn leven.
En dan moet ik kiezen wie ik wil redden.
Degene die ik kies die trek ik op, en de ander valt naar beneden en gaat dood.
En dan word ik wakker.

kan iemand mij uitleggen wat dit betekend..

gr. klaas

18 december 2010

beste klaas,
misschien sta je wel voor een moeilijke keuze in je leven? Of misschien ben je in je onderbewustzijn meer bezig met die beslissing dan je denkt? Niet dat ik er veel van ken maar misschien is het dat wel.

ShirleyJ
5 januari 2011

Beste droomverklaarder,

Ik droom wel waker over de dood en weet dat dat een eind aan een epaalde periode kan betekenen, of een nieuw begin van iets/ nieuw leven. Maar deze droom ging verder dan de dood van een mensenleven, namelijk over de ziel.

Ik en een twee vriendinnen kwamen op een plek van slechte entiteiten. De ziel van mijn beste vriendin werd uitgedreven door een slechte entiteit.
Ik en een ander vriendin zagen het gebeuren en konden niks doen, Ze kwam weer even terug in haar eigen lichaam, maar had nog maar even te leven en wij konden niks zeggen.
Op een niet te opvallende manier namen we afscheid van haar, vanuit ons voor altijd en vanuit haar alsof we elkaar de volgende dag weer zouden zien.
Dit was heel pijnlijk en verdrietig. Haar nastarend, schoot me te binnen dat hey als haar eigen ziel weer even terug is in haar eigen lichaam, dan "loopt" die slechte entiteit weer vrij rond. En op het moment van dat besef kwam ik oog in oog met de slechte entiteit die mij wilde uitdrijven en op dat moment schrok ik wakker. Helemaal overstuur, huilend. Direct mijn vriendin gesmst of zij oke was.

Ik ben heel benieuwd wat dit betekent

femke
19 januari 2011

ik droom altijd dat ik doodga, meestal word ik vermoord, en laatst droomde ik dat ik vastgebonden was, klaar om neergeschoten te worden, de schutter kwam naar me toe, kuste me innig en ging weer weg en liet me zo achter in het midden van een woestijn. waarom heb ik zo'n dromen?

Priscilla
18 maart 2011

Ik heb al een aantal keren gedroom dat mijn lief sterft in mijn droom..
Dan huil ik enorm hard en veel en doe er alles aan om hem dan terug te krijgen.
De laatste keer ik erover droomde, en mij nog van kan herinneren,
is dat ik in een dimensie zat en mijn lief in een andere..
in die dimensie stierf hij om 1 of andere reden.. Ik rende naar hem toe en probeerde hem terug te krijgen,
omdat dat niet lukte, maakte ik mezelf van kan of was ik dat vanplan zodat ik toch nog bij hem kon blijven.
Maar toen werd ik wakker.
Elke droom is anders, het enige dat ze gemeen hebben, is dat mij lief sterft..
En hij leeft nog.

Waarom droom ik deze dromen??

Groeten,
Ikkee

jennifer
19 augustus 2011

ik heb al een paar keer de zelfde droom die droom gaat over dat ik ruzie krijg met me vrienden en met me ex en dan in een park zit en daar krijg ik dan ruzie met me ex en uitijdelijk spring ik van 6 hoog van een flat wat kan dit zijn
groetjes jennifer