Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over heel veel heksen

Sarah17
15 jaar geleden

Hallo,

Kan iemand mij iets vertellen over een droom die ik vannacht had?

Ik droomde dat ik een babietje moest beschermen voor een paar heksen. Ik had het kindje goed verstopt in een schuur en dacht de heksen te slim af zijn geweest maar ineens zat het vol met heksen en vele liepen naar de schuur waar het kind was. De baby had trouwens een blik om zijn middel... Ik stond machteloos voor zoveel heksen (ze waren echt eng!) en besloot daarom te doen alsof ik het kind niet had verstopt en dat er niets aan de hand was om ze zo op een dwaalspoor te brengen maar ik was doodsbang van binnen! Toen werd ik wakker...

groetjes Sarah

15 jaar geleden

Hoi Sara.

In de droom is de heks vaak een oude, lelijke vrouw. Dit is het beeld dat wij hebben van de heks. Toch zijn heksen in het dagelijkse leven gewone mensen die niet aan hun uiterlijk van anderen te onderscheiden zijn. De heks verschijnt meestal in onze droom om ons te behoeden tegen kwaadwillende mensen. Zelden verschijnt zij in de droom om ons kwaad te doen. De boze heks duidt aan dat ons zielenleven op het ogenblik een puinhoop is. De heks kan ook als negatief moedersymbool worden gezien die zich, ook al is het vaak goed bedoeld, inmengt in persoonlijke aangelegenheden.

Een baby is het symbool voor het verlangen naar geborgenheid.

De schuur staat symbool voor onze instinctieve en geestelijke energie.

Je zou dat babytje zelf kunnen zijn, je inerlijke baby die bepaalde dingen nodig heeft en daar voor ga je naar die schuur, als je nog weet of het goede of slechte heksen waren weet je ook wat je zelf nodig hebt, kijk maar.

Groeten H@ns.