Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

boot

laurens
15 jaar geleden

Hallo, Ik ben nu al dagen aan het zoeken op het net naar de betekenis van mijn droom. Ik ben zelf heel erg down to earth ingesteld, maar deze droom heeft mij heel erg aan het denken gezet. Deze droom moet een betekenis hebben. De vraag is nu alleen welke? Ik ben op een houten boot met iemand anders die aan het roer staat. Wij varen de rivier uit (?) en raken op het land de weg kwijt... Wij komen vast te zitten en gaan al hobbel de bobbel verder tot we echt vast zitten, maar er komt hulp van mensen (zonder bekend gezicht) die ons de weg weer wijzen naar de rivier en die de boot keren (?) en duwen richting water (is vreemd want is een soort van ark van noach... groot dus). Op dat moment werd ik wakker en ik kan zelf ook wel het één en ander beredeneren, maar zoek hier toch wat meer uitleg bij.. verder heb ik een aantal dagen eerder heel realistisch gedroomd dat ik wakker werd met verbrokkelde voortanden in mijn handen.. ik moet zeggen was ook echt in paniek omdat ik dacht dat ik wakker was en dat het realiteit was... Ik slaap altijd heel vast en er kan een kanonskogel naast mijn oor worden afschoten.. ik slaap door, maar deze twee dromen zo vlak achter elkaar hebben mij aan het denken gezet... wie kan mij meer uileg geven

15 jaar geleden

Hoi Laurens,

Een rivier is een symbool voor je levensstroom. Die hoor je te volgen, daar vaar je op met je boot. Er zijn twee problemen mee: je bestuurt de boot niet zelf en je verlaat de rivier. De droom vertelt je dus dat je op dit moment niet zelf aan het roer staat in je leven en dat je daardoor je levensstroom niet meer volgt. Blijkbaar heb je bepaalde keuzes gemaakt die niet echt bij je passen, waardoor je het gevoel hebt dat je vast komt te zitten. Er is hulp van buiten bij nodig om je weer terug te brengen op jouw eigen pad. Wat die hulp inhoudt, weet je nog niet. Dat is waarschijnlijk waarom de helpers onbekend zijn.

Als je droomt over tanden, gaat het vaak over de manier waarop je omgaat met je kracht. In een mensenleven ben je alleen tandeloos als je pas geboren bent of oud wordt. Tanden verliezen staat dus voor een verlies van je levenskracht. Logisch dat je daarvan in paniek raakt. Ga eens kijken naar situaties in je leven die energie van je wegtrekken, want beide dromen wijzen je erop dat er zoiets aan de hand is. Succes.