Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

mystieke droom

LS
29 december 2008

mijn droom van vannacht blijft een beetje hangen omdat dit nog nooit eerder is voorgekomen.
ik droomde allereerst dat ik op mijn werk was, alleen mijn werk was een combi van werk en een klaslokaal, toen we pauze/lunchpauze hadden ging ik met 2 klasgenoten/collega's een ommetje lopen alleen onder weg keken we naar de lucht die ineens een andere kleur kreeg, en de hemel ging open, en ik zag sferische bollen, dieren etc.
op een gegeven moment had ik een dier in mijn hand, een kikker en die borg ik op in mijn tas....
ik kan hier geen touw aan vastknoppen, jullie misschien???
ben erg nieuwsgierig..

29 december 2008

Hoi LS,
Als je droomt over je werk, gaat het meestal over je levenswerk. Dromen over een school betekent dat er iets te leren valt. Je levenwerk en wat je moet leren valt in je droom samen. Bij jou komt de les als je naar de lucht kijkt, samen met twee collega's/klasgenoten. Jullie zijn dus met z'n drieën. Het getal drie verwijst vaak naar de drie-eenheid: lichaam, geest en ziel. Ook de bolvorm die aan de hemel verschijnt is een symbool van eenheid, van volmaaktheid. De dieren hebben te maken met je instinctieve gedeelte. Het is waarschijnlijk de bedoeling dat je gaat kijken naar je relatie tot jouw instinctieve kant.
De kikker associeer ik met een gedaanteverandering. Je weet wel: de kikker in het sprookje, die verandert in een prins. Jouw gedaanteverwisseling lijk je dus zelf in de hand te hebben. Je stopt die kikker in je tas - symbool voor je vrouwelijkheid, voor ontvankelijkheid. Als die kikker een prins in vermomming is, een prins als innerlijke regering, dus je mannelijke stuurkracht, dan komen in je droom het symbool voor je mannelijke kant en voor je vrouwelijke kant samen. Het is een behoorlijk kryptische droom, maar ik denk dat je droom erop wijst dat je jouw vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten moet integreren. Dan creëer je een situatie waarin je je de kwaliteiten in jezel tot een volmaakte eenheid kunt omvormen.

Dennis.
27 januari 2009

Een kikker is een dier van genezing.
Als ik jouw droom zou moeten interpreteren zou ik zeggen dat je geholpen wordt om te helen. En daar kan je best blij mee wezen.
Ondanks dat het vier weken terug is.. Kan je daar wat mee?

Groet Dennis.