Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mensen met zwarte kappen, overleden vader en kerk

DK
2 jaar geleden

Ik heb de laatste tijd een steeds terugkerende droom.
Ik zie mezelf in een soort wit gewaad/jurk in een kerk naar een altaar lopen. Daar staat dan een man met een zwarte kap over zijn gezicht. De andere mensen die er zitten hebben ook allemaal een zwarte kap op, behalve mijn moeder en zusje die ik vaag herken. Als ik bij het altaar ben haalt die man de kap van zijn gezicht af, en dit is mijn vader. Hij heeft geen normale ogen, zijn ogen zijn zwart.
Mijn vader is in april dit jaar overleden. Deze droom heb ik in korte tijd nu al 3x gehad.
Iemand enig idee wat hier voor betekenis hier achter schuil kan gaan?

2 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een altaar is een plek voor een offerande. Een gewaad is een eerbetoon aan een orde of godheid. Wit in een gewaad, symboliseert reinheid. De kerk is het huis van God en is een heilige plek. Een zwart gewaad staat in de kerk voor sereenheid. De kap is voor een bedekking voor het hoofd ter ere van God. Het niet erkennen staat voor het onbekende. De ogen van je vader zijn kleurloos. Er zit geen leven meer in of leeft in een andere wereld. De terugkerende droom kan gaan om een verwerking, omdat het overlijden het redelijk recent is. Je zou hem tijdens een herhalende droom vaarwel kunnen zeggen. De kracht van je eigen ziel kan een droom helemaal omturnen, wanneer je dat wilt.

DK
2 jaar geleden

Beste Esme, hartelijk dank voor je antwoord.
Bijzonder aangezien ik totaal niets heb met God of dergelijke.
Hoe komt dit denk je, dat zich dit dan zo op de voorgrond treed in die droom?

2 jaar geleden

Ik denk dat de serene sfeer je gevoel voor eerbied naar je vader versterkt. Het lijkt wel of je basis of ergens in je omgeving Katholiek is. Onbewuste beelden komen in je droom naar boven. En nu helemaal met de feestdagen, triggert je dit. Je hoeft niet perse in God te geloven om deze beelden te zien. God symboliseert ook een andere dimensie en het hogere. In het christendom praten we over de hemel, waar de ziel naartoe gaat wanneer het sterft en daar verder leeft. Sterkte met het verlies.