Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enorme huizen

Lena C.
6 jaar geleden

Al enkele jaren droom ik met regelmaat over huizen waar enge dingen gebeuren. De laatste weken gebeuren er geen hele enge dingen meer in de huizen (vroeger waren er veel geesten, lijken en bloedende mensen).

Ik droom dat ik een huis gekocht heb en dat ik na de koop pas ga kijken wat ik nu eigenlijk heb. Eerst denk ik: dit is het wel zo'n beetje, als ik een paar kamers doorlopen heb. Maar dan dienen zich nog meer kamers aan en de kamers zijn steeds groter en grenzen weer aan andere kamers, nog veel groter, totdat ik complete loodsen tegenkom, lange gangen, extra verdiepingen, van alles. Het is echter wel allemaal gedateerd, lekkend, onveilig, koud, oud. Soms kom ik nog wel enge dingen tegen, zoals geesten die gillend en lachend langs de plafonds razen, maar over het algemeen ben ik heel blij met wat ik heb. Zoveel ruimte, zoveel mogelijkheden. Maar ik realiseer me ook dat het een enorme klus is en dat het meer geld kost dan ik heb om het bewoonbaar te maken. Dus ik zal heel lang moeten sparen en ik zal lang in een huis moeten leven dat gedateerd is en mankementen vertoont. Maar ik ben blij, want ik héb gewoon heel veel vierkante meter die allemaal veel potentie hebben. Wat kan ik hier aan betekenis uit halen?

6 jaar geleden
Beheerder

Je denkt direct aan lijken uit de kast.
Het verleden en jij als huis zitten vol onafgewerkte problemen en angsten.
Het vervallen huis is het onbewuste met zijn labyrint.
Tijd dat je eens opruiming gaat houden, maar weggooien werkt hier niet.

Lena C.
6 jaar geleden

De droom voelde voor mij heel positief, maar zo lijk jij hem niet te duiden. Ik ervoer het alsof het op termijn nog wel goed gaat komen met dat huis :)

6 jaar geleden
Beheerder

Dat zou best kunnen, maar dan moet je wel met de bezem door je verleden.

Het huis kan te groot zijn (ambities, zelfoverschatting. "Herenhuis")1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.