Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Andere wereld

Cynthia
6 jaar geleden

Goedemiddag,

Na lang zelf nadenken en speculeren besef ik mij dat ik er steeds minder van ga begrijpen...

Ik had vannacht een droom (waarvan ik tijdens het dromen WIST dat ik deze eerder heb gehad en dat ik wist wat er aan de hand was) waarin ik in een andere wereld was, een wereld waarin je echte jij pas zichtbaar werd door middel van een spiegel/reflectie in het water, ook was vluchten naar de normale wereld niet mogelijk en waren er rare regels waar je aan moest voldoen. Ook had iedereen een soort "maatje" die jou dingen over die wereld uit legde als je het even niet meer wist.

Het speelde zich af in een school (mijn oude basisschool leek het wel) maar ondertussen was het ook buiten in een bos en in de keuken van een vriend van mij.

Nou vraag ik mij af wat het betekent dat ik;
1) weet dat ik de droom ken en eerder heb gehad.
2) waarom ik zoiets droom over je ware eigen pas echt in een spiegel te kunnen zien.

6 jaar geleden

De droom houd je letterlijk een spiegel voor. De reflectie in de spiegel is representatief voor je zelfbeeld en hoe je zou willen dat anderen je zien. Bepaalde aspecten van je karakter en vaardigheden worden zichtbaar en kun je dit wat rationeler bekijken. Waar ben je tevreden over en wat mag bijgesteld worden.

De andere wereld en het water staat in deze droom voor het onbewuste. Je treed door de weerspiegeling naar het onbekende. Water staat ook voor emotie die je mag laten zien. Vluchten is geen goed alternatief. Je kan beter de confrontatie aangaan om op die manier het je eigen te maken (maatje).

De oude school laat je terug denken aan het oude geleerde, die je nog altijd kan gebruiken. Je kunt je ook afvragen of oude normen en waarden nog actueel zijn. Wanneer je het kind in jezelf aanroept, kun je teruggaan naar de onbevangenheid. Toen je nog onbevangen, zonder angst, het leven inging. Het bos staat voor het onbewuste en symboliseert hier vernieuwing en vergankelijkheid. De herfst maakt het nog meer zichtbaar.

De keuken is een plek waar eten klaargemaakt wordt. Je bent opzoek naar geestelijk voedsel. De vriend is als een spiegelbeeld.

Cynthia
6 jaar geleden

Hoi Esme,

Bedankt voor je reactie!

Toen ik mijzelf in die spiegel zag, zag ik er niet veel anders uit dan normaal, alleen mijn buik was iets minder dik (ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn gewichtstoename).

En over confrontaties aangaan kan ik mij momenteel volledig in vinden omdat ik wat dingen uit de weg loop (emotioneel).

Het stukje geestelijke voedsel snap ik alleen niet zo.

6 jaar geleden

Geestelijk voedsel is extra informatie/energie om op geestelijk/psychisch gebied verder te komen. In deze droom staat de keuken ook centraal i.v.m. gezond koken. Zo zie je maar dat symbolieken uit de droomwereld overeen komen met het gewone leven. Misschien is de droomwereld, deze andere wereld.

6 jaar geleden
Beheerder

Blijkbaar kun je jezelf niet zijn.
In de keuken maakt je het levensrecept klaar.
Het is echter de vraag wie er hier de zaken opstelt?
Kook je zelf, of zet een ander je zijn leefregels voor?
In die schijnwereld vertellen anderen je hoe jij je moet gedragen.
Het gaat hier om individuatie.
Dat begint met onderscheid maken.
In het water los je op.
Dus het bewustzijn is een grensvlak, letterlijk de zelfbespiegeling.