Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: kunnen overleden u toespreken in dromen???

Anz
6 jaar geleden

Ik weet niet of dit topic nog wordt gelezen, maar ik wil hier graag toch even op reageren omdat ik zelf veel vaker dit soort dromen heb gehad en nog steeds heb.
De eerste keer dat ik dat had, was over een ex collega. Ik wist al een geruime tijd dat hij ziek was, maar omdat ik er zelf niet meer werkte heb ik geen contact opgenomen. Toen op een nacht droomde ik dat ik hem een kaartje zou sturen dat ik aan hem dacht. 2 Dagen later zou ik het adres gaan vragen, maar hoorde ik dat hij was overleden. En wel precies in die nacht dat ik droomde over dat kaartje.
Ik schoof dat in eerste instante gewoon af op toeval. Maar een tijdje later gebeurde het weer bij een andere ex collega.
Ik droomde dat ze naar me toe kwam en niet weg wilde gaan. Ik vroeg haar daarop waarom zij dan weg moest als zij dat helemaal niet wilde.
Ze zei dingen als dat ze wel moest, maar niet zou weten hoe het haar geliefden zou vergaan als zij eenmaal weg was. Het is alweer 16 jaar geleden dat ik dat droomde, dus de details weet ik niet meer precies, maar de volgende dag hoorde ik dat zij was overgegaan.
Daarna heb ik het nog veel vaker gehad. De laatste keer was vorig jaar, toen een dorpsgenoot kwam te overlijden. Hij kwam naar me toe en zei: "Ik snap het niet, ze zien me niet meer. En toch ben ik niet dood." En inderdaad, weer bleek dat hij dat wel was. Vroeger vertelde ik mijn dromen aan niemand, omdat ik het maar raar vond. Maar tegenwoordig doe ik dat wel omdat het steeds blijkt te kloppen.

6 jaar geleden
Beheerder

Sommige mensen hebben inderdaad proscopische dromen waarin ze dingen horen of zien die later uitkomen.
Tijdens de slaap vallen muurtjes weg en komen invloeden gemakkelijker binnen.
Ken ook mensen die meerdere keren vooruit een overledene zagen.
Soms wel een half jaar eerder en dan nog met kloppende details of omstandigheden.
Het overbrengen van een laatste boodschap of het afscheid nemen voor de grote reis is een vaak voorkomend thema.