Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: kunnen overleden u toespreken in dromen???

Lorraine
6 jaar geleden

Ik ben zwanger 6 weken. Ik droomde over mijn overgrootmoeder. Ik werd wakker in de droom. Ik zag haar voor me staan. Ik sliep op de bank en zij stond bij me. Ik stond op omhelsde haar. Ging zitten. Vertelde van de zwangerschap. Ze wist het. Ze zei wees sterk. Aan het einde komt alles goed. Want ik ben al weken ziek misselijk. Maar ik voelde me veilig en geborgen bij haar. De laatste keer zag ik haar toen ik 23 was 2 jaar terug toen ik de buikgriep had. Ze wist ook dat ik angst had de baby te verliezen. Maar ze maakte me rustig.

6 jaar geleden

Het is niet bewezen dat overledenen je in dromen je toespreekt. Het gaat om je eigen gevoel daarbij. Het onbewuste kan je ook toespreken. Als een stemmetje in je hoofd. Het is de verzorgende kant van je zelf. Die je rust en moed toespreekt. Je had een mooie band met je oma. Dat is een cadeautje.

6 jaar geleden
Beheerder

Bewijzen kun je het niet, maar toch geloof ik wel dat dierbaren in dromen kunnen voorkomen als steun of troost of raadgever.
Tegelijk is het een kant die vereenzelvigd wordt met eigenschappen die deze persoon bezat.
Kenmerkend is dat personen dan wel een herkenbare identiteit moeten bezitten.
Maar desondanks een geheel eigen gedrag bezitten wat de autonomie van zowel de drager als het onbewuste aantoont.
Was de verschijning steeds in overeenstemming met je verwachtingen dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat het om een werkelijke identiteit zou gaan. Juist hun zelfstandigheid en verschillende uitingen maken het tot een niet egosynthoon verschijnsel.

Deze discussie is gesloten.