Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Fantasierijke droom -vol betekenis?

Myzz
6 jaar geleden

Hee!
Vannacht een -zelfs voor mij- vrij vreemde droom gehad. Mijn zusje en ik waren in een vrij dicht bos, en op een gegeven ogenblik zie ik snel een faun weg schieten. Hij was ook vrij snel verdwenen, waardoor mijn zusje hem niet direct zag, maar ik wilde er wel achteraan. Zelfs in de droom had ik nog zo iets van "hmm, maar faunen zijn toch mythische wezens?", waardoor ik zeker wilde weten dat mijn ogen me niet bedrogen.
Na een poosje zoeken, kwamen we bij een grote, lager liggende open plek uit met een groot gebouw er in. Het was een vrij vreemd gebouw, een soort futuristisch industriëel gebouw, met een negatieve energie waar zo'n beetje van af straalde dat de faunen er weg zouden blijven. Ik wilde net weer omhoog klimmen toen ik inderdaad faunen in tegengestelde richting weg zag lopen, weg van het gebouw af. Mijn zusje en ik liepen er achter aan.
Dit vond ik het vreemdste deel: we liepen ze er achteraan, en er was een overgang van het mysterieuze, dichte bos, naar een vrij open, schattig, dorpje. Niet eens dat het zoals in normale dromen was dat we spontaan in het dorpje waren, nee, we liepen er echt binnen vanuit het bos.
We waren de groep kwijt, maar ik zag 1 van de faunen in een platenzaak op de rand van het dorpje en het bos staan, platen kijken. Ook iets wat me een beetje OoC lijkt. Ik tegen mijn zusje zeggen: "Ach wat, ik zeg gewoon iets tegen hem.". Loop ik naar hem toe, begroet hij me al met mijn naam. Op de vraag hoe hij mijn naam wist, was zijn reactie: "Wij horen alles."

Deze droom spookt al een poosje door mijn hoofd. Feitelijk is dit omdat het fenomeen van mythische dieren in dromen een nieuw fenomeen is voor me, het grote industriële gebouw maar niet uit mijn hoofd gaat doordat het me zo bekend voorkwam en de faun mijn naam wist omdat ze alles horen.

Wie weet dat er hier iemand is die weet wat deze droom betekend?
Alvast heel erg bedankt!

6 jaar geleden
Beheerder

Het contrast van de gemechaniseerde efficiënte zakelijk kille industriële omgeving tegenover de natuur.
De faunen zijn natuurkrachten die in harmonie met de natuur willen leven.
Het zijn twee kanten van jezelf. De afkeer van het grote gebouw.
Maar we moeten helaas leven in een steeds toenemende industriële maatschappij waar de natuur teruggedrongen wordt.

De faun staat voor instinctieve waarden, maar heeft ook connecties met het hogere bewustzijn.
Dat meer als intuïtie. Het onbewuste hoort en weet natuurlijk alles.
Maar door hun tegenstrijdige natuur kun je daar als bewust mens niet mee leven.
We weten allemaal hoe dubbel sprookjes kunnen zijn. Wat goed is kan ook slechte kanten hebben en andersom.
De geheime bedoelingen worden later pas duidelijk.
Het is aan het bewustzijn uit de vele mogelijkheden er enkele te kiezen.
Dat kan in strijd zijn met je faunen. Zoals het afnemen van hun bos en rust.
We verliezen dan ook veel van die instinctieve natuurlijke wijsheid.
Toch loop je hen na. In sprookjes kun je zo jezelf kwijtraken en opgaan in een andere wereld waar de tijd niet bestaat.
Dat is zoiets als leven in een illusie en als je terugkeert is het leven tientallen jaren verder gegaan.

In de film The Sheltering sky wordt dit weergegeven. De hoofdrolspelers reizen door Afrika in een koloniale tijd rond 1950
Ze zijn de tijd vergeten. De een komt om door ziekte en de ander is totaal verdwaasd en lijkt een zombie. De realiteit heeft hen ingehaald.

"Because we don't know when we will die, we get to think of life as an inexhaustible well, yet everything happens only a certain number of times, and a very small number, really. How many more times will you remember a certain afternoon of your childhood, some afternoon that's so deeply a part of your being that you can't even conceive of your life without it? Perhaps four or five times more, perhaps not even that. How many more times will you watch the full moon rise? Perhaps twenty. And yet it all seems limitless. "1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.