Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: mystieke dromen, uitleg graag?

Yasmin
6 jaar geleden

ik droomde dat ik met mijn neefje en broer op een speel plaats was en dat er twee vrouwelijke zigeuners, een jong en een een wat oudere dame.
mijn neefje had ik op de schommel gezet en we waren aan het spelen, weet niet meer of de oude dame mij riep maar op een gegeven moment pakte ze mijn linker arm en begon erover heen te aaien en ik wilde het niet, toen ik mijn arm probeerde weg te trekken trok ze me naar haar toe en begon ze te glimlachen maar op een hele enge manier uiteindelijk was het gelukt om los te komen en we zijn alle drie naar huis gegaan in een haast en zag me ouders en vertelde het hen maar zag haar gezicht zo dicht bij alsof haar ogen heel diep in mij keken echt weird

6 jaar geleden

Zigeuners zijn avonturiers en nomaden. Op verschillende plekken handelen zij en zijn zelfvoorzienend. Alleen de zigeuner heeft ook een minder goede naam. Er word gezegd dat ze stelen en bedriegen. De oude zigeunervrouw staat voor wijze vrouw met haar waarzeggerij en kruidenkennis. Ook word ze nog wel eens in een kwaad daglicht worden gebracht, vanwege kwakzalverij. Zigeuners hebben sterke familiebanden en houden zich graag aan hun cultuur en aloude levenswijze.
De linkerarm staat voor het grijpen naar je onbewuste kant. Hier stribbel je tegen. Schijnbaar wil/kun je niet alles accepteren wat gedaan of gezegd wordt. Je houd je liever aan iets wat je bekent is. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet.