Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Glas in mond en balseming

Mich
5 jaar geleden

In deze droom gebeurd veel maar herinner weinig details.
Ik zit in een auto met een man die ik niet goed ken alleen van gezicht. Hij doet verder niks, hij is een soort chauffeur en beschermer. We rijden in een park en opeens gebeurd er iets en krijg ik veel glas in mijn gezicht. Het zit ook in mijn mond en ik spuug het uit maar het zit zo diep in mijn tong en ik probeer het eruit te trekken maar het bloed heel erg en doet pijn. De man doet verder niet veel probeert alleen te helpen van afstand maar komt niet dichtbij.
Op een andere plek vlakbij zijn een paar mensen waaronder mijn moeder en vriend. Zij worden ingesmeerd met een zalf of balsem vaseline over het hele lichaam. Mijn vriend was aan de beurt en hij had veel pijn en schreeuwde. Ik kwam eraan omhelsde en trooste hem en zei dat alles goed kwam maar hij was helemaal in shock en besefte niet wat er gebeurde. Deze 2 delen stroomde over op elkaar.
Achteraf herkende ik de man die als beschermer diende en dat was de opa van mijn vriend. Ken hem alleen van 1 keer zien op skype. Toen mijn vriend vroeg wat voor auto het was zei ik een zwarte oude type mercedes en de man droeg een pak. Bleek dat de opa vroeger chauffeur was en deze auto altijd reed. Wat kan dit allemaal betekenen?

5 jaar geleden
Beheerder

Zelfde beeld van een levenscrash als de eerdere/andere droom.
Hier krijg je letterlijk de scherven van het geluk in je gezicht (trauma/ verwijten?)
Je wordt dan wel "gezalfd" maar het heelt de pijn niet.
"Zalven" kan een seksuele betekenis hebben.
Maar werd ook gebruikt bij een overledene. (balsemen)
Met zalven smeer je iets, dus kan ook de conflicten verzachten.
Een Mercedes is een dure auto zoals een directeur die rijdt.
Wijst mogelijk op een belangrijk iemand of een patser.