Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Padden en fietsen sneeuw

ce
5 jaar geleden

Ik droomde dat ik in mn eigen huis was waar ik om heen liep. Ik ging door het gangetje waar twee grote padden zaten op de stoeptegels. Ik moest doorlopen dus ze sprongen steeds een sprong vooruit samen. Toen gingen ze uiteindelijk een andere verrakking van het steegje in waar ik niet heen hoefde. Ik bleef even kijken ze bleven zitten. Toen ik even wegkeek en weer terug waren ze plotseling verdwenen. Ik ging weer naar huis. Later zat ik ineens in een soort wijnfles maar dan enorm groot met een kurk aan het einde. Ik zat er met iets van 50 mensen in maar het was ruim genoeg. We hingen heel hoog maar toen viel de fles van een enorme hoogte wat echt pijn deed toen we op de grond knalde. Mn tanden had ik opelkaar. Buiten sneeuwde het een beetje maar het smolt gelijk op de grond....

Wat kan deze rare droom betekenen?
Was wel een raar beeld...

5 jaar geleden

Je doet een bodycheck. Het huis is immers je body & soul. Je neemt degelijk en wat nauw weggetje. Het is een gangetje waarbij je niet weet waar je uitkomt. Als een soort labyrint. Je laat je vangen in de fles. Als een soort geest in de fles, die op een gegeven moment vrij gelaten moet worden. Samen met anderen word je al snel bevrijd. Je gaat door een periode heen waarbij je op de tanden moet bijten. Iets over de grens gaan om verder te kunnen gaan.

Als je sneeuw ziet neervallen, staat je droom voor een nieuwe start. Het duidt op spirituele rust en kalmte. Deze sneeuw smelt meteen. Maar je bent op de goede weg door de sneeuw die er wel is. Sneeuw klaart de lucht daadwerkelijk. Dat merken we ook als we buiten in de sneeuw lopen en diep ademhalen. Wat adem je dan een zuurstof in. Sneeuw is effectief tegen fijnstof, en omkapseld het met zijn wonderlijke kristallen. De wereld mag weer vrij ademen.

5 jaar geleden
Beheerder

De padden zijn onbekende delen uit het onbewuste.
Vaak verbonden met angsten want het zijn best monstertjes en bovendien giftig. (het kwaad)
Denk aan de pad uit de put in sprookjes.
Betoverde personen of eigenschappen die negatief zijn getransformeerd in een dierlijke reptielachtige staat. Zouden mannelijke elementen kunnen zijn. Of een paartje?
In sommige sprookjes wordt de koets getrokken door padden (magische krachten).
Maar hun rijk is niet het jouwe. Padden zijn vruchtbaarheidssymbolen.

In een fles zitten is als een alchemistisch vat.
Opgesloten dus als een geest in de fles. Je kunt geen kant op.
Haringen in een ton. Waarom viel de fles niet stuk?

Ergens ben je zelf die container.

Sneeuw is koude liefdeloosheid en stagnatie.
Maar ook iets van maagdelijkheid.
Door warmte smelt sneeuw, dus meer gevoel?1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.