Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over zelfmoord

L. M.
5 jaar geleden

Hoi,

Dit is de eerste keer dat ik hier op deze site kom. Ik heb namelijk een droom die ik vorig jaar(rond deze tijd) had, en die komt nu steeds vaker terug. Ik heb vorig jaar mijn been op twee plekken gebroken en ben daar ook aan geopereerd. Ik slikte toen behoorlijk veel pijnstillers, dus ik had dat eigenlijk als soort van verklaring, maar dat verklaart niet waarom ik die droom nu weer terug heb.
Ik hoop dat jullie hier misschien mee kunnen denken en verklaren waar deze droom over gaat en waarom hij nu steeds vaker terugkeert, afgelopen nacht al voor de 3e keer in twee weken.

Ik droom dat ik in en gesloten afdeling van een ziekenhuis zit na een zelfmoordpoging met een overdosis pijnstillers. Mijn ouders zitten in een soort wachtruimte met een psycholoog/psychiater(vrouw). In het ziekenhuis zelf is het helemaal stil, er is verder niemand buiten mijn ouders, de vrouw en ik zelf. Ik kom vanaf mijn kamer aangelopen, mijn ouders zitten met hun rug naar mij toe en ik kijk de vrouw aan, loop hun voorbij een trappenhuis in en ga helemaal naar beneden tot ik niet meer verder kan, dan ga ik in een hoekje zitten en zodra de vrouw mij bereikt heeft, word ik wakker.

Hopelijk kan iemand hier een uitleg over geven.
Ik heb het afgelopen jaar ook niet heel lekker in mijn vel gezeten en dat gaat nu eigenlijk pas een beetje de betere kant uit.

5 jaar geleden
Beheerder

Klinkt als een depressie.
Je ouders keren je hun rug toe dat geeft een slechte verstandhouding aan.
Ouders zijn natuurlijk ook gewetens- en gezagsbeelden.
Het ziekenhuis geeft meestal aan dat er in jou iets niet in orde is (hier psychisch)
Je wilt eigenlijk dood of onbewust worden door drugs (medicijnen zijn ook drugs).
Je daalt steeds verder af en dat geeft energieverval aan.
Beneden is het onbewuste. Waarschijnlijk heb je wel iets in de kelder gestopt.