Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De universum dennenboom

7 jaar geleden

Beste mensen,
Ik heb de laatste tijd steeds meer mystieke dromen. Vroeger gingen mijn dromen meer over saaie dingen die in het dagelijks leven gebeuren, maar sinds ik 13 ben hebben de dromen meer betekenis. Ten minste, ik weet niet of ze meer betekenis hebben. Ze zijn minder normaal en lijken heel fantasierijk. Ik zal twee dromen vertellen waar ik de betekenis van wil weten.

De universum dennenboom.

Ik liep door een groen weiland met niets dan gras. In de lucht waren heel veel wolken te zien. Toen ik heel lang liep zag ik een enorme dennenboom. Plots kwam er een rode ballon aan. Ik pakte de ballon en vloog omhoog richting de top van de boom. Plots kwamen er ballen in de boom te hangen waardoor de dennenboom meer op een kerstboom ging lijken. Er kwamen steeds meer bomen. In de kerstballen was een universum gezien. Net parallelle universa. Ieder universum zag er hetzelfde uit, maar ze gaven me allemaal een ander gevoel. De ballon waar ik aan hing zakte en zette me weer af op de grond. Toen werd ik wakker.

De droomstad.

Ik liep door een stad. De lucht had een donker rode/roze achtige kleur. Er kwamen enorme roze druppels uit de lucht, en voorbijgangers kwamen mij vertellen dat dit tranen waren van reuzen die de stad onder controle hadden. Ze dwongen de inwoners te werken en als ze dat niet zouden doen zouden de reuzen de stad met 1 hand verwoesten. Op één of andere manier vereerden de stadsbewoners de reuzen als een soort goden. De stad overstroomde door de tranen en de inwoners zeiden dat het hun schuld was. De goden waren boos. De enige manier om de overstroming te stoppen was door te huilen en je af te zetten tegen de reuzengoden. Iemand durfde het en huilde. Diegene viel dood neer. De overstroming verdween en veranderde in ijs. Toen werd alles zwart. Het begon opnieuw en nu zag ik alle mensen schaatsen op het "eeuwige ijs".

Ik weet niet wat de dromen betekenen. Kan iemand mij wegwijs maken?

Met vriendelijk groet,
Jeanny.

7 jaar geleden
Beheerder

De denneboom is een symbool van eeuwig leven omdat hij altijd groen blijft.
Hij werd vereerd met geschenken aan de goden. (omgekeerd dus aan de kerstboom met cadeautjes bij ons)
Verder is hij hier een soort wereldboom (Yggdrasil).

De lucht is later ook rood net als de ballen in de boom. (of de boom met ballen, want het is ook een opgerichte fallus/ vruchtbaarheidssymbool).

Er lijken bloeddruppels te vallen.
Dat wijst op verdriet en leed.
Je mag hier niet huilen anders val je dood neer (je kunt doodvallen) en het vormt ijs als bevroren leven en tranen.

De reuzen zijn dominante inhouden (ouderfiguren gezagdragers, slavendrijvers)

Het eeuwige ijs is een graf een niet meer stromende levensrivier.
Het ijs is ook een glasplaat, die het bewustzijn van het onbewuste scheidt.