Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vreemde droom over een meisje?

6 jaar geleden

hey, ik heb vannacht echt een hele vreemde en ook enge droom gehad. het ging over een meisje. (ik ken dat meisje niet die in mijn droom was.) ik heb zeg maar op mijn kamer bij mijn raam 2 nacht kastjes staan en daar zat zij op en ze hield een mes vast. Dus ik riep bang mijn moeder en zei dat er een meisje met een mes op mijn nachtkastjes zat. En mijn moeder zei dat ze dus helemaal geen meisje zag, en toen werd ik wakker. Het is misschien een beetje vreemd uitgelegd maar ik weet niet hoe ik het goed moet uitleggen. Maar weet iemand misschien wat dit kan betekenen? Het zit me namelijk best wel dwars. Ik heb wel spirtuele gaves enzo dat ik schimmen van overleden familie leden kan zien en soms voel ik ook pijn van andere mensen aan of verdriet.
ik hoop dat iemand mij kan helpen

liefs xx

6 jaar geleden

Het meisje is je jongere zelf. Een mes hoeft niet perse met moord te maken hebben. Met een mes kan je bijvoorbeeld iets doorsnijden. Een mes kan ook symbool staan voor onbalans in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een misschien een relatie willen beƫindigen. Het kan ook zijn dat je niet blij bent met een eigenschap in jezelf. Bij je moeder vraag je om troost. Ze kan helaas niet 24 uur voor je klaarstaan.
Het kan heel goed dat je zo gevoelig bent, dat je emoties van iemand kan oppikken. Maar ik denk niet dat het meisje te maken heeft met spoken.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden
Beheerder

Zou het kunnen dat het meisje in jezelf destructief is in de zin van bijvoorbeeld automutilatie?
Het mes heeft onder andere te maken met onderscheiden, analyseren.

Het mes kan ook betekenen, iets uitsnijden. (bijvoorbeeld iets kwaads of etter)
Een mes heeft te maken met scherpte en evenwicht.
Je kunt over een mes lopen in de zin van in balans zijn en blijven.
De levensweg is zo scherp of smal als een mes.
Het meisje bedreigde je niet maar toch ben jij bang van iets in jezelf.
Het mes kan op woede wijzen of afweer. (je moeder?)
Het mes is een meestal fallisch attribuut (mes en schede)
Wat wil je moeder niet zien?