Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over vroeger

8 jaar geleden

Afgelopen nacht heb ik een droom gehad over een kasteel in Den Haag en dat het plots werd overvallen. Ik was de minnares van een graaf en was nog in het kasteel toen het overvallen werd. Het was een brute man met zijn leger die zo maar zonder dat het opgemerkt was kon aanvallen. Ik werd als soort gijzelaar meegenomen en bedreef later de liefde met de brute man.
Alle details weet ik nog heel goed hoe Den Haag er uit zag. Het speelde in de middeleeuwen af denk ik. Zo zag iedereen tenminste uit. Zelfs tijdens mijn gijzeling kregen de brute man en ik toch een soort van relatie. Het voelde heel fijn.
Den Haag zag er alleen niet zo uit als een drukke stad. Achter het kasteel lagen weilanden. Den Haag had geen stadsmuren.
Ik heb net op internet gezocht of er een kasteel in Den Haag heeft gestaan en of dat kasteel ook is aangevallen door een niet graaf. En of het inderdaad geen stadsmuren had.
Ik vond het volgende: "Het dorp Den Haag had van de graaf nooit toestemming gekregen om stadsmuren te bouwen en dat werd Den Haag in de 16de eeuw noodlottig. De Bourgondiërs voerden toen oorlog met de hertog van Gelre en tijdens die oorlog, in 1528, werd het Bourgondische Den Haag onverwacht geplunderd door de Gelderse veldheer Maarten van Rossum.
Het stadsbestuur kon plundering van de rest van de stad afkopen voor 25.000 gulden. Maar dat bedrag kon de stad niet in één keer op tafel leggen en daarom namen Karels mannen een aantal vooraanstaande inwoners mee als gijzelaar."
Ook vond ik een kaart van het Den Haag van toen. Er stonden uiteraard niet zo veel woningen en lag het kasteel redelijk dichtbij weilanden met sloten.
Ik vind het zo vreemd dat mijn droom geheel lijkt op hoe het toen gegaan is dat ik sterk begin te geloven dat ik een leven had voor dit leven. Vooral omdat ik wel vaker dromen heb over vroeger en dan bedoel ik of een tweede wereld oorlog of de middeleeuwen.
Ik ben al bijna benieuwd naar de droom van vanavond en ook wil ik nu meer weten over Maarten van Rossum. Er is helaas weinig over hem zelf te vinden, meer over de strijden die hij leverde. Hij was inderdaad een zeer brute man in mijn droom, maar aan de andere kant heel lief voor mij. Ook al was ik gegijzeld, hij behandelde mij niet zo. We hadden echt iets samen, aangezien hij mij best wel beschermde op een lieve manier. Heel raar, maar waar.

angel12345
7 jaar geleden

Dit is inderdaad een droom over een vorig leven, deze dromen kunnen kenbaar maken waarom we nu met bepaalde angsten/gevoelens zitten die ons belemmeren. Of bepaalde relaties steeds aangaan die ons niet de vervulling vinden die we nodig hebben. Meer weten kijk op www.ikhebgedroomd.info Deze dromen lijken me wel erg spannend en leuk om zo terug te gaan naar je vorig leven en ook dat je ze zo gedetailleerd onthoud is top toch?!
Groetjes

Nour
5 jaar geleden

ik droomde laatst dat ik met al m'n bezittingen naar een kasteel werd gebracht door twee hertogen, waarvan de een kennelijk mijn achterneef was. Ik zou trouwen met een koning van een klein koninkrijk. ik denk dat mijn 'adelijke' achtergrond twijfelachtig was, van wat ik kon merken aan de houding van mijn achterneef. ik was in de droom jonger dan ik nu ben, namelijk zo'n 16 jaar oud. ik was verheugd om te trouwen maar ook zenuwachtig, omdat ik wist dat ik niet met het christelijke geloof was opgevoed en dat dus niet moest laten merken. ik heb geen idee wat zo'n droom betekent, zou iemand mij kunnen helpen?

5 jaar geleden

Droom je over een kasteel, dan geeft het aan dat je behoefte hebt aan veiligheid en bescherming. De koning staat voor macht en controle. De koning staat voor mannelijke eigenschappen. Je hebt de ambitie om koningin te worden. De koningin staat voor de moeder, status en macht en haar vrouwelijke eigenschappen. Door te trouwen sluit je een verbintenis met het mannelijke zelfbeeld. Je smelt samen met de koning en mannelijke eigenschappen. Zodra de jonge vrouw haar maandelijkse bloeding kreeg in de middeleeuwen, was ze rijp om te gaan trouwen. Dan was 16 jaar later dan het gemiddelde.

5 jaar geleden
Beheerder

Een kasteel, koninkrijk en een koning kunnen Zelfsymbolen zijn.
Vaak wint de held in sprookjes een hand en land na de nodige avonturen.
Hier speelt een stuk hoogmoed mee want het van adel zijn is nogal hoog gegrepen.
Je doet het niet voor minder en offert alles op voor status.
Doet weer wat denken aan Blauwbaard.
Want zul je daar gelukkig zijn in een soort gevangenis met dikke muren en ingewikkelde protocollen?
Het geloof staat hier misschien tussen? Een huwelijk tussen twee geloofsrichtingen was eeuwenlang taboe.
Sommige religies verbieden het nog steeds. Vaak was het een bron van conflicten.
Was dat niet tussen de echtgenoten dan was het wel de maatschappij of de kerk.
Dus het sprookje heeft hiermee al direct een antipode gekregen, zoals het een sprookje betaamd.
Want als het uitkomt kan het een einde betekenen van de droom.
Je kunt ook niet met een leugen huwen.
Je bent niet oprecht. Offer je de waarheid en overtuiging op voor uiterlijke schijn?
Dat is dus geestelijke waarden ondergeschikt maken aan wereldse status. (Simonie)