Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Het Schrijvertje

9 jaar geleden

Hoi allemaal,
Dit is een droom uit mijn jaren als klein kind maar ik wil er nu toch wel een antwoord op.
De droom gaat zo:

Het is een gewone, oninteressante droom die heel erg logisch voor mij leek op dat moment. Ik kan me echter niet herinneren wat er precies gebeurde. Wat ik me wel herinner is dat ik vanuit mijn ooghoek een klein mannetje zag zitten op een campingstoel. Als ik recht naar hem wilde kijken, bleef hij gewoon in mijn ooghoek zitten. Alsof hij een soort vlekje op mijn oog was en het niet uit maakte waarheen ik keek, hij zou op die plek op mijn oog blijven.
Ik zag alleen maar zijn silhouet, hij was vrij breed (als in gespierd, niet dik) en voorover gebogen. Hij had een klein, middeleeuws uitziend schriftje op schoot waarin hij haastig aan het schrijven was met een ganzenveer.
Het engste vond ik zijn gezicht:
Het was perfect rond. Hij had 2 lichtgevende, donkergele, ronde ogen zonder pupillen maar wel met blauwe irissen. Zijn rechteroog keek de hele tijd heel erg snel naar allerlei verschillende dingen, alsof het alles wilde opnemen. Zijn linkeroog bleef echter de hele tijd op mij gefixeerd. Hij had ook een behoorlijk enge lach op zijn gezicht. Een geforceerde glimlach die altijd hetzelfde bleef. Terwijl hij schreef keek hij ook niet naar beneden maar gewoon recht naar mij toe, alsof hij iets van me verwachte.

Ik heb dit 'Schrijvertje', zoals ik hem noem, zo'n 8 dromen achter elkaar gehad. De dromen waren anders, maar dat mannetje bleef daar maar zitten. Iedere keer op dezelfde manier.

Op het einde van de 8ste droom, deed hij echter iets anders. Hij klapte zijn boek dicht, stopte z'n ganzenveer weg en begon op z'n dooie gemak zijn stoel in te klappen en naar me toe te lopen. Toen hij op ongeveer 1 meter af was, ik kon toen nog steeds niet recht naar hem kijken, bleef hij staan. Onder z'n linkerarm had hij zijn boek en zijn klapstoel maar zijn rechterarm was vrij. Hij tilde z'n hand op tot naast zijn gezicht, maakte enkele vreemde vormen en gebaren met zijn vingers en daarna... verdween hij. Ik hoorde een soort plop, die je ook wel hoort als je horen soms 'ploppen' en daarna was hij gewoon weg. Toen ik keek naar de plek waar hij net stond was er een vreemd teken in de grond gebrand, al weet ik niet meer welk teken.
Daarna werd ik wakker.

Ik vind het een nogal creepy droom en ik wil graag uitleg hierover.
Alvast bedankt!